Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Toppolitiker om Sundhedsplatformen: "Stop den tendentiøse nedrakning"

Sundhedsplatformen er kommet for at blive, lyder det fra næstformand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

Trods stor utilfredshed hos mange læger i Region Hovedstaden, kaster næstformand for sundhedsudvalget i regionen, Flemming Pless (S), sig nu ud i et forsvar for den omdiskuterede Sundhedsplatform.

”Vi er nødt til at se ud over den tendentiøse nedrakning af Sundhedsplatformen, der går langt videre end en reel kritik af de virkelige problemer. Dem kan jeg love, at vi sammen vil løse,” skriver han.

Svar på kritik

Debatindlægget er et svar på en kritik, der er fremsat af ledende overlæge ved Herlev-Gentofte Hospital, Mark A. Ainsworth, der har valgt at sige sit job op i protest mod Sundhedsplatformen.  

Og i debatindlægget slår Flemming Pless fast, at Sundhedsplatformen er kommet for at blive.

”Sundhedsplatformen er kommet for at blive. Det er ærgerligt, at Ainsworth har sagt op, og jeg er ked af, at han ikke gik den ekstra mil i denne sag” skriver han.

Samtidig påpeger han, at anledningen til indførelsen af Sundhedsplatformen var, at det regionen tidligere 30 forskellige system, der ikke talte sammen.

Gode erfaringer fra udlandet

Sundhedsplatformen er et it-system, der er udviklet af den amerikanske virksomhed Epic Systems, og ifølge Flemming Pless er der gode erfaringer med systemet både Tyskland og Holland.

Der dog ikke kun lægerne i Region Hovedstaden, der har kritiseret platformen. I sidste uge fik den også hård kritik af professor på Datalogisk Institut Jørgen P. Bansler

"Det er svært at besvare spørgsmålet om Sundhedsplatformen er fremsynet eller forfejlet, men jeg vil nok sige, at det hælder mest i retning af forfejlet. Jeg tror, at det er et projekt, som bliver svært at redde," sagde Jørgen P. Bansler.

Det kan du læse mere om her: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
IT-JOB

Nagarro Software A/S

Sales Development Representative

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Enterprise Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere