Artikel top billede

Gigantisk spamrobot afsløret: Sikkerhedsekspert er i chok over de data, han fandt

En spamrobot med et gigantisk datasæt med 711 millioner oplysninger er blevet opdaget og dissekeret. Sikkerhedsekspert kalder indholdet ufatteligt.

Data fra en gigantisk spamrobot ved navn Onliner, der i alt indeholder 711 millioner oplysninger, er blevet offentliggjort.

Det skriver sikkerhedseksperten Troy Hunt i et blogindlæg, hvor han beskriver, hvad han og en sikkerhedskollega ved navn Benkow fandt, da de dissekerede spamrobotten.

Han forklarer, at det er det største enkeltstående datasæt, han har analyseret, og at dataene blandt andet er emailadresser, email og adgangskode-kombinationer, konfigurationsfiler og Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)-informationer.

“Blot for at man kan forstå størrelsen, så svarer det til næsten en adresse for hver eneste mand, kvinde og barn i Europa.”

“Det er en ufattelig stor mængde data.”

Spamrobotten har eksisteret i flere år og er blandt andet blevet anvendt til at udsende trojanere, skriver Troy Hunt.

Den ser ud til at være hostet i Holland, og Troy Hunt skriver, at man i øjeblikket arbejder på at få den lukket ned.

Din email-adresse er en vare, der handles

Selvom Troy Hunt er en erfaren og anerkendt sikkerhedsekspert, er han alligevel blevet overrasket over, hvor meget data spamrobotten Onliner har haft råderet over.

“Det illustrerer også hvor brede datakilderne undgåeligt er; at finde dig selv i dette datasæt giver dig desværre ikke meget indsigt i, hvor din email-adresse blev opsnappet, eller hvad du rent faktisk kan gøre ved det.”

“Jeg har ingen idé om, hvordan denne tjeneste fik fat i min, men selv for mig, der ser så meget, som jeg gør, i kraft af det, jeg foretager mig, var der et øjeblik, hvor jeg udbrød: 'Ah, det her forklarer al den spam, jeg modtager.’”

“Og det er den triste realitet for os alle: Vores email-adresser er en simpel standard-vare, der hensynsløst bliver delt og handlet, og som skruppelløse parter bruger til at at bombarbere os med alt fra reklamer for Viagra til løfter om nigeriansk rigdom. Det er desværre livet på nettet i dag.“

Læs også:

Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Stor rapport: Spam er (igen) ved at blive en sikkerhedstrussel for virksomhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere