Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Dansk eks-Uberchef med milliardfond på jagt efter danske iværksættere

Tidligere Uber- og Dropbox-chef, den danske Lars Fjeldsøe-Nielsen, er på jagt efter danske iværksætterideer, der kan sparkes igang af miliardfond

Danske drømme om iværksættervirksomheder kan meget vel få et gevaldigt skub i den rigtige retning i den kommende tid.

Venturefonden Balderton Capital har oprettet en ny fond med knap 2,35 milliarder kroner rettet mod europæiske - og dermed også danske - guldæg.

Det fortæller Lars Fjeldsøe-Nielsen, der er ledende partner i Balderson Capital, til Børsen.

Han har tidligere haft topstillinger hos Uber og Dropbox, samt været medejer af både danske Vivino og Opbeat.

"Der kommer flere investeringer i Danmark, det er det absolutte mål. Jeg er selv begyndt at tilbringe mere tid herhjemme, og det er baseret på, at der er store muligheder," siger Lars Fjeldsøe-Nielsen og forsætter:

"Jeg har været væk fra Europa i ti år, og der er sket meget i den periode. Der er sket et kulturskifte. Nu er der en helt anden kultur omkring det er at være stifter i en startup, som er meget mere amerikansk."

Det er blevet mere almindeligt nu at blive eller rejse tilbage til Danmark og Europa for iværksætterne, der tidligere rejste til steder som Silicon Valley for at udleve sin virksomhedsdrøm.

Læs også: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"

Pengene i fonden kommer blandt andet fra den danske Vækstfond og en lang række andre institutionelle investorer, og Balderton Capital skyder typisk 5-10 millioner dollars i virksomheder per gang, og typisk kun i virksomheder med en halv million kroner om måneden og 10 procent månedlig vækst.

Læs også: Amerikansk top-investor på besøg hos danske iværksættere: I er for skrøbelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere