Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia / MobilePays image er super stærkt / Verdens fem techgiganter er i formidabel form / Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter

Morgen-briefing: Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia / MobilePays image er super stærkt / Verdens fem techgiganter er i formidabel form / Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter / Børsgigant tager Bitcoin ind i varmen

Godmorgen fra Computerworld. Her dagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Masser af danskere rammes nu af fup-opkald fra Liberia

TDC fortæller, at danskere i stort tal bliver ramt af fupopkald i øjeblikket. Kunderne bliver ringet op af udenlandske fupnumre – primært fra Liberia, og svindlerne i den anden ende håber, at danskerne ringer tilbage.

"Der er tale om såkaldt ”wangiri-svindel”, hvor nummeret ringer op så kort tid, at du får et ubesvaret opkald. Hvis du ringer tilbage, kommer du til at betale for dit opkald til udlandet", fortæller Nis Peder Kolby, der er kommunikationspartner i TDC Group, i en pressemeddelelse.

"Det kan være til et overtakseret nummer, men også bare et helt almindeligt nummer, så den udenlandske teleoperatør tjener penge på opkaldene fra Danmark."

"Vi tager det meget seriøst og stopper opkald både til og fra de pågældende numre, så hurtigt vi kan for at beskytte vores kunder. Desværre skifter svindlerne numre, når et nummer bliver blokeret, så der kommer fortsat fupopkald", siger Nis Peder Kolby.

TDC opfordrer kunder til at anmelde fupopkaldene, så der kan spærres for adgang til numrene. Det kan ske på: http://tdc.dk/stopsvindel/anmeld.php

MobilePays image er super stærkt

Betalingstjenesten MobilePay, som Danske Bank står bag, har et enormt stærkt image, viser en måling fortaget af YouGov, skriver Ritzau.

Kun Lego har et bedre image, viser undersøgelsen, der omfatter 300 virksomheder

“Jeg tror, det er fordi, at vi har løst er hverdagsproblem for folk, siger direktør for MobilePay Mark Wraa-Hansen, til Ritzau.

MobilePay har aktuelt cirka 3,6 millioner aktive brugere, og løsningen kan bruges i 55.000 butikker.

Selskabet forventer fortsat vækst, selv om Apple Pay nu er tilgængelig for en del brugere i Danmark. MobilePay er dog endnu ikke en overskudsforretning.

Verdens fem techgiganter er i formidabel form

Apple, Amazon, Microsoft, Facebook og Google moderselskab Alphabet har nu tilsammen en børsværdi på mere end 3,3 billioner dollars, skriver Finans med CNN Money som kilde.

For to år siden var deres samlede børsværdi 2,2 billioner dollars.

Apples aktiekurs er steget med 45 procent i år, og selskabet har nue en værdi tæt på 1 billion dollars.

Facebooks aktiekurs er vokset med over 55 procent i år tæt fulgt af Amazon-aktierne, som også er blevet mere end 50 procent værd. Microsofts og Alphabets aktieværdi er vokset med over 30 procent i år, skriver Finans.

Lokale leverandører glæder sig til byggeriet af Apples datacenter

Der er masser af virksomheder i lokalområdet, som meget gerne vil give en hånd med, når Apple skal bygge sit nye datacenter i Aabenraa.

På bare fire dage har 40 virksomheder meldt sig på en leverandørliste, som Apple kan bruge, når byggeriet skal i gang. Det drejer sig om alt fra vognmænd, tømmerhandler og hoteller, skriver DR Syd.

Det nye datacenter vurderes at skabe omkring 300 nye arbejdspladser i anlægsfasen og mellem 50 og 100 medarbejdere i driftsfasen.

Første fase af byggeriet ventes at stå færdigt i 2019.

Børsgigant tager Bitcoin ind i varmen

Den udskældte kryptovaluta Bitcoin er måske på vej til at blive voksen, skriver Børsen med Bloomberg som kilde.

Verdens største børsmæglerselskab CME Group vil inden nytår tilbyde handel med futures inden for bitcoins.

Chefen for selskabet Terrence Duffy sagde ellers for en måned siden, at CME ikke ville have noget med kryptovalutaen at gøre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere