Artikel top billede

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

EU's nye roamingregler kan blive farlig for konkurrencen på telemarkedet, da de skader vilkårene for teleselskaber uden eget netværk, mener Plenti-direktør Peter Mægbæk.

EU's nye roamingregler skader konkurrencen på telemarkedet.

Det mener administrerende direktør i mobilselskabet Plenti, Peter Mægbæk, ifølge IT Watch.

Det skyldes, at de nye regler ifølge ham gør det sværere for de såkaldte MVNO-selskaber at etablere sig og dernæst tjene penge.

MVNO står for ‘mobile virutal network operator' og dækker over mobilselskaber uden eget netværk, som lejer sig ind på netværksoperatørernes net, eksempelvis TDC's.

"Generelt tror jeg, at det bliver sværere at lave et MVNO-selskab i fremtiden, og vil vil alt andet lige se en konsolidering i hele Europa," siger han til sitet.

MVNO'erne konkurrerer i høj grad på pris og opererer ofte med meget enkle forbruger-pakker, da indtjeningsmarginen er lav.

Det gør volumen til et afgørende parameter, og den bliver svær at få i luften med de nye regler, mener Peter Mægbæk.

Om et par uger

De nye roamingregler træder i kraft om et par uger.

Her fjerner EU teleselskabernes mulighed for at opkræve de omstridte roamingafgifter fra andre teleselskabers kunder, der anvender netværk - typisk når de er på udenlandsrejse.

Istedet kan teleselskaberne opkræve en roamingafgift fra hinanden.

Det kan du læse mere om her: Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer

EU-beslutningen har vakt røre i andedammen, da teleselskaberne nu frygter, at de kommer til at betale store beløb til andre teleselskaber, som skal dækkes ind under de abonnementer, som deres kunder i forvejen har købt.

De har derfor nu travlt med at tage højde for den potentielt store regning ved blandt andet at hæve priserne eller ændre deres abonnementsvilkår.

Det kan du læse et eksempel på her: 3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Læs også: 

De nye [b]roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement[/b]

Her er teleselskabet Plentis plan med ny mobil-prisbasker med fri data

Plenti klar med nyt mobil-angreb: Sælger fri data til spotpris

Teleselskaberne presses hårdt fra alle kanter: Nye it-muligheder kan være redningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere