Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Dansk-stiftede Ruby on Rails når vild milepæl: Så mange millioner har nu hentet David Heinemeiers framework

Danske David Heinemeier, der står bag det globale megahit Ruby on Rails, meddeler, at frameworket har nået en afgørende download-milepæl.

Det populære open source framework Ruby on Rails har netop passeret endnu en milepæl, der er med til at understrege den massive globale succes, det har opnået på ganske få år.

Det meddeler hovedarkitekten bag Ruby on Rails, danske David Heinemeier Hansson, på Twitter:

“Rails has passed 100 million downloads on RubyGems,” lyder det fra @dhh, som han kalder sig på Twitter - og det er til stor begejstring for mange af hans nu 258.000 følgere.

På Rubygems.org kan man se, at Ruby on Rails nu i alt er downloadet næsten 101 millioner gange, og at den nuværende version 5.1.2 alene er hentet næsten 76.000 gange.

Læs også: Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit

Ruby on Rails er et framework med en række integrerede værktøjer til webudvikling. David Heinemeier Hansson frigav sit framework som open source i juli 2004.

Københavneren forlod i 2005 Danmark og bor i dag i Chicago, ligesom han også opholder sig i Sydspanien en stor del af året.

Derfor bliver Ruby on Rails ved med at have succes

Computerworld har tidligere interviewet David Heinemeier Hansson om Ruby on Rails og den globale succes.

Vi spurgte ham i den forbindelse også, hvorfor netop Ruby on Rails viste sig at have en noget længere holdbarhed end mange andre frameworks i denne del af udviklerverdenen?

"Grundpillen i det, vi har bygget Ruby on Rails omkring - at gøre det nemt at lave webapplikationer - er stadig relevant," sagde David Heinemeier.

"Hvis der er noget, der har været stabilt i teknologiudviklingen over minimum de sidste 20 år, så er det nettet, HTTP og alle teknologierne omkring det; HTML, CSS, JavaScript og så videre. De teknologier har været utroligt stabile. Der har været masser af udvikling på alle de her platforme, men det er stadig de grundelementer, vi sidder med."

"Det gør så også, at de værktøjer, vi skal bruge til at arbejde med teknologierne, viser sig at være mere stabile, end man måske skulle tro. Det er også det, der gør, at Ruby on Rails stadig er relevant."

"I al den tid har Ruby on Rails optimeret og fokuseret på at gøre det at lave webapplikationer nemmere og bedre. Så længe grundplatformen er den samme, er grundkonceptet også solidt," forklarede David Heinemeier Hansson til Computerworld.

Læs hele historien her:

Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit

Dansk top-programmør kører Le Mans: Derfor minder racerløb om programmering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere