Artikel top billede

Must have: Fyld hjemmet med musik med en af disse fire multiroom-højttalere

En af de helt store trends inden for musikkens verden er multiroom-højttalere, der trådløst forbindes og spiller op til dans i alle hjemmets rum.

En opsætning med flere højttalere i hjemmet er ikke billig, men der findes nu flere forskellige løsninger i forskellige prisklasser og med meget forskellige udseende og evner.

De smarteste multiroom-løsninger kan udbygges løbende, når du anskaffer dig flere højttalere. Derfor kan man langsomt investere i en løsning, der dækker hele hjemmet.

Vi har taget et kig på fire af de mere interessante multiroom-løsninger.  

Sonos One

Sonos One er en af de bedste multiroom-højttalere på markedet, og Sonos er et af de selskaber, der har været længst tid på markedet.

Sonos One er en medium størrelse højttaler med en stor lyd og understøtter langt de fleste streamingtjenester på markedet.

Højttaleren bliver af mange kaldt den bedste multi room-løsning på markedet, om end du også betaler op imod 1.700 kroner for en enkelt - og der skal mindst to til multi room.

Sonos One er desuden for nyligt kommet i en version med indbygget digital assistent i form af Amazons Alexa. Det fungerer formodentligt ikke i Danmark endnu.

Marshall Multi Room

En anden løsning kunne være en samling af Marshall’s trådløse højttalere.

Højttalerne produceret af det samme selskab bag de svenske Urbanears’ headset og højttalere, og både lyden og det klassiske rock-udseende spiller.

De findes i tre forskellige størrelser, som kan samles og forbindes: Acton, Stanmore og Woburn. Alle kommer i tre meget forskellige prislag.

De tre højttalere kan alle brøle og buldre, og der er masser af lyd at hente i de rock-inspirerede højttalere.

Du kan læse mere om vores test af Marshalls multi room-løsning her: Test af Marshall multi room-løsning: Rock’n roll i alle dine rum

Her understøttes der alle de fire mest benyttede trådløse standarder: AirPlay til iPhones, Chromecast til Android-telefoner, Spotify Connect og Apt-X bluetooth. Der er desuden indbygget internetradio-muligheder ligesom på Libratones Zipp-højttaler.

B&O Play

En af de dyrere løsninger er B&O Plays multi room-løsning.

De fleste af både Bang & Olufsens og datterbrandet B&O Plays’ nyere højttalere kan forbindes til hinanden, og særlig interessant er den lille B&O Play M5, der spiller musik i 360 grader.

Den kan relativt let sættes op sammen med eksempel B&O Plays relativt nye M3-højttaler eller den større A9.

Den understøtter både almindelig bluetooth, AirPlay og har indbygget Chromcast.

Du kan blande B&O's produkter på kryds og tværs over B&O's multi room-løsning. Det omfatter Beosound 1, Beosound 2, Beosound 35, M5, A6, A9 og den nye M3. 

Læs også: Test: B&O Play A6: Flot lyd til dem som vil betale for design

Urbanears

Urbanears er et minimalistisk hipsterbrand fra Sverige, hvilket vi siger med al den kærlighed, der kan ligges i ordet “hipster.”

Stammen er en af vores foretrukne modeller, der er en lille rektangulær højttaler med en imponerende lyd.

Sammen med flere andre Urbanears-højttalere kan du også her

Den er udviklet af det samme selskab, der står bag Marshall-højttalerne, og derfor er der også de samme evner til at gemme internetkanaler via en fiks lille knap.

Højttalerne understøtter bluetooth samt Airplay, Bluetooth samt Spotify. Er Stammen for lille, eller vil du have en større højttaler i stuen og en mindre i køkkenet, kan du supplere med den større og højere spillende Baggen.

Læs også: Overblik: Fem små og lækre trådløse højttalere