Artikel top billede

Lars Neupart tibage som medejer i sit eget firma: “Pludselig var vi jo en ret lille del af den overordnede KMD-strategi”

Den danske sikkerhedsmand Lars Neupart solgte sit sikkerhedsfirma til KMD i 2015. I sommer forlod Neupart så KMD, og nu er han igen medejer af det selskab, han lægger navn til.

Efter to år hos KMD hedder ejeren af sikkerhedsfirmaet Neupart igen Lars Neupart.

KMD købte i 2015 Neupart A/S for at opgradere på sikkerhedsfronten, men nu har den danske sikkerhedsmand sammen med to kollegaer købt sit firma tilbage.

“Det gav bare mere mening for Neupart at komme fri,” siger Lars Neupart til Computerworld.

“Da vi solgte virksomheden til KMD, blev vi præsenteret for en strategi, som virkede rigtig på det tidspunkt. Men som det jo sker i store koncerner, så har KMD lagt en ny strategi, og uden at jeg kender detaljerne, så går man nu efter en anden type kunder.”

Læs også: KMD købte sikkerhedsfirmaet Neupart for få år siden - men skiller sig nu af med det igen

Uventet tilbagekøb

Lars Neupart stod indtil i sommer selv i spidsen for Neupart under KMD, men i juni 2017 forlod han KMD og udtalte til Computerworld, at han ville hjælpe andre sikkerhedsfirmaer med strategi og finansiering.

Det er derfor en uventet drejning, at han nu igen træder ind i sin gamle virksomhed som medejer og bestyrelsesformand.

“Min hverdag siden i sommer er forløbet nogenlunde, som jeg forventede, da vi talte sammen sidst. Det er bare lidt pudsigt, at et af de selskaber, jeg går ind og hjælper, hedder Neupart A/S,” siger han.

“Det bliver et klassisk bestyrelsesansvar, hvor jeg skal sørge for den rigtige strategi. Jeg skal ikke ind og være operationel.”

Ejer sammen med to direktører

Neupart ejer nu virksomheden sammen med administrerende direktør Jakob Holm Hansen og salgsdirektør Louise Bøttner, og alle ansatte, kunder og produkter rykker med fra KMD.

Lars Neupart vil dog ikke afsløre, om det har været en god forretning at købe sin virksomhed tilbage fra it-giganten i Ballerup.

“Det er jo et rigtig godt spørgsmål, som jeg desværre ikke må svare på. Så begynder jeg at bevæge mig ud på dybt vand.”

Læs også: Kendt dansk sikkerhedsmand forlader KMD: "Jeg kan godt lide at gøre det hele selv"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.