Artikel top billede

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

EU's nye roamingregler kan blive farlig for konkurrencen på telemarkedet, da de skader vilkårene for teleselskaber uden eget netværk, mener Plenti-direktør Peter Mægbæk.

EU's nye roamingregler skader konkurrencen på telemarkedet.

Det mener administrerende direktør i mobilselskabet Plenti, Peter Mægbæk, ifølge IT Watch.

Det skyldes, at de nye regler ifølge ham gør det sværere for de såkaldte MVNO-selskaber at etablere sig og dernæst tjene penge.

MVNO står for ‘mobile virutal network operator' og dækker over mobilselskaber uden eget netværk, som lejer sig ind på netværksoperatørernes net, eksempelvis TDC's.

"Generelt tror jeg, at det bliver sværere at lave et MVNO-selskab i fremtiden, og vil vil alt andet lige se en konsolidering i hele Europa," siger han til sitet.

MVNO'erne konkurrerer i høj grad på pris og opererer ofte med meget enkle forbruger-pakker, da indtjeningsmarginen er lav.

Det gør volumen til et afgørende parameter, og den bliver svær at få i luften med de nye regler, mener Peter Mægbæk.

Om et par uger

De nye roamingregler træder i kraft om et par uger.

Her fjerner EU teleselskabernes mulighed for at opkræve de omstridte roamingafgifter fra andre teleselskabers kunder, der anvender netværk - typisk når de er på udenlandsrejse.

Istedet kan teleselskaberne opkræve en roamingafgift fra hinanden.

Det kan du læse mere om her: Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer

EU-beslutningen har vakt røre i andedammen, da teleselskaberne nu frygter, at de kommer til at betale store beløb til andre teleselskaber, som skal dækkes ind under de abonnementer, som deres kunder i forvejen har købt.

De har derfor nu travlt med at tage højde for den potentielt store regning ved blandt andet at hæve priserne eller ændre deres abonnementsvilkår.

Det kan du læse et eksempel på her: 3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Læs også: 

De nye [b]roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement[/b]

Her er teleselskabet Plentis plan med ny mobil-prisbasker med fri data

Plenti klar med nyt mobil-angreb: Sælger fri data til spotpris

Teleselskaberne presses hårdt fra alle kanter: Nye it-muligheder kan være redningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere