Stor undersøgelse af 4G-situationen i 88 lande: Her er Danmarks 4G-resultater

Stor undersøgelse af dækningen og hastigheden på 4G i 88 lande viser, hvordan Danmark klarer sig sammenlignet med blandt andet Norge og Sverige.

De danske teleselskaber klarer sig rigtig godt med hastighederne på 4G. Også i en global sammenhæng.

Mere middelmådigt er det danske 4G-resultat dog, når det kommer til tilgængeligheden - altså hvor ofte, mobilbrugerne rent faktisk har adgang til 4G-dækning.

Det er konklusionen i en ny opgørelse fra OpenSignal, der løbende tracker 4G-situationen i en lang række lande via OpenSignal-appen, som mange mobilbrugere har installeret.

Resultateterne siger ikke noget om, hvordan den enkelte teleoperatør klarer sig, men er derimod et overblik over, hvordan 4G-situationen ser ud i et land på tværs af teleselskaber.

I nye 4G-undersøgelse er der indsamlet over 58 milliarder målinger fra 4,8 millioner enheder i perioden 1. oktober til 29. december. 88 lande indgår i undersøgelsen - heriblandt også Danmark.

Læs også: Hård kamp om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3

Sådan klarer Danmark sig
Når der måles på 4G-tilgængeligheden, kommer Danmark ind på plads nummer 28 med en tilgængelighed på 80,50 procent.

Til sammenligning er der i Norge, som ligger på tredjepladsen, en tilgængelighed på 92,16 procent, og i Sverige, der ligger på 11. pladsen, er den på 87,31 procent. Også Finland ligger bedre placeret end Danmark.

Danmark fastholder dog positionen på 28. pladsen, som vi også havde i den forrige OpenSignal-rapport. Dengang var tilgængeligheden på 77,64 procent, hvilket altså nu er steget til 80,50 procent i takt med, at de danske teleselskaber udbygger deres 4G-dækning.

Når OpenSignal måler på hastigheden, kommer Danmark ind på en 10. plads med en gennemsnitlig downloadhastighed på 33,09 Mbit/s.

I den forrige rapport lå vi på en ottendeplads, og dengang var den målte hastighed faktisk også en lille smule bedre. 

Norge, der ligger på tredjepladsen, har et gennemsnit på 41,2 Mbit/s, mens både Sverige og Finland ligger dårligere placeret end Danmark i denne opgørelse.

Singapore er det land i verden, hvor 4G-hastighederne er bedst. Her har brugerne i gennemsnit en downloadhastighed på 44,31 Mbit/s.

Læs også: Du skal snart tage stilling til, om din nye smartphone skal understøtte 5G

Mange faktorer spiller ind
OpenSignal skriver i rapporten, at der er mange ting der spiller ind i forhold til 4G-hastigheden:

“Hvor hurtige et lands 4G-hastigheder er, kan afhænge af mange faktorer: hvor meget spektrum er der til LTE, om det har taget teknologier som LTE Advanced i brug, hvor tæt bygget netværkene er, og hvor meget overbelastning der er på disse netværk.”

“Generelt er der dog en tendens til, at landene med de hurtigste hastigheder er dem, der har bygget LTE-Advanced netværk, og som har en stor andel af enheder, der kan anvende LTE-Advanced.”

En interessant pointe i rapporten er, at brugerne på tværs af de 88 lande nu har bedre gennemsnitlige downloadhastigheder over 4G (16,9 Mbit) end over WiFi (14 Mbit).

OpenSignal skriver også, at det er meget tydeligt, at teleindustrien i dag har mere fokus på at udvide dækningen med 4G end på at øge hastighederne yderligere.

Læs også:

Kæmpe opgørelse over hastigheder og dækning på 4G-netværk: Her er 4G-situationen i Danmark

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder
Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.