Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Toppolitiker om Sundhedsplatformen: "Stop den tendentiøse nedrakning"

Sundhedsplatformen er kommet for at blive, lyder det fra næstformand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

Trods stor utilfredshed hos mange læger i Region Hovedstaden, kaster næstformand for sundhedsudvalget i regionen, Flemming Pless (S), sig nu ud i et forsvar for den omdiskuterede Sundhedsplatform.

”Vi er nødt til at se ud over den tendentiøse nedrakning af Sundhedsplatformen, der går langt videre end en reel kritik af de virkelige problemer. Dem kan jeg love, at vi sammen vil løse,” skriver han.

Svar på kritik

Debatindlægget er et svar på en kritik, der er fremsat af ledende overlæge ved Herlev-Gentofte Hospital, Mark A. Ainsworth, der har valgt at sige sit job op i protest mod Sundhedsplatformen.  

Og i debatindlægget slår Flemming Pless fast, at Sundhedsplatformen er kommet for at blive.

”Sundhedsplatformen er kommet for at blive. Det er ærgerligt, at Ainsworth har sagt op, og jeg er ked af, at han ikke gik den ekstra mil i denne sag” skriver han.

Samtidig påpeger han, at anledningen til indførelsen af Sundhedsplatformen var, at det regionen tidligere 30 forskellige system, der ikke talte sammen.

Gode erfaringer fra udlandet

Sundhedsplatformen er et it-system, der er udviklet af den amerikanske virksomhed Epic Systems, og ifølge Flemming Pless er der gode erfaringer med systemet både Tyskland og Holland.

Der dog ikke kun lægerne i Region Hovedstaden, der har kritiseret platformen. I sidste uge fik den også hård kritik af professor på Datalogisk Institut Jørgen P. Bansler

"Det er svært at besvare spørgsmålet om Sundhedsplatformen er fremsynet eller forfejlet, men jeg vil nok sige, at det hælder mest i retning af forfejlet. Jeg tror, at det er et projekt, som bliver svært at redde," sagde Jørgen P. Bansler.

Det kan du læse mere om her: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere