Artikel top billede

Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikansk præsidentvalg

Russisk efterretningstjeneste forsøgte over flere omgange at få adgang til systemer hos en amerikansk leverandør af valg-software. Mere end 100 valgtilforordnede blev udsat for spear-phishing.

Russiske hackerangreb på den sidste års amerikanske valgkamp var tilsyneladende mere omfattende end blot det hidtil kendte angreb på demokraterne.

Den russiske militær-efterretningstjeneste Russian General Staff Main Intelligence Directorate (GRU) udførte også flere hackerangreb mod en amerikansk software-leverandør op til præsidentvalget i 2016.

Det fremgår af en intern NSA-rapport, der er lækket til det amerikanske medie The Intercept.

Rapporten beskriver, at den ramte virksomhed leverer software til amerikanske valg-maskiner, og at russernes mål var at "få indsigt i valg-relaterede software- og hardwareløsninger."

GRU udførte efterfølgende spear-phishing angreb på mere end 100 amerikanske valgtilforordnede, men det er imidlertid uklart, hvor meget succes russerne havde med hackerangrebet.

25-årig kvinde anholdt

De amerikanske myndigheder tager lækagen meget alvorligt, og en 25-årig kvinde ved navn Reality Leigh Winner blev lørdag arresteret for angiveligt at have lækket rapporten til The Intercept.

Winner arbejder for NSA, og hun skal i retten torsdag, hvor hun risikerer op til 10 års fængsel.

læs også: Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere