Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikansk præsidentvalg

Russisk efterretningstjeneste forsøgte over flere omgange at få adgang til systemer hos en amerikansk leverandør af valg-software. Mere end 100 valgtilforordnede blev udsat for spear-phishing.

Russiske hackerangreb på den sidste års amerikanske valgkamp var tilsyneladende mere omfattende end blot det hidtil kendte angreb på demokraterne.

Den russiske militær-efterretningstjeneste Russian General Staff Main Intelligence Directorate (GRU) udførte også flere hackerangreb mod en amerikansk software-leverandør op til præsidentvalget i 2016.

Det fremgår af en intern NSA-rapport, der er lækket til det amerikanske medie The Intercept.

Rapporten beskriver, at den ramte virksomhed leverer software til amerikanske valg-maskiner, og at russernes mål var at "få indsigt i valg-relaterede software- og hardwareløsninger."

GRU udførte efterfølgende spear-phishing angreb på mere end 100 amerikanske valgtilforordnede, men det er imidlertid uklart, hvor meget succes russerne havde med hackerangrebet.

25-årig kvinde anholdt

De amerikanske myndigheder tager lækagen meget alvorligt, og en 25-årig kvinde ved navn Reality Leigh Winner blev lørdag arresteret for angiveligt at have lækket rapporten til The Intercept.

Winner arbejder for NSA, og hun skal i retten torsdag, hvor hun risikerer op til 10 års fængsel.

læs også: Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere