Kunstplakater - nu som print

Aalborgensiske Cumedin er klar med et system, der gør det muligt for museumsgæster at printe deres egen plakat med de værker af nulevende, danske billedkunstnere, som de netop har set på udstillingen. Firmaet har landet de to første kunder og forventer flere.

Hvis du har prøvet at gå fra et kunstmuseum en anelse skuffet efter at have rodet alle plakaterne i butikken igennem uden at finde et passende billede, kan et nyt system måske være redningen.

Aalborgfirmaet Cumedin driver en database med 6.000 billedkunstværker fra nulevende danske kunstnerne.

Sammen med Hewlett-Packard vil Cumedin gøre databasen tilgængelig for museer, så gæsterne kan printe - og betale for - deres egne plakater ude på museet.

Ingen begrænsning

På den måde slipper gæsterne for at begrænset af det udbud, som museet har fået trykt, men kan frit vælge det værk på udstillingen, som tiltalte dem mest, til ærespladsen hjemme i stuen.

Direktør Morten Kryger fra Cumedin forventer, at prisen på plakaten lander mellem 200 og 300 kroner. Kvaliteten skulle være tilstrækkelig på en printer til 20.000 kroner, som kan printe størrelser op til A1.

Ifølge Morten Kryger skal museer, gallerier og andre interesserede tilbydes en særlig infostander, hvorfra gæsterne får adgang til databasen, der har navnet Artguidedanmark.

Endnu er der ingen aftaler med museer herhjemme, men Morten Kryger oplyser, at National Gallery i London har et lignende system i brug.

Cumedin udnytter også sin database til et andet system, der giver mulighed for at vise skiftende værker på store fladskærme. Det er inspireret af Microsoft-stifteren Bill Gates, der i sit palæ i Seattle også viser skiftende værker på væggene.

Har landet to kunder

Morten Kryger nævner både virksomheders receptioner, hoteller, biblioteker, restauranter, gallerier og kunstmuseer som de potentielle kunder til systemet. De første to kunder har skrevet under på ordrer, men endnu må Cumedin-direktøren ikke oplyse, hvem der er tale om.

Cumedin er ejet af Jørn Rosenmeier, Rosenmeier IT Distribution, og blev stiftet i forbindelse med projektet Det Digitale Nordjylland. Selskabet fik i alt knap en million kroner i støtte fra Det Digitale Nordjylland, Nordjyllands Amt og Aalborg Kommune.

I dag er støtten stoppet, og Morten Kryger lægger ikke skjul på, at overgangen til kommercielt selskab har været svær, selv om han ser positivt fremtiden.

En af Cumedins oprindelige intentioner var at skabe kontakt mellem virksomheder og kunstnere og blandt andet bygge et online-community. Det har dog med Morten Krygers ord "ikke været nogen succes".

Relevant link

Artguidedenmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere