Artikel top billede

Gigantisk spamrobot afsløret: Sikkerhedsekspert er i chok over de data, han fandt

En spamrobot med et gigantisk datasæt med 711 millioner oplysninger er blevet opdaget og dissekeret. Sikkerhedsekspert kalder indholdet ufatteligt.

Data fra en gigantisk spamrobot ved navn Onliner, der i alt indeholder 711 millioner oplysninger, er blevet offentliggjort.

Det skriver sikkerhedseksperten Troy Hunt i et blogindlæg, hvor han beskriver, hvad han og en sikkerhedskollega ved navn Benkow fandt, da de dissekerede spamrobotten.

Han forklarer, at det er det største enkeltstående datasæt, han har analyseret, og at dataene blandt andet er emailadresser, email og adgangskode-kombinationer, konfigurationsfiler og Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)-informationer.

“Blot for at man kan forstå størrelsen, så svarer det til næsten en adresse for hver eneste mand, kvinde og barn i Europa.”

“Det er en ufattelig stor mængde data.”

Spamrobotten har eksisteret i flere år og er blandt andet blevet anvendt til at udsende trojanere, skriver Troy Hunt.

Den ser ud til at være hostet i Holland, og Troy Hunt skriver, at man i øjeblikket arbejder på at få den lukket ned.

Din email-adresse er en vare, der handles

Selvom Troy Hunt er en erfaren og anerkendt sikkerhedsekspert, er han alligevel blevet overrasket over, hvor meget data spamrobotten Onliner har haft råderet over.

“Det illustrerer også hvor brede datakilderne undgåeligt er; at finde dig selv i dette datasæt giver dig desværre ikke meget indsigt i, hvor din email-adresse blev opsnappet, eller hvad du rent faktisk kan gøre ved det.”

“Jeg har ingen idé om, hvordan denne tjeneste fik fat i min, men selv for mig, der ser så meget, som jeg gør, i kraft af det, jeg foretager mig, var der et øjeblik, hvor jeg udbrød: 'Ah, det her forklarer al den spam, jeg modtager.’”

“Og det er den triste realitet for os alle: Vores email-adresser er en simpel standard-vare, der hensynsløst bliver delt og handlet, og som skruppelløse parter bruger til at at bombarbere os med alt fra reklamer for Viagra til løfter om nigeriansk rigdom. Det er desværre livet på nettet i dag.“

Læs også:

Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Stor rapport: Spam er (igen) ved at blive en sikkerhedstrussel for virksomhederne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere