Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Centrale offentlige myndigheder får hug i ny rapport: Er ikke godt nok beskyttet mod ransomware

Flere af landets helt centrale myndigheder er et let bytte under et cyberangreb. Beskyttelsen mod den aktuelle fare er ikke god nok, konkluderer Rigsrevisionen i en ny rapport.

Det er måske strengt at sige, at det er som at score uden målmand på, men Rigsrevisionen er ikke pæn i tonen overfor en række helt centrale danske myndigheder, når det kommer til at beskytte sig mod ransomware. 

Det drejer sig om Sundhedsdatastyrelsens, Udenrigsministeriets, Banedanmarks og Beredskabsstyrelsens, som Rigsrevisionen kigger nærmere på i en ny rapport

Læs om angrebet på Mærsk her: Petya-angrebet har åbnet nye muligheder for A.P. Møller-Mærsk: "Der er meget få forretninger på vores størrelse og alder, der har et it-landskab, der kun er seks måneder gammelt. Det er i høj grad standardiseret og splinternyt"

Rigsrevisionen har undersøgt, om de fire myndigheder har implementeret 20 almindelige tiltag i  beskyttelsen mod de farlige angreb, men resultatet er nedslående. 

"Rigsrevisionen vurderer, at de fire institutioner ikke har en tilfredsstillende beskyttelse mod ransomwareangreb. Undersøgelsen viser, at alle institutionerne mangler at opfylde flere almindelige tiltag, som beskytter mod ransomware," konkluderer rapporten. 

Rapporten peger på, at en række tiltag ikke er gennemført, og det udsætter i sidste ende myndighederne for en større trussel. 

"For det første er institutionernes forebyggelse af ransomwareangreb, der omfatter både ydre og indre tiltag, ikke tilstrækkelig," konkluderer rapporten og der skrives videre:

"For det andet har ledelsen i tre af institutionerne ikke  tilstrækkeligt fokus på truslen fra ransomwareangreb. For det tredje har tre af institutionerne ikke i tilstrækkelig grad reaktive tiltag, der kan sikre, at institutionerne kan genetablere normal drift, efter de er blevet ramt af et ransomwareangreb."

Alle fire myndigheder har oplyst, at de nu arbejder med at forbedre sikkerheden, og det seneste års arbejde finder Rigsrevisionen tilfredsstillende.

Læs mere om ransomware her: Dansk fjernvarme-firma blev lagt ned af ransomware, men nægtede at betale: "Vi vil ikke spille det spil"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere