Artikel top billede

Kæmpe-overskud til danske e-conomic - lander overskud på mere end 100 millioner kroner

Danske e-conomics overskud stiger eksplosivt. Med en afkastningsgrad på hele 115,7 procent lander selskabet sit bedste resultat nogensinde.

Danske e-conomics skovler penge ind, efter selskabet i 2013 blev købt af norske Visma, der betalte 761 millioner kroner for selskabet.

Selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017 viser, at e-conomic i 2017 landede en nettoomsætning på 270 millioner kroner, hvilket svarer til en forbedring på 27,9 procent i forhold til 2016.

Det i sig selv vil være stærkt tilfredsstillende for de fleste virksomheder. Men kigger man længere ned i regnskabet, kan man se, at indtjeningen er eksploderet.

Selskabet lander et overskud efter skat på knap 104,1 millioner kroner i 2017 mod 27,6 millioner kroner i 2016.

Det svarer til en stigning på gigantiske 277 procent. Det tæller dog med, at e-conomics nye ejer, norske Visma, i årets løb har fusioneret e-conomic med Doneco, Sproom og Visma, hvilket gør det ‘svært at sammenligne aktivitieten i 2017 med 2016,” hedder det.

Det ændrer dog ikke på, at:

“2017 var for selskabet et rigtigt godt år med stærk kundetilgang på tværs af produkter og solid vækst i omsætning og resultat,” som e-conomic skriver i regnskabet.

Fokus på Danmark

Til Finans fortæller e-conomic-direktør Mads Rebsdorf, at successen blev grundlagt, da selskabet i 2016 stoppede med at investere i udlandet og istedet begyndte at satse på det danske marked.

Han forventer høj organisk vækst i det kommende år.

“Nu har vi langt over 100.000 kunder i Danmark, og vi får titusindvis af nye kunder hvert år. Og sammen med partnere kan vi dække andre behov end rent regnskab. Det er også med til at drive væksten,” siger han til avisen.

Løn-selskaber går som varmt brød

Norske Visma har indenfor ganske få år købt både Bluegarden og e-conomic - i øvrigt begge selskaber med Mogens Elsbjerg som direktør. Begge selskaber kostede mere end en milliard kroner.

Læs også: Derfor betaler Visma halvanden milliard kroner for e-conomic: Her er værdien i selskabet.

Samtidig er konkurrenten Lessor netop blevet solgt til amerikanske Paychex - angiveligt for mere end en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Danske Lessor solgt til amerikansk it-kæmpe: Nu venter stor europæisk ekspansion med danskeren Peter Colsted i spidsen.

Læs også:

Jacob Wandt solgte e-conomic for 761 millioner kroner - nu er han æbleavler i Frankrig

Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"

Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Stor norsk koncern klar til opkøbstogt i den danske it-branche: "Vi har betydelige ressourcer til rådighed"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere