Artikel top billede

Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

Hackerangrebet på kreditbureauet Equifax kunne være stoppet, hvis virksomheden havde installeret en to måneder gammel patch. Nu trækker to topchefer sig med omgående virkning.

Kreditbureauet Equifax kunne have forhindret hackere i at stjæle følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker ved at opdatere et stykke software.

Hackerne brød ind hos Equifax via en sårbarhed i webapplikationen Apache Struts, der bruges til at udvikle java-baserede applikationer - en sårbarhed, der allerede var udsendt patch til.

”Vi ved, at de kriminelle udnyttede en sårbarhed i en amerikanske website-applikation. Sårbarheden var Apache Struts CVE-2017-5638. Vi samarbejder fortsat med politiet om at efterforske sagen,” skriver Equifax i en pressemeddelelse.

Ifølge kreditbureauet foregik hackerangrebet i midten af maj, men Apache udsendte en patch til den pågældende sårbarhed mere end to måneder før.

Dermed kunne hele miséren tilsyneladende være undgået, hvis Equifax havde opdateret sin software.

Fredag fik skandalen så konsekvenser øverst i Equifax, da det kom frem, at både sikkerhedschefen og informationschefen stopper i virksomheden.

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere