BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

Hackerangrebet på kreditbureauet Equifax kunne være stoppet, hvis virksomheden havde installeret en to måneder gammel patch. Nu trækker to topchefer sig med omgående virkning.

Kreditbureauet Equifax kunne have forhindret hackere i at stjæle følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker ved at opdatere et stykke software.

Hackerne brød ind hos Equifax via en sårbarhed i webapplikationen Apache Struts, der bruges til at udvikle java-baserede applikationer - en sårbarhed, der allerede var udsendt patch til.

”Vi ved, at de kriminelle udnyttede en sårbarhed i en amerikanske website-applikation. Sårbarheden var Apache Struts CVE-2017-5638. Vi samarbejder fortsat med politiet om at efterforske sagen,” skriver Equifax i en pressemeddelelse.

Ifølge kreditbureauet foregik hackerangrebet i midten af maj, men Apache udsendte en patch til den pågældende sårbarhed mere end to måneder før.

Dermed kunne hele miséren tilsyneladende være undgået, hvis Equifax havde opdateret sin software.

Fredag fik skandalen så konsekvenser øverst i Equifax, da det kom frem, at både sikkerhedschefen og informationschefen stopper i virksomheden.

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital