Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikansk præsidentvalg

Russisk efterretningstjeneste forsøgte over flere omgange at få adgang til systemer hos en amerikansk leverandør af valg-software. Mere end 100 valgtilforordnede blev udsat for spear-phishing.

Russiske hackerangreb på den sidste års amerikanske valgkamp var tilsyneladende mere omfattende end blot det hidtil kendte angreb på demokraterne.

Den russiske militær-efterretningstjeneste Russian General Staff Main Intelligence Directorate (GRU) udførte også flere hackerangreb mod en amerikansk software-leverandør op til præsidentvalget i 2016.

Det fremgår af en intern NSA-rapport, der er lækket til det amerikanske medie The Intercept.

Rapporten beskriver, at den ramte virksomhed leverer software til amerikanske valg-maskiner, og at russernes mål var at "få indsigt i valg-relaterede software- og hardwareløsninger."

GRU udførte efterfølgende spear-phishing angreb på mere end 100 amerikanske valgtilforordnede, men det er imidlertid uklart, hvor meget succes russerne havde med hackerangrebet.

25-årig kvinde anholdt

De amerikanske myndigheder tager lækagen meget alvorligt, og en 25-årig kvinde ved navn Reality Leigh Winner blev lørdag arresteret for angiveligt at have lækket rapporten til The Intercept.

Winner arbejder for NSA, og hun skal i retten torsdag, hvor hun risikerer op til 10 års fængsel.

læs også: Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere