Artikel top billede

Intel skal betale gigantbøde på otte milliarder kroner

Opdateret: Europa-Kommissionen idømte i dag Intel en gigantisk bøde på otte milliarder kroner for brug af konkurrenceforvridende forretningsmetoder.

Otte milliarder kroner. Så stor var bøden, som Europa-Kommissionen i dag tildelte chip-giganten Intel. Det skriver IDG News Service.

Sagen drejer sig om, at Intel ifølge Kommissionen har gjort brug af metoder, hvor chip-giganten har udnyttet sin dominerende position på markedet.

Den omtalte sag har stået på i årevis, siden konkurrenten AMD klagede over Intels adfærd tilbage i år 2000.

EU anklagede officielt Intel for at misbruge sin position i 2007. Dengang lød det fra Komissionen, at chip-giganten gav rabat til virksomheder, som så helt bort fra konkurrerende chips. Det er konkurrenceforvridende mener Kommissionen, som kan henvise til, at Intel sidder på næsten 82 pct. af markedets, mens AMD ifølge IDC sidder på næsten 18 procent.

Sidste år kom EU-Kommissionen med en ny anklage, der gik på, at selskabet havde tilbudt rabat til Europas største it-kæde, Media Markt, hvis kæden valgte at droppe alle computere med AMD-chips.

Bøden er den største, som EU nogensinde har udstedt i forbindelse med sager af denne karakter. Til sammenligning skulle Microsoft ved en afgørelse i 2004 betale 3,7 milliarder kroner. Det var indtil i dag den hidtil største bøde.

Intel har tidligere været involveret i en lignende sag i Japan, og sidste år skulle selskabet betale en bøde på 109 millioner kroner i Sydkorea, fordi virksomheden ifølge myndighederne havde misbrugt sin stærke position i markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere