Gigantisk spamrobot afsløret: Sikkerhedsekspert er i chok over de data, han fandt

En spamrobot med et gigantisk datasæt med 711 millioner oplysninger er blevet opdaget og dissekeret. Sikkerhedsekspert kalder indholdet ufatteligt.

Data fra en gigantisk spamrobot ved navn Onliner, der i alt indeholder 711 millioner oplysninger, er blevet offentliggjort.

Det skriver sikkerhedseksperten Troy Hunt i et blogindlæg, hvor han beskriver, hvad han og en sikkerhedskollega ved navn Benkow fandt, da de dissekerede spamrobotten.

Han forklarer, at det er det største enkeltstående datasæt, han har analyseret, og at dataene blandt andet er emailadresser, email og adgangskode-kombinationer, konfigurationsfiler og Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)-informationer.

“Blot for at man kan forstå størrelsen, så svarer det til næsten en adresse for hver eneste mand, kvinde og barn i Europa.”

“Det er en ufattelig stor mængde data.”

Spamrobotten har eksisteret i flere år og er blandt andet blevet anvendt til at udsende trojanere, skriver Troy Hunt.

Den ser ud til at være hostet i Holland, og Troy Hunt skriver, at man i øjeblikket arbejder på at få den lukket ned.

Din email-adresse er en vare, der handles
Selvom Troy Hunt er en erfaren og anerkendt sikkerhedsekspert, er han alligevel blevet overrasket over, hvor meget data spamrobotten Onliner har haft råderet over.

“Det illustrerer også hvor brede datakilderne undgåeligt er; at finde dig selv i dette datasæt giver dig desværre ikke meget indsigt i, hvor din email-adresse blev opsnappet, eller hvad du rent faktisk kan gøre ved det.”

“Jeg har ingen idé om, hvordan denne tjeneste fik fat i min, men selv for mig, der ser så meget, som jeg gør, i kraft af det, jeg foretager mig, var der et øjeblik, hvor jeg udbrød: 'Ah, det her forklarer al den spam, jeg modtager.’”

“Og det er den triste realitet for os alle: Vores email-adresser er en simpel standard-vare, der hensynsløst bliver delt og handlet, og som skruppelløse parter bruger til at at bombarbere os med alt fra reklamer for Viagra til løfter om nigeriansk rigdom. Det er desværre livet på nettet i dag.“

Læs også:

Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Stor rapport: Spam er (igen) ved at blive en sikkerhedstrussel for virksomhederneYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
"Udover alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, er vi begyndt at putte sensorer på vores net og trawlere"
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi nu også indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, der gør, at vi putter sensorer på vores net og trawlere"
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?