Artikel top billede

Klar besked: Kom væk fra HTTP nu - Google og Chrome har fået nok af de usikre HTTP-sider

Hvis du ejer en hjemmeside, der anvender HTTP, er det nu, du skal tage arbejdshandskerne på og få opgraderet til HTTPS.

Det er flere år siden, at sikkerhedsteamet bag Googles Chrome-browser fremlagde et dengang ret kontroversielt forslag om, at det skulle tydeliggøres, at helt almindelige HTTP-websider er usikre.

"Målet med dette forslag er at vise mere klart for brugerne, at HTTP ikke giver nogen data-sikkerhed," lød det dengang fra Chrome-holdet, der som så mange andre internet-aktører gerne vil fremme brugen af HTTPS.

Læs om det her: Kontroversielt forslag: HTTP-sider skal hænges ud som usikre i browseren

HTTPS leverer modsat HTTP krypterede forbindelser, hvilket betyder, at uvedkommende ikke kan opsnappe fortrolige data.

Nu tager Google det store skridt

Planerne om at sende HTTP ud i kulden er nu langt hen ad vejen blevet til virkelighed både i Chrome og i Google-søgemaskinen

Blandt andet markerer Chrome nu en HTTP-side som usikker, hvis der er felter til adgangskode eller kreditkort-oplysninger.

Nu tager Chrome hul på det helt store forsøg på at få elimineret HTTP fra internettet.

Det meddeler Google i et blogindlæg.

"Med start i oktober 2017 vil Chrome nu vise 'ikke sikker-advarslen' i yderligere to situationer: Når brugere taster data ind på en HTTP-side, og når man besøger HTTP-sider i incognito mode."

Google beskriver, hvordan eksempelvis ikke sikker-markeringen ved HTTP-sider med adgangskode-felter allerede har haft en stor effekt.

"Adgangskoder og kreditkort er ikke den eneste type slags data, der bør være privat."

"En hvilken som helst slags data, som brugere taster ind på websider, bør ikke være synlige for andre på netværket, så med start i version 62 af Chrome vil vi vise ikke sikker-advarslen, når brugere taster data ind på HTTP-sider."

Vent ikke med HTTPS

Beslutningen fra Googles side - der altså gælder Chrome, verdens mest udbredte browser - har ikke kun en betydning for brugerne.

Den betyder også, at man som hjemmeside-ejer efterhånden ikke kan slippe uden om at gøre noget ved sine HTTP-sider, hvis der bare er den mindste interaktion med de besøgende på siden.

I hvert fald er det nok de færreste, der vil bryde sig om, at det første, brugerne ser, når de besøger siden, er stemplet med 'ikke sikker.'

Når Google også vil betyde at makere alle HTTP-sider som usikre, når man er i incognito mode, skyldes det, at brugerne her har en forventning om, at alt er fortroligt - også selvom der ikke skal tastes noget ind.

"På sigt vil vi vise ikke sikker-advarslen på alle sider, selv uden for incognito mode," lyder det fra Google.

"Vi vil udsende opdateringer, når vi kommer nærmere fremtidige frigivelser, men vent ikke med at begynde med at rykke til HTTPS!"

Læs også:

Kontroversielt forslag: HTTP-sider skal hænges ud som usikre i browseren

Nu skal der turbo på nettet: Google åbner for fremtidens HTTP i Chrome

Google strammer søge-algoritmen yderligere: Det skal være helt slut med usikre websider




IT-JOB

REMA 1000

Cloud-specialist

Formpipe Software A/S

Market Manager

Administrations- og Servicestyrelsen

Power Platform udvikler til Herning

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere