Artikel top billede

Her er de første Windows-pc'er med ARM-processorer: Lover mere end 22 timers batteritid og 4G/LTE

Qualcomm går ind på Intels territorium med nye ARM-processorer til bærbare computere. HP og Asus lancerer de første to maskiner.

Qualcomm og Microsoft er klar med de første modeller af de længe ventede ARM-baserede bærbare computere.

ARM-processorer finder du normalt i din smartphone, men de strømbesparende chips med indbygget LTE-modem vil nu være at finde i nye bærbare computere.

De første pc’er med ARM-processor kommer fra HP og Asus, og Lenovo er også på vej med en model, der vil blive lanceret til CES-messen i januar.

HP's og Asus' computere er begge udstyret med Qualcomms Snapdragon 835-processor, hvilket er den samme, som der sidder i HTC U11, OnePlus 5T og Sonys XZ-telefoner.

Qualcomm og Microsoft fortæller, at de nye ARM-maskiner vil give en følelse af altid at være på.

Det indbyggede LTE-modem giver mulighed for 4G-forbindelse, og ARM-processoren betyder, at computeren er lynhurtig til både at tænde og gå i dvale, fuldstændig som du kender det fra en iPad eller en Android-telefon.

Det er der store perspektiver i, og det kan du læse mere om her: Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden

HP og Asus

De to nye computere fra HP og Asus, HP Envy x2 (tablet) og Asus NovaGo (ultrabook), har begge 835-processoren, FHD-skærme, op til 8GB RAM og op til 256 GB lagerplads i SSD form.

Ligeledes har begge X16 LTE-forbindelse via Snapdragon-processoren.

Og så er der batterilevetiden.

Envy x2 findes allerede i en Core m-version, Intels strømbesparende processor, der holdte strøm til syv timer konstant videoafspilning. HP’s nye ARM-baserede version skulle ifølge HP levere 21 timers brug.

Den høje batterilevetid begrundes ARM-processorens spareevner samt, at ARM-chippen er langt mindre end Intels tilsvarende, så der er plads til flere battericeller i computeren. 

Der er endnu ingen danske priser på de to computere, men Asus NovaGo står til at koste 599 dollars (direkte omregnet til 3.800 kroner) for 4GB/64GB-modellen.

Begge modeller kommer med Microsofts særlige Windows 10S, men kan uden problemer opgraderes til Windows 10 Pro.

Kan afvikle Photoshop

ARM bygger på en anden underliggende arkitektur end de klassiske Intel/AMD-processorer, der indtil nu har siddet i vores Windows, Mac og linux-pc’er.

Det er derfor, at du ikke kan afvikle Windows-programmer på en Android-telefon.

Alligevel er det lykkes Qualcomm og Microsoft at udvikle en indbygget emulator, der sørger for at afvikle klassiske .EXE-programmer i Windows 10 på en ARM-processor.

Se videoen her: Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer - og denne gang ser det ud til at lykkes

Det betyder, at de tynde, strømbesparende og altid forbundne computere vil kunne afvikle programmer som Photoshop, den fulde Office pakke eller SAP-klienter.

Hvor godt det virker, og om man virkelig kan forvente 20 timers batterilevetid, finder vi først ud af, når de første tests rammer internettet.

Både HP Envy x2 og Asus NovaGo bliver lanceret i løbet af starten af 2018.

Læs også: Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere