Artikel top billede

Ofre for ransomware har i alt betalt 160 millioner kroner i løsesum

Ransomware er de it-kriminelles favoritvåben i disse år, og ny undersøgelse fra blandt andet Google tyder på, at der er penge i metoden.

Over de seneste to år har ofre ramt af ransomware betalt over 158 millioner kroner til it-kriminelle for at få dekrypteret ofrenes computere.

Det skriver mediet The Verge ud fra en undersøgelse foretaget af Google, Chainalysis, San Diego Universitet og New Yorks ingeniørskole.

Ved af følge betalinger via den såkaldte ‘Blockchain’ og sammenligne dem med kendte testresultater har forskere samlet et billede af betalingsmønstret for ransomware-ofre.

Studiet har fulgt 34 separate ransomware-typer, hvor et par enkelte typer trækker størstedelen af pengene hjem til de kriminelle.

Blandt andet har familien “Locky” høstet et større beløb hjem siden sin fødsel i 2016, og “Locky” forventes at score de it-kriminelle 45 millioner kroner i 2017.

Ransomware bliver smartere

Andre familier af ransomware er eksempelvis Cerber eller CryptXXX, hvor ofre i hvert tilfælde har sendt de it-kriminelle henholdsvis 43 millioner og 12 millioner kroner.

Tallet reflekterer kun penge, der er sendt fra ofrene til de kriminelle og ikke, og ikke hvorvidt de it-kriminelle rent faktisk har modtaget pengene.

Undersøgelsen viser også, at ransomware bliver bedre til at undgå antivirus-programmer.

Blandt andet kan ransomware baseret på Cerber automatisk ændre dele af sin kode, så den langt lettere kan gemme sig for antivirus-programmer.

Det seneste store ransomware-angreb var Petya/notPetya, der blandt andet ramte Mærsk og Mærsks havne hårdt. Man vurderer, at Petya-angrebet ikke var økonomisk motiveret men i stedet et politisk styret angreb.

Læs også: Microsoft: Størstedelen af Petya-ramte pc?er er Windows 7-computere

Mærsk kan have mistet ordrer for 330 millioner kroner på grund af Petya
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere