Artikel top billede

Apple gjorde iPhones langsommmere - nu går myndighederne ind i sagen

De amerikanske myndigheder går ind i sagen om Apples fartbremse på ældre iPhones. Ifølge myndighederne kan Apple have vildledt sine aktionærer ved ikke at fortælle om det.

I sidste måned erkendte Apple, at virksomheden bevidst har sænket hastigheden på visse iPhones.

Den erkendelse får nu de amerikanske myndigheder til at gå ind i sagen.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg er myndighederne i færd med at undersøge om Apple har vildledt virksomhedens investorer ved ikke at give et retvisende billede af ældre iPhones hastigheder.

Bloomberg understeger at undersøgelserne stadigvæk befinder sig i en meget tidlig fase, og derfor er det endnu for tidligt at sige om undersøgelsen vil få konsekvenser for Apple.

Apple bekræfter

Apple bekræftet overfor Bloomberg, at virksomheden er blevet kontaktet af myndighederne:

"Vi har modtaget spørgsmål fra visse statslige myndigheder, og vi er i øjeblikket ved at besvare dem. Apple har aldrig og vil aldrig bevidst sænke levetiden på et Apple-produkt, eller gøre brugeroplevelsen dårligere med henblik på at få kunderne til at opgradere, " oplyser en talsperson fra Apple til Bloomberg.

Apple har tidligere forklaret, at processorhastigheden på telefoner kun bliver sænket i tilfælde, hvor batteriet på en telefon er i så dårlig forfatning, at det ikke er i stand til at forsyne telefonens processor med den strøm, som er nødvendig for at få processoren til at yde optimalt.

I disse tilfælde kan det ifølge Apple føre til at telefonens gå i sort eller genstarte, hvis ikke ydeevnen bliver sænket.

Apple har efterfølgende valgt at sænke prisen betragteligt på batteriudskiftninger, og samtidig vil der snart komme en opdatering til iPhonens styresystem, der betyder, at du som forbruger løbende kan følge med i batteriets tilstand.

Læs også: 
Apple indrømmer: Jo vi gør din telefon langsommere, men der er en god grund til det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere