Artikel top billede

Opdater til iOS 11 nu – iPhone 7 kan hackes via wifi

En sårbarhed i wifi-firmware gør det muligt at overtage styringen af en iPhone 7 via en wifi-forbindelse.

Hvis du ikke allerede har opdateret din iPhone til iOS 11, så er der lige kommet endnu en god grund til at gøre det.

En sikkerhedsekspert fra Googles Project Zero har nemlig fundet en sårbarhed, der gør det muligt for en hacker at kontrollere en iPhone 7 uden at have fysisk kontakt med den.

Det eneste, hackeren skal bruge, er MAC-adressen, der identificerer den enkelte enhed på et netværk.

”Exploitet gør det muligt at køre kode på iPhone 7s Firmware,” siger Gal Beniamini fra Project Zero til Bleeping Computer.

Der er tale om en sårbarhed i firmware til wifi-chips fra Broadcom, og udover iPhone 7 gælder sårbarheden i teorien alle enheder, der kører version BCM4355C0 af Broadcoms firmware.

Sårbare WiFi-chips

Apple har lukket sårbarheden med iOS 11, men på alle tidligere versioner af iOS kan hackere altså fjern-eksekvere kode på telefonen, hvis den forbindes til en hacker-kontrolleret wifi-forbindelse.

Wifi-chips fra Broadcom sidder i alle iPhones og et stort antal Android-modeller, og det er ikke første gang, at de viser sig at være usikre.

Tidligere på året demonstrerede en anden sikkerhedsekspert en usikkerhed i Broadcom-chips, der også gjorde det muligt at overtage styringen med både Android-telefoner og iPhones udelukkende via wifi.

Google udsendte tidligere på måneden en patch, der lukker sikkerhedshullet på Android-enheder.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: Alvorlig sårbarhed opdaget i iPhone og iPad i virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere