Dagbøder til danske teleselskaber

Omkring 10 danske teleselskaber har fået dagbøder, fordi de ikke indleverede materiale til IT- og Telestyrelsen til tiden. Styrelsen erkender, at materialet er omfattende, særligt for små teleselskaber.

Omkring ti danske teleselskaber har fået dagbøder, fordi de ikke har afleveret en række data om deres kunder og forretning til IT- og Telestyrelsen til tiden.

Dagbøderne, som er på beskedne 1.000 kroner, har sat streg under IT- og Telestyrelsens krav på materialet.

Styrelsen skal bruge en lang række fakta om det danske telemarked til 18 forskellige analyser af de forskellige segmenter på det danske telemarked. De skal afløse den nuværende teleregulering, og resultaterne ventes klar i slutningen af året.

Telestyrelsen kunne ikke gå i gang med analyserne uden materialet fra teleselskaberne.

- Første gang sendte vi derfor en rykker og mindede pænt om det, men i omkring ti tilfælde har vi været nødt til at skride til dagbøder, fortæller kontorchef Lars Sten Jørgensen.

Han tilføjer, at de teleselskaber, som har været længst om at aflevere materialet, har fået dagbøder i nogle uger. Han vil ikke oplyse, hvilke selskaber det drejer sig om.

- Men det er en række af de lidt mindre selskaber, fortæller han.

Det ser Lars Sten Jørgensen intet mærkværdigt i. Det er nemlig langt mere byrdefuldt for dem at skulle stille så mange data til rådighed for Telestyrelsen end for de store teleselskaber.

Ifølge Lars Sten Jørgensen mangler IT- og Telestyrelsen nu kun enkelte data fra nogle få delmarkeder for at have indsamlet alt, hvad der er brug for, når de 18 analyser skal gennemføres.

Styrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, understreger, at der ikke har været fokus på at løfte pegefingre og udstede bøder, men derimod på at hjælpe teleselskaberne med at svare på de omfattende spørgsmål.

IT- og Telestyrelsen analyserer i alt 60-70 teleselskaber herhjemme. De første konklusioner fra de første markedsanalyser blev offentliggjort mandag uden at indeholde noget overraskende.

De næste analyser kan derimod få store konsekvenser for det danske telemarked, særligt når styrelsen kommer til markeder som bredbånd og opkald til mobiltelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere