Artikel top billede

På anden- og tredjepladsen finder vi de to Spotify-stiftere Martin Lorentzon og Daniel Elk (på billedet), der har en årsindtægt på henholdsvis 33 og 28 millioner svenske kroner.

Svenske it-topchefer skovler penge ind: Se de vilde lønninger her

Den højest lønnede person i svenske it-branche har en årsindtægt på 116 millioner kroner, viser en ny opgørelse.

Sverige er kendt for at have den stærkeste tech-startup scene i Norden, og det slår også igennem på listen over de højst-lønnede svenske it-folk

Det viser en opgørelse over lønniveaet hos den svenske ”it-elite,” som Computerworlds svenske søstermedie Computersweden har lavet på baggrund af et udtræk fra de åbne svenske skattelister.

Øverst på listen med en årsindtægt på 116 millioner danske kroner finder vi Patrick Söderlund, der i dag er executive vicepresident hos spilgiganten EA Studios.

Den svenske topchef var oprindeligt administrerende direktør for det svenske spil-startup Dice, der udviklede Battlefield-serien, men i 2006 blev opkøbt af EA.

På anden- og tredjepladsen finder vi de to Spotify-stiftere Martin Lorentzon og Daniel Elk, der har en årsindtægt på henholdsvis 33 og 28 millioner svenske kroner.

Minecraft-milliardær får "beskeden" løn

Længere nede på listen 28. plads finder vi Markus Persson, der er stifter af spilvirksomheden Mojang, som har udviklet succes-spillet Minecraft.

Han kan glæde sig over at have indkasseret 4,15 mio svenske kroner. Det er dog en relativ beskeden indtægt, når hans samlede formue tages i betragtning. 

For Markus Persson havde som stifter aktiemajoriteten i Mojang, der i 2014 blev solgt til Microsoft for knap 14 milliarder danske kroner.

Ifølge Forbes lyder hans personlige formue i dag på knap 8,8 milliarder kroner, og umiddelbart efter salget til Microsoft investerede han hele 450 millioner danske kroner i en luksusvilla i Beverly Hills. En villa han angiveligt købte for næsen af superstjerne-parret Jay Z og Beyonce.

Se listens top 10 her:

1. Patrick Söderlund, EA Games: 116 millioner danske kroner.

2. Martin Lorentzon, stifter af Spotify: 32,99 millioner danske kroner.

3. Daniel Ek, stifter af Spotify: 28,24 millioner danske kroner.

4. Hans Vestberg, Ericsson: 26,94 millioner danske kroner.

5. Johan Dennelind, Telia: 12,87 millioner danske kroner.

6. Jonas Wiström, ÅF Consult: 7,36 millioner danske kroner.

7. Oscar Bjers, svensk landechef for Apple, 6,7 millioner danske kroner.

8. Johan Salenstedt, nordisk chef for Qliktech, 6,46 millioner danske kroner.

9. Ray Mauritsson, Axis, 6,31 millioner danske kroner.

10. Niclas Ekblad, svensk landechef for Evry, 6,08 kroner millioner danske kroner.

Se hele listen her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere