Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Analyse: Danske virksomheder er dårligt sikrede mod it-kriminalitet

Mere end halvdelen af danske virksomheder blev udsat for cyberangreb i 2016. Men virksomhedernes forsikringsdækning er yderst mangelfuld i forhold til hos amerikanske selskaber.

Cyberangreb er en del af hverdagen for danske virksomheder, men de danske forsikringsselskaber dækker ikke godt nok, når uheldet er ude.

Det viser en sammenligning af 10 forsikringer mod cyber-kriminalitet foretaget af forsikringsmæglerne Söderberg & Partners.

Carsten Scharff er special risk executive hos Söderberg & Partners, og han fortæller til Finans, at amerikanske forsikringsselskaber som Chubb og CNA beskytter langt bedre mod it-kriminalitet end danske selskaber som Tryg, Topdanmark og Codan.

"De har en bredere viden om cyberangreb og ved en masse om, hvad der er brug for, når virksomheder udsættes for cyberangreb. Som på så mange andre områder er de et par år foran os."

Forsvars-leverandør: Det kan koste hele forretningen

Hos den danske virksomhed Terma, der leverer teknologi til forsvarsindustrien og blandt andet producerer komponenter til F-35-kampflyet, nikker man genkendende til problemstillingen.

"Vi oplever, at de produkter, der bliver tilbudt i Danmark, ikke modsvarer den risiko, vi som virksomhed bliver udsat for i forhold til cybercrime. Det nytter ikke, at man får tilbudt konsulenttimer for at rydde op efter et angreb, hvor konsekvensen kan være, at man mister data til ens produkt eller får et kæmpe sagsanlæg på nakken af en kunde, fordi man har mistet hemmeligheder,« siger Per Thiesen, der er koncerndirektør hos Terma.

Ifølge en undersøgelse fra PwC er 57 procent af de danske erhvervsledere bekymrede for it-sikkerheden.

Codan er i den forbindelse på trapperne med en ny forsikring, der blandt andet skal dække genetablering af data og it-kriminalitet, der går over tredjeparter.

Læs også: Døgnbemandet IBM-sikkerhedsteam bliver del af ny hacker-forsikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere