BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Analyse: Danske virksomheder er dårligt sikrede mod it-kriminalitet

Mere end halvdelen af danske virksomheder blev udsat for cyberangreb i 2016. Men virksomhedernes forsikringsdækning er yderst mangelfuld i forhold til hos amerikanske selskaber.

Cyberangreb er en del af hverdagen for danske virksomheder, men de danske forsikringsselskaber dækker ikke godt nok, når uheldet er ude.

Det viser en sammenligning af 10 forsikringer mod cyber-kriminalitet foretaget af forsikringsmæglerne Söderberg & Partners.

Carsten Scharff er special risk executive hos Söderberg & Partners, og han fortæller til Finans, at amerikanske forsikringsselskaber som Chubb og CNA beskytter langt bedre mod it-kriminalitet end danske selskaber som Tryg, Topdanmark og Codan.

"De har en bredere viden om cyberangreb og ved en masse om, hvad der er brug for, når virksomheder udsættes for cyberangreb. Som på så mange andre områder er de et par år foran os."

Forsvars-leverandør: Det kan koste hele forretningen

Hos den danske virksomhed Terma, der leverer teknologi til forsvarsindustrien og blandt andet producerer komponenter til F-35-kampflyet, nikker man genkendende til problemstillingen.

"Vi oplever, at de produkter, der bliver tilbudt i Danmark, ikke modsvarer den risiko, vi som virksomhed bliver udsat for i forhold til cybercrime. Det nytter ikke, at man får tilbudt konsulenttimer for at rydde op efter et angreb, hvor konsekvensen kan være, at man mister data til ens produkt eller får et kæmpe sagsanlæg på nakken af en kunde, fordi man har mistet hemmeligheder,« siger Per Thiesen, der er koncerndirektør hos Terma.

Ifølge en undersøgelse fra PwC er 57 procent af de danske erhvervsledere bekymrede for it-sikkerheden.

Codan er i den forbindelse på trapperne med en ny forsikring, der blandt andet skal dække genetablering af data og it-kriminalitet, der går over tredjeparter.

Læs også: Døgnbemandet IBM-sikkerhedsteam bliver del af ny hacker-forsikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.