Artikel top billede

Dansk-stiftede Ruby on Rails når vild milepæl: Så mange millioner har nu hentet David Heinemeiers framework

Danske David Heinemeier, der står bag det globale megahit Ruby on Rails, meddeler, at frameworket har nået en afgørende download-milepæl.

Det populære open source framework Ruby on Rails har netop passeret endnu en milepæl, der er med til at understrege den massive globale succes, det har opnået på ganske få år.

Det meddeler hovedarkitekten bag Ruby on Rails, danske David Heinemeier Hansson, på Twitter:

“Rails has passed 100 million downloads on RubyGems,” lyder det fra @dhh, som han kalder sig på Twitter - og det er til stor begejstring for mange af hans nu 258.000 følgere.

På Rubygems.org kan man se, at Ruby on Rails nu i alt er downloadet næsten 101 millioner gange, og at den nuværende version 5.1.2 alene er hentet næsten 76.000 gange.

Læs også: Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit

Ruby on Rails er et framework med en række integrerede værktøjer til webudvikling. David Heinemeier Hansson frigav sit framework som open source i juli 2004.

Københavneren forlod i 2005 Danmark og bor i dag i Chicago, ligesom han også opholder sig i Sydspanien en stor del af året.

Derfor bliver Ruby on Rails ved med at have succes

Computerworld har tidligere interviewet David Heinemeier Hansson om Ruby on Rails og den globale succes.

Vi spurgte ham i den forbindelse også, hvorfor netop Ruby on Rails viste sig at have en noget længere holdbarhed end mange andre frameworks i denne del af udviklerverdenen?

"Grundpillen i det, vi har bygget Ruby on Rails omkring - at gøre det nemt at lave webapplikationer - er stadig relevant," sagde David Heinemeier.

"Hvis der er noget, der har været stabilt i teknologiudviklingen over minimum de sidste 20 år, så er det nettet, HTTP og alle teknologierne omkring det; HTML, CSS, JavaScript og så videre. De teknologier har været utroligt stabile. Der har været masser af udvikling på alle de her platforme, men det er stadig de grundelementer, vi sidder med."

"Det gør så også, at de værktøjer, vi skal bruge til at arbejde med teknologierne, viser sig at være mere stabile, end man måske skulle tro. Det er også det, der gør, at Ruby on Rails stadig er relevant."

"I al den tid har Ruby on Rails optimeret og fokuseret på at gøre det at lave webapplikationer nemmere og bedre. Så længe grundplatformen er den samme, er grundkonceptet også solidt," forklarede David Heinemeier Hansson til Computerworld.

Læs hele historien her:

Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit

Dansk top-programmør kører Le Mans: Derfor minder racerløb om programmering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere