Fremgang over hele linien til avissystemer

SaxoTech, der producerer it-systemer til avisproduktion, har væsentlig fremgang på alle fronter og forventer i år yderligere vækst - især på det amerikanske marked. Næste skridt er en offensiv i de tysktalende lande, hvor den første kunde er i kassen.

Softwarehuset SaxoTech har de sidste par år haft fin vind i sejlene og sorte tal på bundlinien. Virksomheden, der udvikler og sælger systemer til avisproduktion og til web-publicering, noterer i regnskabsberetningen en på alle fronter positiv udvikling.

Årets resultat er godt nok faldet med mere end tre millioner, men det hænger sammen med, at SaxoTech i 2002 fik godskrevet 11,4 millioner kroner via en regulering af tidligere nedskrevne skatteaktiver.

Det betyder, at selvom resultatet faldt, så viser den primære drift en fremgang fra minus fire millioner kroner til plus 4,4 millioner fra 2002 til 2003.

Samarbejder med konkurrenten

Gennem et stykke tid har SaxoTech samarbejdet med konkurrenten CCI, der også producerer avis-systemer, men i højere grad fokuserer på større aviser, end SaxoTech hidtil har gjort.

Samarbejdet består i, at CCI-kunder bruger et SaxoTech-modul rettet mod web-publicering og på den måde giver sine kunder direkte adgang til at publicere på internettet.

Nu retter SaxoTech blikket mod større aviser og bevæger sig dermed ind på CCI's jagtmarker. Alligevel mener SaxoTechs administrerende direktør Anders Christiansen ikke, at samarbejdet er truet:

? Samarbejdet har været og er i begges interesse, og jeg tror det fortsætter. Det er rigtigt, at vi nu konkurrerer på steder, hvor vi ikke konkurrerede før, men vi har begge et fælles mål ? at gøre kunderne glade ? og det, tror jeg, tvinger os til at fortsætte vores i øvrigt gode samarbejde på trods af konkurrencen, siger Anders Christiansen.

SaxoTech A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning65,356,0
Resultat af primær drift (EBIT)4,4(4,0)
Resultat før skat 4,5(3,8)
Resultat4,17,6
Egenkapital35,922,7
Antal ansatte6457
Aktiekapitalen i SaxoTech blev udvidet sidste år med ti millioner kroner, hvilket hænger sammen med, at Nordic Venture Partner overtog den aktiepost, som aviskoncernen Orkla hidtil havde siddet på.

? I den forbindelse ville Nordic Venture Partner gerne udvide samarbejdet yderligere og skød derfor ti millioner kroner i SaxoTech og øgede på den måde sin aktiepost til 32 procent, forklarer Anders Christiansen.

Omsætning op med 40 procent

Fremgangen ser ud til at fortsætte for SaxoTech i 2004.

? Vi forventer at omsætningen vokser med 40 procent i år, og den plan holder indtil videre. Vi er på en god kurs i USA og Skandinavien, siger Anders Christiansen.

Blandt dette års initiativer er en offensiv i de tysktalende lande, hvor SaxoTech forventer at lukke den første ordre i løbet af en måneds tid. Ledelsen bemærker, at den ikke forventer, at resultatet følger med den øgede omsætning. Det hænger sammen med, at virksomheden opruster voldsomt på personalesiden. Antallet af medarbejdere er i dag allerede steget fra 64 til nu 78.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere