Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed i populære fitness-armbånd: Dybt personlige data kunne opsnappes

Sikkerhedseksperter har fundet en alvorlig sårbarhed i Fitbit-produkterne, der potentielt kunne give uvedkommende adgang til de dybt personlige data, som armbåndet registrerer om brugeren.

De moderne fitness-armbånd rummer et væld af sensorer, der opsamler data om alt fra brugerens søvnrytme til pulsen, fitness-aktiviteter og antal skridt i denne uge.

Nu har sikkerhedsforskere fra universitetet i Edinburg dog opdaget en alvorlig sårbarhed i det populære Fitbit-produkter.

Sårbarheden betyder, at uvedkommende potentielt kan få adgang til data, der udveksles mellem armbåndet og Fitbits servere.

Det skriver britiske V3 og The Daily Telegraph.
Universitetsfolkene har fundet ud af, at det er muligt at opsnappe data fra Fitbit One og Fitbit Flex, når de sendes til serverne for nærmere analyser.

Det har været muligt, selvom Fitbit krypterer dataene, skriver V3. Samtidig fortæller mediet dog, at Fitbit nu har opdateret sin software, så hullet er lukket.

"Vores arbejde demonstrerer, at sikker og privacy, der er implementeret i populære bærbare enheder, fortsat halter bagefter den hastighed, som moderne teknologi udvikles med,” udtaler Paul Patras fra universitet ifølge The Daily Telegraph.

Han roser dog samtidig, at Fitbit har været så hurtig til at få lukket hullet. Selv forklarer fitness-virksomheden, at der over de kommende dage vil blive udrullet opdateringer, der forbedrer sikkerheden - og at krypteringen også bliver forbedret i den forbindelse.

Læs også:

Nu boomer salget: Derfor sælges der pludselig ekstremt mange bluetooth-headsets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere