Artikel top billede

Israel hackede Kasperskys netværk og fandt beviser: Russere brugte sikkerhedssoftware til stjæle fra NSA

Israelske spioner har angiveligt fundet beviser for, at russiske hackere brugte Kaspersky-software til at udspionere og stjæle hemmeligheder fra NSA.

Israelske spioner har angiveligt hacket Kaspersky Labs netværk i 2015 og fundet beviser for, at statsstøttede russiske hackere brugte den populære sikkerhedssoftware til at udspionere amerikanske efterretningstjenester.

Det lyder som plottet til en underlødig Hollywood-film, men det ser ikke desto mindre ud til at være virkelighed i sikkerhedsbranchen anno 2017

I sidste uge beskrev amerikanske medier, hvordan russiske hackere i 2015 brugte kompromitteret Kaspersky-software til at identificere fortrolige dokumenter på en NSA-ansats computer, som de herefter indledte et målrettet hackerangreb for at stjæle.

Og nu kan The New York Times så fortælle, hvordan man ved det.

Ifølge avisens anonyme kilder hackede israelske spioner Kaspersky i 2015, og ved den lejlighed kunne de angiveligt følge med i, hvordan hackere brugte Kaspersky til at lede efter fortrolige dokumenter i USA.

Det er offentligt kendt, at Kaspersky blev hacket i 2015, men det har hidtil ikke været fremme, hvem der stod bag angrebet.

Spioner, der overvåger spioner, der overvåger spioner

Ifølge New York Times kilder med kendskab til den israelske operation brugte de russiske hackere Kaspersky som en decideret søgemaskine for at identificere attraktive filer på uvidende ofres computere.

Kaspersky-software kræver adgang til alle filer på brugerens computer for at scanne dem for malware. Det er fuldstændig standard for den type produkter, men det gør dem også til den ultimative bagdør.

”Det giver konsistent, pålidelig fjernadgang, der kan bruges til at alt fra at destruktive cyberangreb til spionage mod tusinder eller millioner af brugere,” siger den tidligere NSA-medarbejder Blake Darché til New York Times.

Det amerikanske ministerium for indenrigssikkerhed forbød for nylig offentlige myndigheder i USA bruge Kaspersky-produkter, og virksomhedens CEO, Eugene Kaspersky, er blevet indkaldt til at vidne i den amerikanske kongres.

Kasperskys hovedkvarter afviser alle anklager, og virksomhedens danske afdeling har ikke ønsket at udtale sig om, hvordan sagen påvirker Kasperskys forretning i Europa.

Læs også: 
Medie: Russiske hackere brugte Kaspersky-software til at stjæle NSA-hemmeligheder

[b]Kaspersky forbudt hos amerikanske myndigheder: Beordret til at slette softwaren senest om 90 dage
[/b]




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere