Artikel top billede

Forsvarets Efterretningstjeneste: Danske hosting-selskaber angrebet af statsstøttede hackere

Cybertruslen mod Danmark er generelt meget høj, og flere fremmede stater udøver aktiv spionagevirksomhed mod danske virksomheder og myndigheder, advarer Forsvarets Efterretningstjeneste.

Statsstøttede hackergrupper, der spionerer på danske myndigheder og virksomheder er den største cybertrussel mod Danmark.

Det konkluderer Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i en ny beretning om tjenestens arbejde i årene 2015 og 2016.

FE omfatter også Center for Cybersikkerhed (CFCS), der specifikt tager sig af it-trusler, og ifølge FE har fremmede stater gennem de seneste to år løbende forsøgt at bryde ind på netværk hos både virksomheder og myndigheder i Danmark.

For nylig kom det frem, at hackere, der sandsynligvis er knyttet til Rusland, har haft adgang til en af forsvarets egne mail-tjenester i flere år, og 10 ministerier er blevet hacket sammenlagt 100 gange.

Det kan du læse mere om her:
Hackerangreb mod Forsvaret: Her er tre ting, vi ved om angrebet - og alle de ubesvarede spørgsmål

Danske hosting-udbydere hacket

FE fortæller i den nye beretning, at flere danske hosting-udbydere, der har det offentlige som kunde, har været udsat for såkaldte APT-angreb i 2015 og 2016.

Betegnelsen dækker over avancerede, målrettede hackerangreb, der strækker sig over længere tid, og da APT kræver et ekstraordinært teknisk niveau, indikerer den angrebstype som regel, at hackerne er tilknyttet en statslig aktør.

"Det er sandsynligt, at angrebet er gennemført af en statslig eller statsstøttet aktør, muligvis med henblik på at anvende it-hosting-virksomhederne som springbræt til data på kundernes netværk eller at sprede malware til senere misbrug," hedder det i beretningen.

I det konkrete tilfælde er CFCS rykket ud med et såkaldt incident response team, der yder teknisk bistand, og efterretningstjenesten har hos de danske hosting-udbydere fundet malware, der kan fjernstyre inficerede maskiner og stjæle loginoplysninger.

I 2015 og 2016 rykkede CFCS gennemsnitligt ud en til to gange om måneden og håndterede i samme periode mere end 1000 sikkerhedshændelser.

Læs også: 10 danske ministerier ramt af hackerangreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere