Artikel top billede

Apple gjorde iPhones langsommmere - nu går myndighederne ind i sagen

De amerikanske myndigheder går ind i sagen om Apples fartbremse på ældre iPhones. Ifølge myndighederne kan Apple have vildledt sine aktionærer ved ikke at fortælle om det.

I sidste måned erkendte Apple, at virksomheden bevidst har sænket hastigheden på visse iPhones.

Den erkendelse får nu de amerikanske myndigheder til at gå ind i sagen.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg er myndighederne i færd med at undersøge om Apple har vildledt virksomhedens investorer ved ikke at give et retvisende billede af ældre iPhones hastigheder.

Bloomberg understeger at undersøgelserne stadigvæk befinder sig i en meget tidlig fase, og derfor er det endnu for tidligt at sige om undersøgelsen vil få konsekvenser for Apple.

Apple bekræfter

Apple bekræftet overfor Bloomberg, at virksomheden er blevet kontaktet af myndighederne:

"Vi har modtaget spørgsmål fra visse statslige myndigheder, og vi er i øjeblikket ved at besvare dem. Apple har aldrig og vil aldrig bevidst sænke levetiden på et Apple-produkt, eller gøre brugeroplevelsen dårligere med henblik på at få kunderne til at opgradere, " oplyser en talsperson fra Apple til Bloomberg.

Apple har tidligere forklaret, at processorhastigheden på telefoner kun bliver sænket i tilfælde, hvor batteriet på en telefon er i så dårlig forfatning, at det ikke er i stand til at forsyne telefonens processor med den strøm, som er nødvendig for at få processoren til at yde optimalt.

I disse tilfælde kan det ifølge Apple føre til at telefonens gå i sort eller genstarte, hvis ikke ydeevnen bliver sænket.

Apple har efterfølgende valgt at sænke prisen betragteligt på batteriudskiftninger, og samtidig vil der snart komme en opdatering til iPhonens styresystem, der betyder, at du som forbruger løbende kan følge med i batteriets tilstand.

Læs også: 
Apple indrømmer: Jo vi gør din telefon langsommere, men der er en god grund til det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere