Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Erik Damgaard sikrer børsnotering af eget firma / Teleselskaber sætter vildt skub i danske telenet / GoPro til salg efter nedtur / Columbus køber hollandsk it-firma

Erik Damgaard sikrer børsnotering af eget firma. Teleselskaber sætter vildt skub i danske telenet. GoPro til salg efter nedtur. Columbus køber hollandsk it-firma. Facebook taber brugere på gulvet. Demokrater i USA vil presse afstemning om net neutralitet igennem. Elbek & Vejrup køber lille Esbjerg-firma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Erik Damgaard sikrer børsnotering af eget firma

Efter et par kiksede forsøg bliver selskabet NPinvestor nu børsnoteret på First North-børsen. 

Det sker efter, at Erik Damgaard, der i forvejen er storaktionær i firmaet, er trådt til med en tegningsgaranti.

Den sikrer, at selskabet kan børsnoteres, når udbuddet lukker 15. januar.

NPinvestor og Erik Damgaard står bag tradingplatformen Straticator, som du kan læse mere om her: Erik Damgaard klar med længe ventet it-system

“Nye investorer har afgivet tegninger af selskabets aktier i et sådan tilstrækkeligt omfang, at i kombination med en lille kreds af eksisterende aktionærers tegningsgarantier sikres udbuddet gennemført idet det samlede minimum tegnede beløb bliver de i prospektet angivne 14 millioner kroner,” lyder det fra selskabet i denne meddelelse.

Teleselskaber sætter vildt skub i danske telenet

Ifølge Finans har de danske teleselskaber et ‘nyt trumfkort: Snart kan dit mobilnet nå vanvittige hastigheder.’

Det handler om carrier aggregation-teknologoen, der gør det muligt at trække hastigheder på op til 600 megabit gennem 4G-nettet. Det har TDC gjort fornylig i flere jyske byer.

Med carrier aggregation - eller 4G+ - kobles flere frekvenser på en mobilmast sammen.

Læs også: Hård kamp om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3.

GoPro til salg efter nedtur

Action-kamera-producenten GoPro erklærer sig åben for et salg, men forfølger ikke aktivt en mulighed, lyder det fra selskabet.

Det sker efter, at det er kommet frem, at GoPro har hyret investeringsbanken JP Morgan til at hjælpe det med at blive solgt.

GoPro-aktien har i de seneste dage ligget på laveste niveau nogensinde, og forretningen har været under pres i flere kvartaler, hvor salget af aktionkameraerne er faldet støt.

GoPro har ligeledes sænket prisen drastisk på nyeste skud på stammen, Hero6, for at få gang i salget.

Columbus køber hollandsk it-firma

Danske Columbus køber hollandske HiGH Software, der står bag en to it-løsninger til håndtering af udlejning og leasing i det, som Columbus kalder for ‘maskin- og anlægstunge brancher.’
Løsningerne hedder ‘DynaRent’ og ‘DynaLease’. 

HiGH Software blev etableret i 2001 og har i dag 55 medarbejdere.

“Opkøbet er et strategisk skridt, der gør det muligt for Columbus at drive yderligere innovation og vækst indenfor det voksende marked for leje af udstyr og leasing på tværs af brancher. Opkøbet er samtidig i tråd med Columbus' mission om at levere løsninger der hjælper kunderne i den digitale transformation af deres forretning,” lyder det fra Columbus.

Facebook taber brugere på gulvet

Facebooks brugeres brug af Facebook er faldende, lyder det fra Business Insider

Ganske vist er faldet ganske lille - 0,1 procent i september og 0,9 procent i august målt i forhold til samme måned et år tidligere - men det skal ses i forhold til brugen af andre tjenester, hvor brugen stiger.

Således er brugen af Google og YouTube i samme periode steget med henholdsvis 50 procent og 30 procent, hedder det.

Demokrater i USA vil presse afstemning om net neutralitet igennem

Demokraterne i det amerikanske senat blæser til kamp for igen at få indført net neutralitet i USA.

Den blev indført under præsident Barack Obama, men fjernet igen fornylig.

Demokraterne bedyrer nu, at de vil have net neutralits-beslutningen til afstemning i senatet, ligesom de vil kæmpe for at gøre emnet til et hovedtema i det kommende valg til den amerikanske kongres.

Demokraterne vurderer, at emnet i høj grad kan få især de unge vælgere op på barrikaderne.

Læs også: Slut med net neutralitet i USA: ‘Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Elbek & Vejrup køber lille Esbjerg-firma

Aarhusianske Elbek & Vejrup overtager det lille esbjergensiske it-firma ThorvaldData, som er stiftet og ejes af Jacob Thorvald Larsen.

Det lille firma er specialiseret i business intelligence i Microsoft-miljøer.

”For at kunne opbygge de helt rette business intelligence-kompetencer har Elbek & Vejrup vurderet, at det er nødvendigt med en forretningsenhed, der er 100 procent dedikeret til business intelligence. Den nye forretningsenhed vil arbejde målrettet for successivt at opbygge brancherettede BI-løsninger, hvor kunderne kan leje løsningen og på sigt eksempelvis benchmarke sig i forhold til deres konkurrenter”, lyder det fra Elbek & Vejrup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere