Artikel top billede

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

EU's nye roamingregler kan blive farlig for konkurrencen på telemarkedet, da de skader vilkårene for teleselskaber uden eget netværk, mener Plenti-direktør Peter Mægbæk.

EU's nye roamingregler skader konkurrencen på telemarkedet.

Det mener administrerende direktør i mobilselskabet Plenti, Peter Mægbæk, ifølge IT Watch.

Det skyldes, at de nye regler ifølge ham gør det sværere for de såkaldte MVNO-selskaber at etablere sig og dernæst tjene penge.

MVNO står for ‘mobile virutal network operator' og dækker over mobilselskaber uden eget netværk, som lejer sig ind på netværksoperatørernes net, eksempelvis TDC's.

"Generelt tror jeg, at det bliver sværere at lave et MVNO-selskab i fremtiden, og vil vil alt andet lige se en konsolidering i hele Europa," siger han til sitet.

MVNO'erne konkurrerer i høj grad på pris og opererer ofte med meget enkle forbruger-pakker, da indtjeningsmarginen er lav.

Det gør volumen til et afgørende parameter, og den bliver svær at få i luften med de nye regler, mener Peter Mægbæk.

Om et par uger

De nye roamingregler træder i kraft om et par uger.

Her fjerner EU teleselskabernes mulighed for at opkræve de omstridte roamingafgifter fra andre teleselskabers kunder, der anvender netværk - typisk når de er på udenlandsrejse.

Istedet kan teleselskaberne opkræve en roamingafgift fra hinanden.

Det kan du læse mere om her: Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer

EU-beslutningen har vakt røre i andedammen, da teleselskaberne nu frygter, at de kommer til at betale store beløb til andre teleselskaber, som skal dækkes ind under de abonnementer, som deres kunder i forvejen har købt.

De har derfor nu travlt med at tage højde for den potentielt store regning ved blandt andet at hæve priserne eller ændre deres abonnementsvilkår.

Det kan du læse et eksempel på her: 3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Læs også: 

De nye [b]roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement[/b]

Her er teleselskabet Plentis plan med ny mobil-prisbasker med fri data

Plenti klar med nyt mobil-angreb: Sælger fri data til spotpris

Teleselskaberne presses hårdt fra alle kanter: Nye it-muligheder kan være redningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere