Artikel top billede

Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)

Den nyeste version af Android er verdens mest sikre styresystem, lyder det fra Google, der har skruet gevaldigt op for sikkerheds-initiativerne i de seneste år. Eneste hage er, at blot en procent af verdens to milliarder Android-brugere i dag anvender seneste version.

Der har gennem årene været mange historier fremme om, at Android skulle være meget sårbar og usikker over for alverdens hackerangreb.

Men anvender du en smartphone eller tablet-computer med det seneste version af Android, kan du åbne lettet op.

Den nyeste version af Android er nemlig blandt verdens sikreste styresystemer overhovedet.

Sådan lyder konklusionen i Googles nye års-rapport om sikkerheds-niveauet i Android, som du finder her: Android Security 2017 Year in Review

Ifølge Google er sikkerheden i Android blevet forbedret markant gennem en kombination af nye features som Google Play Protect og Instant Apps, selskabets dusør-program til dusør-sultne hackere samt machine learning.

Det har ført til, at Android 8 har ‘opnået et beskyttelses-niveau, der nu er førende i industrien.’

Bagsiden af medaljen er, at det kun gælder Android 8 - eller Oreo, som Google også kalder den nyeste version.

Oreo kører på Googles egne Pixel-telefoner samt på Samsungs Galaxy 9.

Mange vil aldrig blive opgraderet

Værre ser det ud, hvis man anvender en af de mange Android-telefoner, som aldrig vil blive opgraderet til Oreo.

Ifølge udgave-oversigten for de forskellige Android-versioner, kører Oreo for tiden på omkring en procent af verdens Android-telefoner.

Mest udbredt er Marshmallow (28 procent) og Nougat (22 procent).

Ifølge Google findes der i alt omkring to milliarder Android-enheder i verden.

Selskabet arbejder ifølge sikkerhedsrapporten på at få gjort flere Android-telefoner sikre - blandt andet med det såkaldte Project Treble og de nye Pixel-telefoner.

Google fremhæver også de ‘rene’ versioner af Android, nemlig Android One og Android Go, som ikke gennemgår tilretninger hos de enkelte smartphone-producenter.

Et af de store sikkerhedsproblemer har været Androids app-verden.

Her spiller Google Play Store en vigtig rolle.

Opdateret

Google opdaterede i fjor butikkens sikkerheds-foranstaltninger med indførelsen af Google Play Protect, der automatisk sikkerheds-tjekker apps, før de downloades til brugernes enheder.

Ifølge Google har det ført til, at risikoen for at downloade inficerede apps fra Google Play Store er halveret i forhold til 2016 - fra 0,4 procent til 0,2 procent.

Det betyder, at risikoen for at downloade en inficeret app ifølge nu er “mindre end risikoen for at en asteroide rammer jorden.”

Mest alvorligt har tidligere været muligheden for at downloade apps fra tredjeparts-udbydere til Android-telefonerne.

Her har mange steder været berygtede for at være hjemsted for alverdens malware-inficerede og skadelige apps.

Google peger da også selv på, at den måske største forskel i Android 8 er netop håndteringen af apps fra app stores uden for Google Play.

Tidligere har Android-brugerne ret nemt kunne give permant grønt lys til installation af fremmede apps. I Oreo bliver det noget sværere og kræver specifik tilladelse fra gang til gang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere