Artikel top billede

Ny Windows 10-funktion husker hvilke apps og dokumenter du har haft åben i lækker oversigt

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update. Med Timeline kan du nemt fortsætte hvor du slap.

Microsoft løfter nu sløret for de første funktioner i den kommende opdatering til Windows 10 kaldet Fall Creator Update.

Fall Creator Update vil udkomme i løbet af efteråret, sandsynligvis omkring september.

En af de første store funktioner indbygget i Fall Creator Update er Timeline, en ny funktion der skal skabe overblik over dine aktiviteter fordelt over flere enheder.

Med opdateringen vil du, som en del af Windows 10's oversigt (task view) over aktive apps (Windowsknap + tab), få du vist dine aktive apps og programmer - og nu også tidligere benyttede programmer, søgninger og web-besøg.

Det minder lidt om en system-version af en browser-historik, men ud over, at du hurtigt kan få dig et overblik over tidligere apps og filer, du har haft åbne, har du også mulighed for at søge i oversigten.

Fungerer over Windows 10, web, iOS og Android

Det særlige ved funktionen er dog, at det også fungerer mellem flere enheder. Har du en Windows-konto tilknyttet din arbejdscomputer og din hjemmecomputer, vil filer eller programmer være at finde i oversigten, så du let kan fortsætte.

Timeline fungerer også over iOS og Android via den digitale assistent Cortana. Cortana kan på din iOS eller Android-enhed, videresende til din PC, hvilke apps du senest har haft åbne, såfremt appen understøtter funktionen.

Det minder i høj grad om Apples Continuity-funktion mellem MacOS og iOS, men denne gang på tværs af styresystem og enheder.

Ved Build 2017-konferencen i denne uge kunne Microsoft ikke uddybe, om vi kommer til at se iOS og Android-integration i Timeline for de danske brugere til efteråret.

Cortana fungerer stadig ikke på dansk, og derfor burde funktionen ikke kunne integreres, men selv uden iOS og Android kan Timeline gøre det lettere for dig at fortsætte hvor du slap.

Du kan læse mere om Windows 10 Fall Creator Update her hos Microsoft.

Læs også: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere