Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Dansk eks-Uberchef med milliardfond på jagt efter danske iværksættere

Tidligere Uber- og Dropbox-chef, den danske Lars Fjeldsøe-Nielsen, er på jagt efter danske iværksætterideer, der kan sparkes igang af miliardfond

Danske drømme om iværksættervirksomheder kan meget vel få et gevaldigt skub i den rigtige retning i den kommende tid.

Venturefonden Balderton Capital har oprettet en ny fond med knap 2,35 milliarder kroner rettet mod europæiske - og dermed også danske - guldæg.

Det fortæller Lars Fjeldsøe-Nielsen, der er ledende partner i Balderson Capital, til Børsen.

Han har tidligere haft topstillinger hos Uber og Dropbox, samt været medejer af både danske Vivino og Opbeat.

"Der kommer flere investeringer i Danmark, det er det absolutte mål. Jeg er selv begyndt at tilbringe mere tid herhjemme, og det er baseret på, at der er store muligheder," siger Lars Fjeldsøe-Nielsen og forsætter:

"Jeg har været væk fra Europa i ti år, og der er sket meget i den periode. Der er sket et kulturskifte. Nu er der en helt anden kultur omkring det er at være stifter i en startup, som er meget mere amerikansk."

Det er blevet mere almindeligt nu at blive eller rejse tilbage til Danmark og Europa for iværksætterne, der tidligere rejste til steder som Silicon Valley for at udleve sin virksomhedsdrøm.

Læs også: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"

Pengene i fonden kommer blandt andet fra den danske Vækstfond og en lang række andre institutionelle investorer, og Balderton Capital skyder typisk 5-10 millioner dollars i virksomheder per gang, og typisk kun i virksomheder med en halv million kroner om måneden og 10 procent månedlig vækst.

Læs også: Amerikansk top-investor på besøg hos danske iværksættere: I er for skrøbelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere