Stor undersøgelse af danskernes brug af apps: Disse konkrete apps hitter på danskernes smartphones

Analysevirksomheden AudienceProject har spurgt 14.000 brugere i Danmark og fem andre lande om deres app-brug. Konklusionen er, at vi elsker apps. Men også, at der er stor forskel på brugen af dem.

Vi elsker vores smarte telefoner. Det viser både salgstallene og debatten om smartphoneafhængighed.

Men det er apps, som for alvor gør telefonen nyttig og til det centrale omdrejningspunkt for dit liv. Uanset om du skal se vejrudsigten, stalke dine gamle skolekammerater på Facebook eller styre dit GoPro-kamera, findes der en app til det.

Som MobilePay viste, er en populær og nyttig app også en mulighed for på kort tid at erobre og disrupte et marked.

Men hvilke apps er det så, vi reelt bruger ud over MobilePay og Facebook?

Det har analysevirksomheden AudienceProject spurgt 14.000 brugere om i seks lande, herunder Danmark.

Vi har samlet nogle af de udvalgte resultater nedenfor. Nogle af dem er knapt så overraskende, for selvfølgelig dominerer Facebook og Youtube toppen af graferne. Men som tallene også viser, er der stor forskel på, hvilke aldersgrupper der bruger hvad.

Blandt de 15-25 årige har Snapchat en fornem trejdeplads, mens DMI's vejr-app slet ikke optræder på listen. Til gengæld stiger vejr-interessen støt med alderen for at ende som den tredje mest populære app blandt dem over 56 årig.

Det er desuden også interessant, specielt i lyset af de sidste par ugers massive kritik af nyheds- og hestetransports-organisationen DR, at der ikke er en eneste DR-app på toplisterne hos danskere under 36 år. Det må vække eftertanke hos en organisation, hvis opgave blandt andet er at nå unge danskere.

Se flere resultater fra undersøgelsen under grafen Facebook, MobilePay og Messenger er blandt de mest populære apps uanset køn. Men dér holder lighederne også op.

Som grafen viser, hælder mænd mere til musikken fra Spotify og vejrudsigten fra DMI, mens kvinderne i undersøgelsen holder af Instagram og er flittigere brugere af Rejseplanens guide til kollektiv trafik.

Se flere resultater fra undersøgelsen under grafen Ser man på mobile betalingsløsninger, er der flere pointer.

Den første er, at det er svært at vride mere succes ud af MobilePay. Med 74 procent, som bruger tjenesten på månedlig basis, er der ikke meget mere plads til vækst. Men til gengæld er dominansen især over for udenlandske tjenester total.

Samtidig viser udviklingen også, hvorfor timing er altafgørende. I USA er PayPal Mobile den mest populære mobile betalingstjeneste, hvilket er ret naturligt. Men det er den også ifølge AudienceProject i England, hvor de lokale tjenester ikke har nået at få et brohoved, før amerikanerne kom rullende.

Se flere resultater fra undersøgelsen under grafen MobilePay er dog ikke unik på det område. For, som graferne herunder viser, så har både Sverige og Norge egne populære lokale løsninger.

Faktisk har både Vipps (fra DNB banken i Norge) og Swish (et samarbejde mellem flere Sverige) et næsten lige så fast greb om de lokale markeder som MobilePay i Danmark.

Se flere resultater fra undersøgelsen under grafen Det er interessante tal. For udfordringen for tjenesterne er, om de kan vokse ud over hjemlandets grænser og skabe sig en mere globale succes - for på den måde bedre at kunne stå imod de internationale betalingstjenester, som vi med sikkerhed ved på et eller andet tidspunkt vil gå efter de nordiske markeder.

Som AudienceProjects store undersøgelse viser, så er danskerne ret glade for de internationale apps.

Du kan downloade hele rapporten her.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner
Der indløb klager fra flere it-selskaber, da Region Sjælland i 2015 udpegede 3A-it som vinder af et stort it-udbud foran næsen af Atea. Det pudsige er, at klagerne var næsten ens. Forsvarer i Atea-sagen peger på et interessant sammenfald - Ib Kunøe.
Computerworld
Fona-ejer skal betale million-beløb tilbage: Hævede 22 millioner kroner lige inden krak
Fona-ejeren Elkjøp Nordic trak uretmæssigt 22 millioner kroner ud af selskabet lige inden salget af den kendte kæde gik ned med flaget.
CIO
Her er tre vigtige spørgsmål, som du altid bør stille til sælgere af it-systemer
Klumme: Softwareudviklere elsker at hade sælgere, der generelt er lidt for glatte, lidt for smilende, lidt for hjertelige og også dygtige til at undvige eller parere, når man fagligt argumenterer for sine forbehold overfor det system, man lige har fået præsenteret og lynhurtigt har spottet ikke vil fungere.
Job & Karriere
Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Interview: Regeringen indfører obligatorisk undervisning i it i folkeskolen på alle klassetrin og præsenterer fredag ny plan. Ny forsøgsordning i op til 50 skoler skal bane vejen. “Visionen for planen er, at alle danske børn skal lære at kode,” siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.