Ny Microsoft-chef efterlader Giga med tab

Den nye direktør for Microsoft i Danmark, Jørgen Bardenfleth, forlader et dansk Intel-selskab, der er hårdt ramt på bundlinjen af et trængt marked. Det tidligere Giga fik sidste år et underskud på 150 millioner kroner og forventer ikke balance på bundlinjen før om to år.

Intels danske afdeling, det tidligere Giga, tabte sidste år 150 millioner kroner.

Tabet offentliggøres samtidig med, at selskabets administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth, er i gang med at afvikle sit engagement i Giga for i stedet at blive ny topchef for Microsoft i Danmark, hvor han tiltræder om en uge.

Driftsunderskuddet i det tidligere Giga lød sidste år på 38 millioner kroner, og det er en kraftig forbedring i forhold til året før, hvor driftsunderskuddet landede på 320 millioner kroner.

Dengang reddet af handel

Dengang blev bundlinjen dog reddet af, at Intel i en intern handel solgte alle Gigas aktiviteter og rettigheder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørgen Bardenfleth til regnskabet, men han sagde i sidste uge, at underskuddet i Intels optiske division i København skal ses i sammenhæng med syv andre kontorer rundt om i verden.

- Da Intel købte Giga, var der 100 medarbejdere i virksomheden. I dag er der 130, så det er ikke, fordi der ikke er nogen udvikling i den danske del af forretningen, lød det dengang fra Jørgen Bardenfleth.

Intel Copenhagen ApS Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning164,8118,3
Resultat af primær drift (EBIT)-38,2-319,9
Resultat før skat -150,91.433,0
Resultat-149,9949,2
Egenkapital336,9486,8
Antal ansatte146164
I ledelsesberetningen skriver Intel Copenhagen - som det tidligere Giga nu er omdøbt til - at selskabets resultat er præget af de fortsat svage markeder for data og telekommunikation.

Ledelsen forventer en svag stigning i omsætningen i 2004, mens der forventes balance på bundlinjen omkring 2005 eller 2006.

Jørgen Bardenfleth stopper i Intel 30. juni, hvor amerikanske Bill Chatwell fortsætter alene som chef.

Han har gennem flere år været direktør i selskabet på linje med Jørgen Bardenfleth, men flytter ikke til Danmark nu, hvor han er alene om ansvaret.

Intel købte danske Giga for fire år siden for 10 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere