Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Centrale offentlige myndigheder får hug i ny rapport: Er ikke godt nok beskyttet mod ransomware

Flere af landets helt centrale myndigheder er et let bytte under et cyberangreb. Beskyttelsen mod den aktuelle fare er ikke god nok, konkluderer Rigsrevisionen i en ny rapport.

Det er måske strengt at sige, at det er som at score uden målmand på, men Rigsrevisionen er ikke pæn i tonen overfor en række helt centrale danske myndigheder, når det kommer til at beskytte sig mod ransomware. 

Det drejer sig om Sundhedsdatastyrelsens, Udenrigsministeriets, Banedanmarks og Beredskabsstyrelsens, som Rigsrevisionen kigger nærmere på i en ny rapport

Læs om angrebet på Mærsk her: Petya-angrebet har åbnet nye muligheder for A.P. Møller-Mærsk: "Der er meget få forretninger på vores størrelse og alder, der har et it-landskab, der kun er seks måneder gammelt. Det er i høj grad standardiseret og splinternyt"

Rigsrevisionen har undersøgt, om de fire myndigheder har implementeret 20 almindelige tiltag i  beskyttelsen mod de farlige angreb, men resultatet er nedslående. 

"Rigsrevisionen vurderer, at de fire institutioner ikke har en tilfredsstillende beskyttelse mod ransomwareangreb. Undersøgelsen viser, at alle institutionerne mangler at opfylde flere almindelige tiltag, som beskytter mod ransomware," konkluderer rapporten. 

Rapporten peger på, at en række tiltag ikke er gennemført, og det udsætter i sidste ende myndighederne for en større trussel. 

"For det første er institutionernes forebyggelse af ransomwareangreb, der omfatter både ydre og indre tiltag, ikke tilstrækkelig," konkluderer rapporten og der skrives videre:

"For det andet har ledelsen i tre af institutionerne ikke  tilstrækkeligt fokus på truslen fra ransomwareangreb. For det tredje har tre af institutionerne ikke i tilstrækkelig grad reaktive tiltag, der kan sikre, at institutionerne kan genetablere normal drift, efter de er blevet ramt af et ransomwareangreb."

Alle fire myndigheder har oplyst, at de nu arbejder med at forbedre sikkerheden, og det seneste års arbejde finder Rigsrevisionen tilfredsstillende.

Læs mere om ransomware her: Dansk fjernvarme-firma blev lagt ned af ransomware, men nægtede at betale: "Vi vil ikke spille det spil"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere