Artikel top billede

Ny Windows 10-funktion husker hvilke apps og dokumenter du har haft åben i lækker oversigt

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update. Med Timeline kan du nemt fortsætte hvor du slap.

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update.

Fall Creator Update vil udkomme i løbet af efteråret, sandsynligvis omkring september.

En af de første store funktioner indbygget i Fall Creator Update er Timeline, en ny funktion der skal skabe overblik over dine aktiviteter fordelt over flere enheder.

Med opdateringen vil du, som en del af Windows 10's oversigt (task view) over aktive apps (Windowsknap + tab), få du vist dine aktive apps og programmer - og nu også tidligere benyttede programmer, søgninger og web-besøg.

Det minder lidt om en system-version af en browser-historik, men ud over, at du hurtigt kan få dig et overblik over tidligere apps og filer, du har haft åbne, har du også mulighed for at søge i oversigten.

Fungerer over Windows 10, web, iOS og Android

Det særlige ved funktionen er dog, at det også fungerer mellem flere enheder. Har du en Windows-konto tilknyttet din arbejdscomputer og din hjemmecomputer, vil filer eller programmer være at finde i oversigten, så du let kan fortsætte.

Timeline fungerer også over iOS og Android via den digitale assistent Cortana. Cortana kan på din iOS eller Android-enhed, videresende til din PC, hvilke apps du senest har haft åbne, såfremt appen understøtter funktionen.

Det minder i høj grad om Apples Continuity-funktion mellem MacOS og iOS, men denne gang på tværs af styresystem og enheder.

Ved Build 2017-konferencen i denne uge kunne Microsoft ikke uddybe, om vi kommer til at se iOS og Android-integration i Timeline for de danske brugere til efteråret.

Cortana fungerer stadig ikke på dansk, og derfor burde funktionen ikke kunne integreres, men selv uden iOS og Android kan Timeline gøre det lettere for dig at fortsætte hvor du slap.

Du kan læse mere om Windows 10 Fall Creator Update her hos Microsoft.

Læs også: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere