Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Finanssektoren er hackernes hovedmål netop nu: Sådan angriber de virksomhederne

Finanssektoren er den del af erhvervslivet, der er mål for flest cyberangreb. Og i de fleste tilfælde kommer hackerne ind via intetanende medarbejdere.

Netværk af it-kriminelle har for alvor rettet sigtekornene mod erhvervslivet, og den finansielle sektor er lige nu det foretrukne mål for hackere.  

Det viser en ny undersøgelse fra IBM X-Force, der også peger på, at den uvidende medarbejder, som klikker på noget forkert, er virksomhedernes største sårbarhed.

53 procent af alle angreb på finanssektorens systemer i 2016 kom fra såkaldte "inadvertent actors".

Det vil sige interne personer i virksomheden, der ikke vidste, at deres ip-adresse var led i et hackerangreb.

Frygt for bøder og dårlig PR

Undersøgelsen fra X-force viser samtidig en stigning på 400 procent i mængden af spam-mails med ondsindet software, hvoraf hele 85 procent er den såkaldte ransomware.

"Det er et kæmpe problem, og vi ser adskillige danske virksomheder slås med det. Det kræver virkelig, at man bliver ved med at uddanne sine folk og skaber tilstrækkelig awareness i hele virksomheden," siger Niels Pedersen, der er Nordic Security Services Business Unit Leader hos IBM.

Banker og persondata-tunge virksomheder fortæller kun yderst sjældent offentligheden om de problemer med it-sikkerheden, de oplever.

Læs også: Kulturen er det største it-sikkerhedsproblem i danske virksomheder

Men med den kommende persondataforordning bliver det opligatorisk at underrette myndighederne inden for 72 timer, og Niels Pedersen håber, at det vil presse virksomhederne til at skabe en fornuftig sikkerhedskultur.

"Nu kommer der jo snart noget lovgivning, der gør det noget mere offentligt at finde ud af det, hvis en virksomheds systemer bliver kompromitterede. Så man kan håbe, at hensynet til virksomhedernes brand value sammen med persondataforordningen vil skærpe fokus på sikkerheden."

Den nye persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og du kan læse meget mere om den her: Bliv klar til EU's nye persondataforordning: Disse konkrete ting bør du sætte i gang allerede nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere