Artikel top billede

Ny Windows 10-funktion husker hvilke apps og dokumenter du har haft åben i lækker oversigt

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update. Med Timeline kan du nemt fortsætte hvor du slap.

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update.

Fall Creator Update vil udkomme i løbet af efteråret, sandsynligvis omkring september.

En af de første store funktioner indbygget i Fall Creator Update er Timeline, en ny funktion der skal skabe overblik over dine aktiviteter fordelt over flere enheder.

Med opdateringen vil du, som en del af Windows 10's oversigt (task view) over aktive apps (Windowsknap + tab), få du vist dine aktive apps og programmer - og nu også tidligere benyttede programmer, søgninger og web-besøg.

Det minder lidt om en system-version af en browser-historik, men ud over, at du hurtigt kan få dig et overblik over tidligere apps og filer, du har haft åbne, har du også mulighed for at søge i oversigten.

Fungerer over Windows 10, web, iOS og Android

Det særlige ved funktionen er dog, at det også fungerer mellem flere enheder. Har du en Windows-konto tilknyttet din arbejdscomputer og din hjemmecomputer, vil filer eller programmer være at finde i oversigten, så du let kan fortsætte.

Timeline fungerer også over iOS og Android via den digitale assistent Cortana. Cortana kan på din iOS eller Android-enhed, videresende til din PC, hvilke apps du senest har haft åbne, såfremt appen understøtter funktionen.

Det minder i høj grad om Apples Continuity-funktion mellem MacOS og iOS, men denne gang på tværs af styresystem og enheder.

Ved Build 2017-konferencen i denne uge kunne Microsoft ikke uddybe, om vi kommer til at se iOS og Android-integration i Timeline for de danske brugere til efteråret.

Cortana fungerer stadig ikke på dansk, og derfor burde funktionen ikke kunne integreres, men selv uden iOS og Android kan Timeline gøre det lettere for dig at fortsætte hvor du slap.

Du kan læse mere om Windows 10 Fall Creator Update her hos Microsoft.

Læs også: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere