Artikel top billede

Forsvarets Efterretningstjeneste: Danske hosting-selskaber angrebet af statsstøttede hackere

Cybertruslen mod Danmark er generelt meget høj, og flere fremmede stater udøver aktiv spionagevirksomhed mod danske virksomheder og myndigheder, advarer Forsvarets Efterretningstjeneste.

Statsstøttede hackergrupper, der spionerer på danske myndigheder og virksomheder er den største cybertrussel mod Danmark.

Det konkluderer Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i en ny beretning om tjenestens arbejde i årene 2015 og 2016.

FE omfatter også Center for Cybersikkerhed (CFCS), der specifikt tager sig af it-trusler, og ifølge FE har fremmede stater gennem de seneste to år løbende forsøgt at bryde ind på netværk hos både virksomheder og myndigheder i Danmark.

For nylig kom det frem, at hackere, der sandsynligvis er knyttet til Rusland, har haft adgang til en af forsvarets egne mail-tjenester i flere år, og 10 ministerier er blevet hacket sammenlagt 100 gange.

Det kan du læse mere om her:
Hackerangreb mod Forsvaret: Her er tre ting, vi ved om angrebet - og alle de ubesvarede spørgsmål

Danske hosting-udbydere hacket

FE fortæller i den nye beretning, at flere danske hosting-udbydere, der har det offentlige som kunde, har været udsat for såkaldte APT-angreb i 2015 og 2016.

Betegnelsen dækker over avancerede, målrettede hackerangreb, der strækker sig over længere tid, og da APT kræver et ekstraordinært teknisk niveau, indikerer den angrebstype som regel, at hackerne er tilknyttet en statslig aktør.

"Det er sandsynligt, at angrebet er gennemført af en statslig eller statsstøttet aktør, muligvis med henblik på at anvende it-hosting-virksomhederne som springbræt til data på kundernes netværk eller at sprede malware til senere misbrug," hedder det i beretningen.

I det konkrete tilfælde er CFCS rykket ud med et såkaldt incident response team, der yder teknisk bistand, og efterretningstjenesten har hos de danske hosting-udbydere fundet malware, der kan fjernstyre inficerede maskiner og stjæle loginoplysninger.

I 2015 og 2016 rykkede CFCS gennemsnitligt ud en til to gange om måneden og håndterede i samme periode mere end 1000 sikkerhedshændelser.

Læs også: 10 danske ministerier ramt af hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere