Nye processorer fra ARM betyder bedre Samsung, HTC og Apple-telefoner

Selskabet bag praktisk taget alle processorer i smartphones har lanceret dets nyeste SoC's, der blandt andet byder på forbedret regnekraft til kunstig intelligens.

Apple, Samsung og Qualcomm - selskabet bag den populære Snapdragon-SoC - bygger alle sammen deres egne System-on-a-Chips til sine smartphones.

Men i alle tilfælde bygger sine små System-on-a-Chip-systemer på teknologi fra det britiske selskab ARM, hvis hovedprodukter er sine Cortex-processorer og Mali-GPU'er.

Selskabet udvikler microarkitektur og sælger licens til at producenter som Apple eller Qualcomm kan benytte ARM's teknologi til at udvikle sine egne ARM-orienterede processorer. 

Og mandag har ARM netop præsenteret sine nyeste skud på stammen: Cortex A75- og A55-processorerne og en ny Mali-G72-GPU, hvor alle er blevet designet med AI i tankerne.

Cortex A75 vil være op imod 50 procent mere kraftfuld end enheder med den tidligere A73, som du finder i blandt andet flere af Huaweis toptelefoner. Mali-G72-GPU'en er ifølge ARM 25 procent bedre end forgængeren, hvilket burde resultere i flottere spil på blandt andet kommende toptelefoner fra Samsung, HTC eller LG.

Kort fortalt: ARM's nye processorer og GPU'er vil føre til bedre telefoner til næste år. 

Læs også: ARM buldrer ind på supercomputer-markedet med modificeret smartphone-chip

Kunstig intelligens kræver tilpasset hardware
At processorer og GPU'er bliver hurtigere er forventet, men det er ARM's fokus på kunstig intelligens og augmented reality, der er mest interessant ved de nye lanceringer.

ARM spår, at kunstig intelligens står over for en 50x forbedring i løbet af de næste tre til fem år takket være bedre mikroarkitektur og software-forbedringer, og ARM har blandt andet optimeret den indbyggede hukommelse i sin A55-processor. A55 er en processor til blandt andet IoT-enheder, og A55's forgænger, A53, findes i dag i over 1,7 milliarder enheder verden over. 

Ligeledes vil begge processorer være langt mere optimeret til at distribuere opgaver fordelt over sine kerner, hvilket både vil formindske strømforbruget og optimere ydeevnen og vil have en positiv effekt på machine-learning-opgaver.

Læs også: Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer - og denne gang ser det ud til at lykkes


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.