Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia / MobilePays image er super stærkt / Verdens fem techgiganter er i formidabel form / Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter

Morgen-briefing: Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia / MobilePays image er super stærkt / Verdens fem techgiganter er i formidabel form / Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter / Børsgigant tager Bitcoin ind i varmen

Godmorgen fra Computerworld. Her dagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia

TDC fortæller, at danskere i stort tal bliver ramt af fupopkald i øjeblikket. Kunderne bliver ringet op af udenlandske fupnumre – primært fra Liberia, og svindlerne i den anden ende håber, at danskerne ringer tilbage.

"Der er tale om såkaldt ”wangiri-svindel”, hvor nummeret ringer op så kort tid, at du får et ubesvaret opkald. Hvis du ringer tilbage, kommer du til at betale for dit opkald til udlandet", fortæller Nis Peder Kolby, der er kommunikationspartner i TDC Group, i en pressemeddelelse.

"Det kan være til et overtakseret nummer, men også bare et helt almindeligt nummer, så den udenlandske teleoperatør tjener penge på opkaldene fra Danmark."

"Vi tager det meget seriøst og stopper opkald både til og fra de pågældende numre, så hurtigt vi kan for at beskytte vores kunder. Desværre skifter svindlerne numre, når et nummer bliver blokeret, så der kommer fortsat fupopkald", siger Nis Peder Kolby.

TDC opfordrer kunder til at anmelde fupopkaldene, så der kan spærres for adgang til numrene. Det kan ske på: http://tdc.dk/stopsvindel/anmeld.php

MobilePays image er super stærkt

Betalingstjenesten MobilePay, som Danske Bank står bag, har et enormt stærkt image, viser en måling fortaget af YouGov, skriver Ritzau.

Kun Lego har et bedre image, viser undersøgelsen, der omfatter 300 virksomheder

“Jeg tror, det er fordi, at vi har løst er hverdagsproblem for folk, siger direktør for MobilePay Mark Wraa-Hansen, til Ritzau.

MobilePay har aktuelt cirka 3,6 millioner aktive brugere, og løsningen kan bruges i 55.000 butikker.

Selskabet forventer fortsat vækst, selv om Apple Pay nu er tilgængelig for en del brugere i Danmark. MobilePay er dog endnu ikke en overskudsforretning.

Verdens fem techgiganter er i formidabel form

Apple, Amazon, Microsoft, Facebook og Google moderselskab Alphabet har nu tilsammen en børsværdi på mere end 3,3 billioner dollars, skriver Finans med CNN Money som kilde.

For to år siden var deres samlede børsværdi 2,2 billioner dollars.

Apples aktiekurs er steget med 45 procent i år, og selskabet har nue en værdi tæt på 1 billion dollars.

Facebooks aktiekurs er vokset med over 55 procent i år tæt fulgt af Amazon-aktierne, som også er blevet mere end 50 procent værd. Microsofts og Alphabets aktieværdi er vokset med over 30 procent i år, skriver Finans.

Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter

Der er masser af virksomheder i lokalområdet, som meget gerne vil give en hånd med, når Apple skal bygge sit nye datacenter i Aabenraa.

På bare fire dage har 40 virksomheder meldt sig på en leverandørliste, som Apple kan bruge, når byggeriet skal i gang. Det drejer sig om alt fra vognmænd, tømmerhandler og hoteller, skriver DR Syd.

Det nye datacenter vurderes at skabe omkring 300 nye arbejdspladser i anlægsfasen og mellem 50 og 100 medarbejdere i driftsfasen.

Første fase af byggeriet ventes at stå færdigt i 2019.

Børsgigant tager Bitcoin ind i varmen

Den udskældte kryptovaluta Bitcoin er måske på vej til at blive voksen, skriver Børsen med Bloomberg som kilde.

Verdens største børsmæglerselskab CME Group vil inden nytår tilbyde handel med futures inden for bitcoins.

Chefen for selskabet Terrence Duffy sagde ellers for en måned siden, at CME ikke ville have noget med kryptovalutaen at gøre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere