Artikel top billede

Stort sikkerhedshul hos KMD er et brud på persondataloven

Gennem 12 år har et sikkerhedshul i KMD's systemer gjort det muligt at få adgang til borgeres cpr-numre, og det er et brud på persondataloven. KMD slipper dog med en påtale.

Et hul i et KMD-system betyder, at det gennem 12 år har været muligt at få adgang til borgeres navne og cpr-numre i 80 danske kommuner.

Det er et brud på persondataloven, lyder det fra Datatilsynet ifølge Finans.dk.

"Som databehandler er KMD forpligtet til at sikre, at man ikke kan få adgang til folks cpr-numre på den måde," siger Jesper Vang, konstitueret kontorchef i Datatilsynet, til Finans.dk

Læs også: KMD-systemer hacket af medarbejder hos konkurrent - fører til politianmeldelse

KMD slipper med påtale

KMD kan dog glæde sig over, at fejlen bliver opdaget nu. For ifølge Datatilsynet er det i øjeblikket kun muligt at give KMD en påtale. 

Men med den nye persondataforandring, der træder i kraft til næste år, vil den danske it-gigant i ifølge Finans.dk stå til en bøde på 75 millioner danske kroner. 

Sikkerhedshullet har fået KMD til at politianmelde Esben Warming, der opdagede hullet, men som også er it-ekspert hos en konkurrende virksomhed.

"Vi har valgt at politianmelde Esben Warming, fordi han ikke bare valgte at gøre opmærksom på sikkerhedshullet, men fordi han brugte det til at udtrække data," siger Mette Kaagaard, direktør for Borgernære Serviceløsninger i KMD, til finans.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere