Artikel top billede

Analyse: Danske virksomheder er dårligt sikrede mod it-kriminalitet

Mere end halvdelen af danske virksomheder blev udsat for cyberangreb i 2016. Men virksomhedernes forsikringsdækning er yderst mangelfuld i forhold til hos amerikanske selskaber.

Cyberangreb er en del af hverdagen for danske virksomheder, men de danske forsikringsselskaber dækker ikke godt nok, når uheldet er ude.

Det viser en sammenligning af 10 forsikringer mod cyber-kriminalitet foretaget af forsikringsmæglerne Söderberg & Partners.

Carsten Scharff er special risk executive hos Söderberg & Partners, og han fortæller til Finans, at amerikanske forsikringsselskaber som Chubb og CNA beskytter langt bedre mod it-kriminalitet end danske selskaber som Tryg, Topdanmark og Codan.

"De har en bredere viden om cyberangreb og ved en masse om, hvad der er brug for, når virksomheder udsættes for cyberangreb. Som på så mange andre områder er de et par år foran os."

Forsvars-leverandør: Det kan koste hele forretningen

Hos den danske virksomhed Terma, der leverer teknologi til forsvarsindustrien og blandt andet producerer komponenter til F-35-kampflyet, nikker man genkendende til problemstillingen.

"Vi oplever, at de produkter, der bliver tilbudt i Danmark, ikke modsvarer den risiko, vi som virksomhed bliver udsat for i forhold til cybercrime. Det nytter ikke, at man får tilbudt konsulenttimer for at rydde op efter et angreb, hvor konsekvensen kan være, at man mister data til ens produkt eller får et kæmpe sagsanlæg på nakken af en kunde, fordi man har mistet hemmeligheder,« siger Per Thiesen, der er koncerndirektør hos Terma.

Ifølge en undersøgelse fra PwC er 57 procent af de danske erhvervsledere bekymrede for it-sikkerheden.

Codan er i den forbindelse på trapperne med en ny forsikring, der blandt andet skal dække genetablering af data og it-kriminalitet, der går over tredjeparter.

Læs også: Døgnbemandet IBM-sikkerhedsteam bliver del af ny hacker-forsikring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere