Artikel top billede

Opdater til iOS 11 nu – iPhone 7 kan hackes via wifi

En sårbarhed i wifi-firmware gør det muligt at overtage styringen af en iPhone 7 via en wifi-forbindelse.

Hvis du ikke allerede har opdateret din iPhone til iOS 11, så er der lige kommet endnu en god grund til at gøre det.

En sikkerhedsekspert fra Googles Project Zero har nemlig fundet en sårbarhed, der gør det muligt for en hacker at kontrollere en iPhone 7 uden at have fysisk kontakt med den.

Det eneste, hackeren skal bruge, er MAC-adressen, der identificerer den enkelte enhed på et netværk.

”Exploitet gør det muligt at køre kode på iPhone 7s Firmware,” siger Gal Beniamini fra Project Zero til Bleeping Computer.

Der er tale om en sårbarhed i firmware til wifi-chips fra Broadcom, og udover iPhone 7 gælder sårbarheden i teorien alle enheder, der kører version BCM4355C0 af Broadcoms firmware.

Sårbare WiFi-chips

Apple har lukket sårbarheden med iOS 11, men på alle tidligere versioner af iOS kan hackere altså fjern-eksekvere kode på telefonen, hvis den forbindes til en hacker-kontrolleret wifi-forbindelse.

Wifi-chips fra Broadcom sidder i alle iPhones og et stort antal Android-modeller, og det er ikke første gang, at de viser sig at være usikre.

Tidligere på året demonstrerede en anden sikkerhedsekspert en usikkerhed i Broadcom-chips, der også gjorde det muligt at overtage styringen med både Android-telefoner og iPhones udelukkende via wifi.

Google udsendte tidligere på måneden en patch, der lukker sikkerhedshullet på Android-enheder.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: Alvorlig sårbarhed opdaget i iPhone og iPad i virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere