Artikel top billede

Et foto af Microsoft Courier, som den formodentligt ville have endt med at se ud.

Nye rygter om en “Surface Phone”: App-tekst og nye patenter giver hint om potentielt nyt Surface-produkt

Windows Phone er død og begravet, men Microsoft har ikke glemt drømmen om en mobil computer med Windows. Nye rygter peger på en særlig enhed med en unik skærm

Endnu en måned og derfor endnu en bunke Surface Phone-rygter.

Microsoft har tidligere søgt patenter på sammenklappelige smartphones med foldbare skærme, og nu følger der endnu et patent samt en beskrivelse i en app, der er yderst interessant.

Patentet er blevet opdaget af Microsoft-lækkeren “WalkingCat” viser foldbare computere, eller hvad man kunne tro var en smartphone.

Patentet er hovedsageligt rettet mod enhedens hængsel, men viser også nogle andre interessante detaljer.

Blandt andet at skærmpladsen fordobles, når enheden foldes ud, og at telefonen kun har et kameramodul, men når telefonen foldes sammen, dækkes kameraet af et ekstra objektiv, der ændrer kameraets vidde.

Det kunne betyde, at kameraet fungerer som vidvinkel, når enheden er foldet ud, og som en zoom-linse, når den er klappet sammen.

Ligeledes indeholder patentet hovedsageligt navne fra det gamle Nokia-hold, som Microsoft opkøbte tilbage i 2014. Det er specifikt gamle Nokia-navne, der arbejdede i Nokias kamera-afdeling, dengang Nokia havde nogle af de bedste mobilkameraer på markedet.

Courier?

Microsoft dræbte definitivt Windows Phones sidste år, efter at kun nogle få procent af verdens mobilbrugere aktivt havde valgt en Windows Phone frem for Android eller iOS.

Dog har Microsoft ikke helt droppet drømmen om en mobil enhed med Windows. Satya Nadella har flere gange udtalt, at Microsoft er på vej med en mobilenhed, men den vil ikke ligne en smartphone, som vi kender den.

Den kendte Microsoft-lækker WalkingCat har også opdaget et andet hint til en unik mobilenhed fra Microsoft i en ny app, som Microsoft for nylig har lanceret.

Læs også: Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden

Appen hedder Whiteboard og er en tegne og note-app til touchskærme med stylus-penne ligesom Microsofts Surface-enheder, men graver man i appen finder man referencer til en “Journal-app” med “venstre og højre side.”

Både patenter og referencer bliver bekræftet af flere amerikanske medier, der fortæller, at en sammenklappelig smartphone/tablet bliver testet internt hos Microsoft, og samtidig bringer det minder tilbage til Microsofts glemte Courier-enhed.

Courier var en tablet med to skærme tilbage i 2008, der lignede en notesbog, og som skulle fungere som kalender, notesbog, internetsurfing og kontaktopslag.

Dette var før iPad’en blev lanceret, og ideen blev angiveligt droppet hos Microsoft i 2010. 

For nylig lancerede HP og Asus også bærbare computere, der blev afviklet via en ARM-processor. ARM-processorer finder du normalt kun i smartphones og tablets, men processoren kan emulere ægte Windows 10-programmet, hvilket kan være til tyndere og lettere Windows 10-enheder.

Som eksempelvis en Surface Phone. Man kan kun drømme.

Læs også: Her er de første Windows-pc'er med ARM-processorer: Lover mere end 22 timers batteritid og 4G/LTE




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere