Artikel top billede

Dansk eks-Uberchef med milliardfond på jagt efter danske iværksættere

Tidligere Uber- og Dropbox-chef, den danske Lars Fjeldsøe-Nielsen, er på jagt efter danske iværksætterideer, der kan sparkes igang af miliardfond

Danske drømme om iværksættervirksomheder kan meget vel få et gevaldigt skub i den rigtige retning i den kommende tid.

Venturefonden Balderton Capital har oprettet en ny fond med knap 2,35 milliarder kroner rettet mod europæiske - og dermed også danske - guldæg.

Det fortæller Lars Fjeldsøe-Nielsen, der er ledende partner i Balderson Capital, til Børsen.

Han har tidligere haft topstillinger hos Uber og Dropbox, samt været medejer af både danske Vivino og Opbeat.

"Der kommer flere investeringer i Danmark, det er det absolutte mål. Jeg er selv begyndt at tilbringe mere tid herhjemme, og det er baseret på, at der er store muligheder," siger Lars Fjeldsøe-Nielsen og forsætter:

"Jeg har været væk fra Europa i ti år, og der er sket meget i den periode. Der er sket et kulturskifte. Nu er der en helt anden kultur omkring det er at være stifter i en startup, som er meget mere amerikansk."

Det er blevet mere almindeligt nu at blive eller rejse tilbage til Danmark og Europa for iværksætterne, der tidligere rejste til steder som Silicon Valley for at udleve sin virksomhedsdrøm.

Læs også: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"

Pengene i fonden kommer blandt andet fra den danske Vækstfond og en lang række andre institutionelle investorer, og Balderton Capital skyder typisk 5-10 millioner dollars i virksomheder per gang, og typisk kun i virksomheder med en halv million kroner om måneden og 10 procent månedlig vækst.

Læs også: Amerikansk top-investor på besøg hos danske iværksættere: I er for skrøbelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere