Artikel top billede

Lars Neupart tibage som medejer i sit eget firma: “Pludselig var vi jo en ret lille del af den overordnede KMD-strategi”

Den danske sikkerhedsmand Lars Neupart solgte sit sikkerhedsfirma til KMD i 2015. I sommer forlod Neupart så KMD, og nu er han igen medejer af det selskab, han lægger navn til.

Efter to år hos KMD hedder ejeren af sikkerhedsfirmaet Neupart igen Lars Neupart.

KMD købte i 2015 Neupart A/S for at opgradere på sikkerhedsfronten, men nu har den danske sikkerhedsmand sammen med to kollegaer købt sit firma tilbage.

“Det gav bare mere mening for Neupart at komme fri,” siger Lars Neupart til Computerworld.

“Da vi solgte virksomheden til KMD, blev vi præsenteret for en strategi, som virkede rigtig på det tidspunkt. Men som det jo sker i store koncerner, så har KMD lagt en ny strategi, og uden at jeg kender detaljerne, så går man nu efter en anden type kunder.”

Læs også: KMD købte sikkerhedsfirmaet Neupart for få år siden - men skiller sig nu af med det igen

Uventet tilbagekøb

Lars Neupart stod indtil i sommer selv i spidsen for Neupart under KMD, men i juni 2017 forlod han KMD og udtalte til Computerworld, at han ville hjælpe andre sikkerhedsfirmaer med strategi og finansiering.

Det er derfor en uventet drejning, at han nu igen træder ind i sin gamle virksomhed som medejer og bestyrelsesformand.

“Min hverdag siden i sommer er forløbet nogenlunde, som jeg forventede, da vi talte sammen sidst. Det er bare lidt pudsigt, at et af de selskaber, jeg går ind og hjælper, hedder Neupart A/S,” siger han.

“Det bliver et klassisk bestyrelsesansvar, hvor jeg skal sørge for den rigtige strategi. Jeg skal ikke ind og være operationel.”

Ejer sammen med to direktører

Neupart ejer nu virksomheden sammen med administrerende direktør Jakob Holm Hansen og salgsdirektør Louise Bøttner, og alle ansatte, kunder og produkter rykker med fra KMD.

Lars Neupart vil dog ikke afsløre, om det har været en god forretning at købe sin virksomhed tilbage fra it-giganten i Ballerup.

“Det er jo et rigtig godt spørgsmål, som jeg desværre ikke må svare på. Så begynder jeg at bevæge mig ud på dybt vand.”

Læs også: Kendt dansk sikkerhedsmand forlader KMD: "Jeg kan godt lide at gøre det hele selv"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere