Artikel top billede

Morgen-briefing: Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia / MobilePays image er super stærkt / Verdens fem techgiganter er i formidabel form / Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter

Morgen-briefing: Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia / MobilePays image er super stærkt / Verdens fem techgiganter er i formidabel form / Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter / Børsgigant tager Bitcoin ind i varmen

Godmorgen fra Computerworld. Her dagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia

TDC fortæller, at danskere i stort tal bliver ramt af fupopkald i øjeblikket. Kunderne bliver ringet op af udenlandske fupnumre – primært fra Liberia, og svindlerne i den anden ende håber, at danskerne ringer tilbage.

"Der er tale om såkaldt ”wangiri-svindel”, hvor nummeret ringer op så kort tid, at du får et ubesvaret opkald. Hvis du ringer tilbage, kommer du til at betale for dit opkald til udlandet", fortæller Nis Peder Kolby, der er kommunikationspartner i TDC Group, i en pressemeddelelse.

"Det kan være til et overtakseret nummer, men også bare et helt almindeligt nummer, så den udenlandske teleoperatør tjener penge på opkaldene fra Danmark."

"Vi tager det meget seriøst og stopper opkald både til og fra de pågældende numre, så hurtigt vi kan for at beskytte vores kunder. Desværre skifter svindlerne numre, når et nummer bliver blokeret, så der kommer fortsat fupopkald", siger Nis Peder Kolby.

TDC opfordrer kunder til at anmelde fupopkaldene, så der kan spærres for adgang til numrene. Det kan ske på: http://tdc.dk/stopsvindel/anmeld.php

MobilePays image er super stærkt

Betalingstjenesten MobilePay, som Danske Bank står bag, har et enormt stærkt image, viser en måling fortaget af YouGov, skriver Ritzau.

Kun Lego har et bedre image, viser undersøgelsen, der omfatter 300 virksomheder

“Jeg tror, det er fordi, at vi har løst er hverdagsproblem for folk, siger direktør for MobilePay Mark Wraa-Hansen, til Ritzau.

MobilePay har aktuelt cirka 3,6 millioner aktive brugere, og løsningen kan bruges i 55.000 butikker.

Selskabet forventer fortsat vækst, selv om Apple Pay nu er tilgængelig for en del brugere i Danmark. MobilePay er dog endnu ikke en overskudsforretning.

Verdens fem techgiganter er i formidabel form

Apple, Amazon, Microsoft, Facebook og Google moderselskab Alphabet har nu tilsammen en børsværdi på mere end 3,3 billioner dollars, skriver Finans med CNN Money som kilde.

For to år siden var deres samlede børsværdi 2,2 billioner dollars.

Apples aktiekurs er steget med 45 procent i år, og selskabet har nue en værdi tæt på 1 billion dollars.

Facebooks aktiekurs er vokset med over 55 procent i år tæt fulgt af Amazon-aktierne, som også er blevet mere end 50 procent værd. Microsofts og Alphabets aktieværdi er vokset med over 30 procent i år, skriver Finans.

Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter

Der er masser af virksomheder i lokalområdet, som meget gerne vil give en hånd med, når Apple skal bygge sit nye datacenter i Aabenraa.

På bare fire dage har 40 virksomheder meldt sig på en leverandørliste, som Apple kan bruge, når byggeriet skal i gang. Det drejer sig om alt fra vognmænd, tømmerhandler og hoteller, skriver DR Syd.

Det nye datacenter vurderes at skabe omkring 300 nye arbejdspladser i anlægsfasen og mellem 50 og 100 medarbejdere i driftsfasen.

Første fase af byggeriet ventes at stå færdigt i 2019.

Børsgigant tager Bitcoin ind i varmen

Den udskældte kryptovaluta Bitcoin er måske på vej til at blive voksen, skriver Børsen med Bloomberg som kilde.

Verdens største børsmæglerselskab CME Group vil inden nytår tilbyde handel med futures inden for bitcoins.

Chefen for selskabet Terrence Duffy sagde ellers for en måned siden, at CME ikke ville have noget med kryptovalutaen at gøre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.