Artikel top billede

Sikkerhedshuller afsløret for længe siden: Tusindvis af populære routere står stadig pivåbne

25 populære trådløse routere fra Linksys har stadig ikke fået en nødvendig firmware-opdatering, der kan lukke en række alvorlige sårbarheder.

Det er nu en måned siden, at det kom frem, at mange tusinde routere fra Linksys indeholder alvorlige sårbarheder.

Den nødvendige firmware-opdatering, der kan lukke hullerne, lader dog vente på sig.

Det drejer sig om 25 forskellige routere i produktserien Smart WiFi, og mange af de trådløse routere sælges også her i Danmark.

Det var sikkerhedsfirmaet IO Active, der afslørede sårbarhederne i Linksys-routerne.

"Efter at have foretaget 'reverse engineering' på router-firmwaren, identificerede vi i alt 10 sikkerheds-sårbarheder, der dækker over alt fra lav til høj risiko, hvoraf seks af dem kan udnyttes via fjernadgang fra uautoriserede angribere," lød det fra IO Active.

Læs mere her: Alvorlige sårbarheder i Linksys-routere: Tusindvis af routere er ramt - se modellerne her

Nogle af sårbarhederne kan udnyttes til Denial-of-Service (DoS)-angreb, ligesom det også er muligt for it-kriminelle at opsnappe tekniske og følsomme informationer om routeren.

IO Active har også afsløret, at det er muligt at eksekvere kommandoer på routeren, så man får root-privilegier, ligesom det er muligt at skabe bagdøre til senere brug.

Firmware lader vente på sig

Linksys fik besked om sårbarhederne 27. januar, hvorefter IO Active gik ud offentligt med oplysningerne i sidste måned.

Alligevel kan man på Linksys' supportside stadig ikke finde de nødvendige firmware-opdateringer til mere end to af de i alt 25 forskellige routere, der er sårbare.

Seneste melding fra Linksys lyder:

"Mens vi arbejder på at frigive firmware-opdateringer, anbefaler vi som en midlertidig løsning, at kunder, der anvender 'Gæste-netværk' på de pågældende produkter, midlertidigt slår denne funktion fra for at undgå ondsindede aktiviteter."

"Vi kommer med firmware-opdateringer til alle de ramte eneder," skriver Linksys uden dog at komme med konkrete datoer.

Selskabet anbefaler, at man slår automatiske opdateringer til på sin router, så man modtager firmware-opdateringen, så snart den er klar.

Samtidig anbefales det, at man ikke anvender standard adminstrator-adgangskoden.

Disse Linksys-modeller er sårbare

Her kan du se listen med sårbare Linksys-routere. Der er indtil videre kun er udsendt ny firmware til to af dem. 

WRT Series
WRT1200AC
WRT1900AC
WRT1900ACS
WRT3200ACM

EAxxxx Series

EA2700
EA2750
EA3500
EA4500 v3
EA6100
EA6200
EA6300
EA6350 v2
EA6350 v3 - Opdatering tilgængelig.
EA6400
EA6500
EA6700
EA6900
EA7300
EA7400
EA7500
EA8300
EA8500
EA9200
EA9400
EA9500 - Opdatering tilgængelig.

Læs også:

Alvorlige sårbarheder i Linksys-routere: Tusindvis af routere er ramt - se modellerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.