Artikel top billede

Amazon haler kraftigt ind på Apple som verdens mest værdifulde selskab: Står til snart at runde 1.000 milliarder dollar

Amazon haler kraftigt ind på Apple som verdens mest værdifulde selskab. Fortsætter udviklingen overhaler Amazon Apple til august - hvor begge selskaber kan runde en værdi på en billion dollar.

Apple har i flere år været verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab.

Selskabets markedsværdi er steget med hele 24 procent alene i det seneste år til nu omkring 893 milliarder dollar. Det svarer til 5,4 billioner kroner.

Men Amazon begynder nu at bide Apple i haserne.

Amazon er på alles læber for tiden og udgør for tiden en vigtig udfordrer i mange forskellige markeder, hvor selskabet i kraft af sine massive muskler kan være i stand til at disrupte og true mange etablerede spillere.

Det gælder områder som e-handel, shipping, sundheds-markedet, cloud, kunstig intelligens, datacentre, detail-handel og flere andre.

Amazon er blandt verdens største e-handelsfirmaer og verdens største cloud-firma med Amazon Web Services.

Amazons aktiekurs er steget voldsomt i de senere år.

Læs også: Indsigt: Forstå hvorfor hele it-industrien holder øje med Amazon og AWS – og hvorfor Danmark adskiller sig

I dag har selskabet en markedsværdi på 752 milliarder dollar - 4,5 billioner -  hvilket gør det til verdens tredje-mest værdifulde, børsnoterede selskab.

På andenpladsen - mellem Apple og Amazon - finder vi Googles moderselskab, Alphabet, der er 783 milliarder dollar værd. Det svarer til 4,7 billioner kroner.

Det er altsammen næsten uforståeligt store beløb. 

Amazon haler kraftigt ind

Billedet kan meget vel ændre sig i de kommende måneder.

Amazons aktiekurs er nemlig steget med hele 83 procent i det seneste år, hvor selskabets omsætning er steget kraftigt.

Til sammenligning er Apples markedsværdi altså steget med 24 procent, mens Alphabets markedsværdi er steget med 33 procent.

Kan Amazon fortsætte med samme vækstrate som selskabet har præsenteret i det seneste år, vil selskabet runde en markedsværdi på en billion dollar - altså 1.000 milliarder dollar - engang i august.

Det svarer med dagens dollarkurs til seks billioner kroner og vil gøre Amazon til verdenshistoriens mest værdifulde selskab nogensinde.

Fortsætter Apples markedværdi med at vokse med samme hastighed, som den er vokset med i det seneste år, vil selskabet runde en billion dollar et par uger senere end Amazon.

Alphabet vil med samme vækst-rate runde en markedscap på en billion dollar engang i 2019.

Vil det ske?

Det er selvfølgelig langt fra givet, at selskabernes markedsværdi vil fortsætte med at vokse med samme fart, som vi har set i det seneste år.

Ifølge Reuters forventer Wall Street-analytikere, at Apples aktiekurs vil stige 11 procent i løbet af det kommende år til kurs 195 (dollar).

Læs også: Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google

Det vil i givet fald betyde, at Apple om et år vil være 989 milliarder dollar værd om et år.

Samtidig forventer analytikerne, at Amazons aktiekurs vil stige 10 procent i løbet af det næste år til området omkring kurs 1.700 (dollar), hvilket vil betyde, at selskabet om et år vil være 823 milliarder dollar værd.

Apples kurs er i skrivende stund 176,94 USD, mens Amazons kurs i skrivende stund er 1.551,86 USD.

Læs også:

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Amazon på vej med egen fragttjeneste: Skal tage kampen op med store fragt- og post-firmaer

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere