Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Ny opdaterings-metode giver problemer med Windows 7 i mange virksomheder

Mange virksomheder har problemer med opdateringerne af Windows 7, efter Microsoft for et år siden ændrede opdaterings-betingelserne.

Selv om det er mere end et år siden, at Microsoft ændrede sin mangeårige opdaterings-praksis, har mange virksomheder stadig problemer med at håndtere opdateringerne af Windows 7.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det er godt et år siden, at Microsoft ændrede sin praksis for udsendelse af sikkerheds-opdateringer til Windows 7 og Windows 8.1.

Tidligere kunne erhvervsbrugerne selv udvælge de ønskede patches. I dag bliver sikkerhedsopdateringerne udsendt som en samlet pakke og ikke en samling af individuelle patches.

Microsoft anvender samme model i Windows 10. Den betyder, at opdateringerne er ‘cumulative’ - altså at de indeholder alt fra alle tidligere opdateringer - samt at de ikke kan opdeles i mindre bidder efter ønske.

“Der er stadig nogen, der beder om individiuelle opdateringer - selv til Windows 10,” siger analytikeren Susan Bradley til vores nyhedsbureau.

Ifølge Computerworlds nyhedsbureau var det tidligere en ret udbredt praksis, at de it-ansvarlige eksempelvis sparkede nogle patches ‘til hjørne’ for nærmere gennemgang og test samtidig med, at de deployede andre patches straks.

Det kan ikke længere lade sig gøre. Og mange virksomheder har endnu ikke fundet en løsning på problemet.

“Det har forlænget patch-cyklussen,” siger produktmanager i Ivanti, Chris Goettl til bladet.

Ifølge ham har mange virksomheder oplevet at været tvunget til at udskyde implementeringen af alle patches, fordi en kode-ændring i en enkelt patch har ramt en forretningskritisk applikation i virksomheden.

“Mange kunder har ikke været i stand til at udrulle alle opdateringer, før et givent problem er blevet løst af enten Microsoft eller en tredjeparts-leverandør,” siger han.

Ifølge ham kunne administratorerne tidligere vælge kun at udrulle de kritiske opdateringer og ignorere resten.

“Men uden den mulighed vælger de nu ofte at ignorere alle opdateringerne,” siger han.

Den nye metode betyder også, at alle Windows 7-opdateringer bygger på de tidligere udsendte patches. Ingen af dem kan altså stå alene, hvilket betyder, at alle tidligere bugs skal være fjernet, før den nyeste opdatering kan implementeres.

Windows 7 har stadig en markedsandel på 49 procent ifølge NetMarketShare, og Microsoft arbejder ihærdigt på at flytte brugerne over på Windows 10.

Microsoft pensionerer Windows 7 i januar 2020.

Kan du genkende problemet? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden

600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Windows 10-brugerne vender ryggen til Edge: Aldrig har så få Windows 10-brugere anvendt Edge-browseren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere