Artikel top billede

Nye processorer fra ARM betyder bedre Samsung, HTC og Apple-telefoner

Selskabet bag praktisk taget alle processorer i smartphones har lanceret dets nyeste SoC's, der blandt andet byder på forbedret regnekraft til kunstig intelligens.

Apple, Samsung og Qualcomm - selskabet bag den populære Snapdragon-SoC - bygger alle sammen deres egne System-on-a-Chips til sine smartphones.

Men i alle tilfælde bygger sine små System-on-a-Chip-systemer på teknologi fra det britiske selskab ARM, hvis hovedprodukter er sine Cortex-processorer og Mali-GPU'er.

Selskabet udvikler microarkitektur og sælger licens til at producenter som Apple eller Qualcomm kan benytte ARM's teknologi til at udvikle sine egne ARM-orienterede processorer. 

Og mandag har ARM netop præsenteret sine nyeste skud på stammen: Cortex A75- og A55-processorerne og en ny Mali-G72-GPU, hvor alle er blevet designet med AI i tankerne.

Cortex A75 vil være op imod 50 procent mere kraftfuld end enheder med den tidligere A73, som du finder i blandt andet flere af Huaweis toptelefoner. Mali-G72-GPU'en er ifølge ARM 25 procent bedre end forgængeren, hvilket burde resultere i flottere spil på blandt andet kommende toptelefoner fra Samsung, HTC eller LG.

Kort fortalt: ARM's nye processorer og GPU'er vil føre til bedre telefoner til næste år. 

Læs også: ARM buldrer ind på supercomputer-markedet med modificeret smartphone-chip

Kunstig intelligens kræver tilpasset hardware

At processorer og GPU'er bliver hurtigere er forventet, men det er ARM's fokus på kunstig intelligens og augmented reality, der er mest interessant ved de nye lanceringer.

ARM spår, at kunstig intelligens står over for en 50x forbedring i løbet af de næste tre til fem år takket være bedre mikroarkitektur og software-forbedringer, og ARM har blandt andet optimeret den indbyggede hukommelse i sin A55-processor. A55 er en processor til blandt andet IoT-enheder, og A55's forgænger, A53, findes i dag i over 1,7 milliarder enheder verden over. 

Ligeledes vil begge processorer være langt mere optimeret til at distribuere opgaver fordelt over sine kerner, hvilket både vil formindske strømforbruget og optimere ydeevnen og vil have en positiv effekt på machine-learning-opgaver.

Læs også: Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer - og denne gang ser det ud til at lykkes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere