Artikel top billede

Nye processorer fra ARM betyder bedre Samsung, HTC og Apple-telefoner

Selskabet bag praktisk taget alle processorer i smartphones har lanceret dets nyeste SoC's, der blandt andet byder på forbedret regnekraft til kunstig intelligens.

Apple, Samsung og Qualcomm - selskabet bag den populære Snapdragon-SoC - bygger alle sammen deres egne System-on-a-Chips til sine smartphones.

Men i alle tilfælde bygger sine små System-on-a-Chip-systemer på teknologi fra det britiske selskab ARM, hvis hovedprodukter er sine Cortex-processorer og Mali-GPU'er.

Selskabet udvikler microarkitektur og sælger licens til at producenter som Apple eller Qualcomm kan benytte ARM's teknologi til at udvikle sine egne ARM-orienterede processorer. 

Og mandag har ARM netop præsenteret sine nyeste skud på stammen: Cortex A75- og A55-processorerne og en ny Mali-G72-GPU, hvor alle er blevet designet med AI i tankerne.

Cortex A75 vil være op imod 50 procent mere kraftfuld end enheder med den tidligere A73, som du finder i blandt andet flere af Huaweis toptelefoner. Mali-G72-GPU'en er ifølge ARM 25 procent bedre end forgængeren, hvilket burde resultere i flottere spil på blandt andet kommende toptelefoner fra Samsung, HTC eller LG.

Kort fortalt: ARM's nye processorer og GPU'er vil føre til bedre telefoner til næste år. 

Læs også: ARM buldrer ind på supercomputer-markedet med modificeret smartphone-chip

Kunstig intelligens kræver tilpasset hardware

At processorer og GPU'er bliver hurtigere er forventet, men det er ARM's fokus på kunstig intelligens og augmented reality, der er mest interessant ved de nye lanceringer.

ARM spår, at kunstig intelligens står over for en 50x forbedring i løbet af de næste tre til fem år takket være bedre mikroarkitektur og software-forbedringer, og ARM har blandt andet optimeret den indbyggede hukommelse i sin A55-processor. A55 er en processor til blandt andet IoT-enheder, og A55's forgænger, A53, findes i dag i over 1,7 milliarder enheder verden over. 

Ligeledes vil begge processorer være langt mere optimeret til at distribuere opgaver fordelt over sine kerner, hvilket både vil formindske strømforbruget og optimere ydeevnen og vil have en positiv effekt på machine-learning-opgaver.

Læs også: Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer - og denne gang ser det ud til at lykkes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere