Ofir beskærer gratis mail-kontoer

Kort tid efter Yahoo har mangedoblet den gratis plads per webmailkonto til 100 megabyte, begrænser danske Ofir pladsen til blot to megabyte for alle gratister. Mere plads koster 250 kroner om året. Trods den store forskel regner Ofir med fortsat fremgang i antallet af webmail-brugere..

Alt imens flere af verdens største webmail-udbydere presser hinanden på størrelsen af den gratis e-mail-plads, som de tilbyder brugerne, går danske Ofir den stik modsatte vej og fastholder fokus på sin betalingsmail-service på 10 megabyte for 250 kroner om året.

Ofir - som er ejet af det børsnoterede selskab Søndagsavisen - har netop mere end halveret de sidste af sine gratis webmail-kontoer på fem megabyte til standardstørrelsen på blot to megabyte.

Beløb bør ikke være et problem

- Vi ved, at mange af de gamle kontohavere har mere end to megabyte liggende på deres gamle fem-megabyte-konto. Derfor tilbyder vi dem nu at overgå til en 10 megabyte-konto, som koster 250 kroner om året. Et beløb på den størrelse bør ikke være et problem for ret mange, siger markedsdirektør Michael Kjær, markedsdirektør i Ofir.

Ofirs gratis webmail-service har eksisteret i en del år og var fra begyndelsen på fem megabyte. Senere blev størrelsen ændret til to megabyte for alle nytilkommende brugere, mens de allerede oprettede kontoer på fem megabyte fik lov til at bestå.

Det er disse kontoer, som Ofir nu har besluttet sig for at nedgradere til to megabyte.

Michael Kjær ønsker af "forretningsmæssige årsager" ikke at oplyse, hvor mange e-mail-kunder, Ofir har - hverken på den gratis to megabyte-service eller på selskabets betalingsmail. Han oplyser dog, at antallet skal tælles i "tusinder".

Yahoo har mangedoblet

Det er få dage, siden Yahoo mangedoblede sin gratis lagerplads fra seks megabyte til 100 megabyte per e-mail-konto.

Initiativet er blot det seneste i den konkurrence om at tilbyde gratis lagerplads, som Google indledte 1. april med sin melding om, at portalen arbejder på en webmail-tjeneste med en gigabyte gratis lagerplads.

Senere er fulgt en række andre selskaber, hvoraf mange dog er betalingsservices. For eksempel tilbyder Yahoo to gigabyte for 120 kroner, men svenske Spray tilbyder en gigabyte plads for omkring 40 kroner om måneden.

Ofir har imidlertid ingen planer om at gå samme vej, efter selskabet har sænket antallet af gratis mailplads.

- Vi har simpelthen ikke været i stand til at finde en forretningsmæssig fornuftig løsning på det. Men vi er nu ikke nervøse, for vi har haft en stabil vækst på antallet af brugere, selv om andre har tilbudt mere plads, siger Michael Kjær.

Han mener da også, at selskabets betalingsløsning er pengene værd - også selv om den umiddelbart ligner de langt større gratis alternativer meget.

- Systemet er nemt at arbejde med, det er stabilt, og brugerne kan få support. Desuden garanterer vi, at brugerne kan beholde deres adresse i 12 måneder, selv om de ikke anvender kontoen. Alt i alt mener vi, at det er et godt produkt til en rimelig pris, siger Michael Kjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere