Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Stort sikkerhedshul hos KMD er et brud på persondataloven

Gennem 12 år har et sikkerhedshul i KMD's systemer gjort det muligt at få adgang til borgeres cpr-numre, og det er et brud på persondataloven. KMD slipper dog med en påtale.

Et hul i et KMD-system betyder, at det gennem 12 år har været muligt at få adgang til borgeres navne og cpr-numre i 80 danske kommuner.

Det er et brud på persondataloven, lyder det fra Datatilsynet ifølge Finans.dk.

"Som databehandler er KMD forpligtet til at sikre, at man ikke kan få adgang til folks cpr-numre på den måde," siger Jesper Vang, konstitueret kontorchef i Datatilsynet, til Finans.dk

Læs også: KMD-systemer hacket af medarbejder hos konkurrent - fører til politianmeldelse

KMD slipper med påtale

KMD kan dog glæde sig over, at fejlen bliver opdaget nu. For ifølge Datatilsynet er det i øjeblikket kun muligt at give KMD en påtale. 

Men med den nye persondataforandring, der træder i kraft til næste år, vil den danske it-gigant i ifølge Finans.dk stå til en bøde på 75 millioner danske kroner. 

Sikkerhedshullet har fået KMD til at politianmelde Esben Warming, der opdagede hullet, men som også er it-ekspert hos en konkurrende virksomhed.

"Vi har valgt at politianmelde Esben Warming, fordi han ikke bare valgte at gøre opmærksom på sikkerhedshullet, men fordi han brugte det til at udtrække data," siger Mette Kaagaard, direktør for Borgernære Serviceløsninger i KMD, til finans.dk
IT-JOB

VikingGenetics

Data Engineer

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister i PET

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere