Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Ofre for ransomware har i alt betalt 160 millioner kroner i løsesum

Ransomware er de it-kriminelles favoritvåben i disse år, og ny undersøgelse fra blandt andet Google tyder på, at der er penge i metoden.

Over de seneste to år har ofre ramt af ransomware betalt over 158 millioner kroner til it-kriminelle for at få dekrypteret ofrenes computere.

Det skriver mediet The Verge ud fra en undersøgelse foretaget af Google, Chainalysis, San Diego Universitet og New Yorks ingeniørskole.

Ved af følge betalinger via den såkaldte ‘Blockchain’ og sammenligne dem med kendte testresultater har forskere samlet et billede af betalingsmønstret for ransomware-ofre.

Studiet har fulgt 34 separate ransomware-typer, hvor et par enkelte typer trækker størstedelen af pengene hjem til de kriminelle.

Blandt andet har familien “Locky” høstet et større beløb hjem siden sin fødsel i 2016, og “Locky” forventes at score de it-kriminelle 45 millioner kroner i 2017.

Ransomware bliver smartere

Andre familier af ransomware er eksempelvis Cerber eller CryptXXX, hvor ofre i hvert tilfælde har sendt de it-kriminelle henholdsvis 43 millioner og 12 millioner kroner.

Tallet reflekterer kun penge, der er sendt fra ofrene til de kriminelle og ikke, og ikke hvorvidt de it-kriminelle rent faktisk har modtaget pengene.

Undersøgelsen viser også, at ransomware bliver bedre til at undgå antivirus-programmer.

Blandt andet kan ransomware baseret på Cerber automatisk ændre dele af sin kode, så den langt lettere kan gemme sig for antivirus-programmer.

Det seneste store ransomware-angreb var Petya/notPetya, der blandt andet ramte Mærsk og Mærsks havne hårdt. Man vurderer, at Petya-angrebet ikke var økonomisk motiveret men i stedet et politisk styret angreb.

Læs også: Microsoft: Størstedelen af Petya-ramte pc?er er Windows 7-computere

Mærsk kan have mistet ordrer for 330 millioner kroner på grund af Petya
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere