Artikel top billede

Ny Windows 10-funktion husker hvilke apps og dokumenter du har haft åben i lækker oversigt

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update. Med Timeline kan du nemt fortsætte hvor du slap.

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update.

Fall Creator Update vil udkomme i løbet af efteråret, sandsynligvis omkring september.

En af de første store funktioner indbygget i Fall Creator Update er Timeline, en ny funktion der skal skabe overblik over dine aktiviteter fordelt over flere enheder.

Med opdateringen vil du, som en del af Windows 10's oversigt (task view) over aktive apps (Windowsknap + tab), få du vist dine aktive apps og programmer - og nu også tidligere benyttede programmer, søgninger og web-besøg.

Det minder lidt om en system-version af en browser-historik, men ud over, at du hurtigt kan få dig et overblik over tidligere apps og filer, du har haft åbne, har du også mulighed for at søge i oversigten.

Fungerer over Windows 10, web, iOS og Android

Det særlige ved funktionen er dog, at det også fungerer mellem flere enheder. Har du en Windows-konto tilknyttet din arbejdscomputer og din hjemmecomputer, vil filer eller programmer være at finde i oversigten, så du let kan fortsætte.

Timeline fungerer også over iOS og Android via den digitale assistent Cortana. Cortana kan på din iOS eller Android-enhed, videresende til din PC, hvilke apps du senest har haft åbne, såfremt appen understøtter funktionen.

Det minder i høj grad om Apples Continuity-funktion mellem MacOS og iOS, men denne gang på tværs af styresystem og enheder.

Ved Build 2017-konferencen i denne uge kunne Microsoft ikke uddybe, om vi kommer til at se iOS og Android-integration i Timeline for de danske brugere til efteråret.

Cortana fungerer stadig ikke på dansk, og derfor burde funktionen ikke kunne integreres, men selv uden iOS og Android kan Timeline gøre det lettere for dig at fortsætte hvor du slap.

Du kan læse mere om Windows 10 Fall Creator Update her hos Microsoft.

Læs også: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere