Artikel top billede

Google: Android er verdens mest sikre styresystem (hvis du har den rigtige version)

Den nyeste version af Android er verdens mest sikre styresystem, lyder det fra Google, der har skruet gevaldigt op for sikkerheds-initiativerne i de seneste år. Eneste hage er, at blot en procent af verdens to milliarder Android-brugere i dag anvender seneste version.

Der har gennem årene været mange historier fremme om, at Android skulle være meget sårbar og usikker over for alverdens hackerangreb.

Men anvender du en smartphone eller tablet-computer med det seneste version af Android, kan du åbne lettet op.

Den nyeste version af Android er nemlig blandt verdens sikreste styresystemer overhovedet.

Sådan lyder konklusionen i Googles nye års-rapport om sikkerheds-niveauet i Android, som du finder her: Android Security 2017 Year in Review

Ifølge Google er sikkerheden i Android blevet forbedret markant gennem en kombination af nye features som Google Play Protect og Instant Apps, selskabets dusør-program til dusør-sultne hackere samt machine learning.

Det har ført til, at Android 8 har ‘opnået et beskyttelses-niveau, der nu er førende i industrien.’

Bagsiden af medaljen er, at det kun gælder Android 8 - eller Oreo, som Google også kalder den nyeste version.

Oreo kører på Googles egne Pixel-telefoner samt på Samsungs Galaxy 9.

Mange vil aldrig blive opgraderet

Værre ser det ud, hvis man anvender en af de mange Android-telefoner, som aldrig vil blive opgraderet til Oreo.

Ifølge udgave-oversigten for de forskellige Android-versioner, kører Oreo for tiden på omkring en procent af verdens Android-telefoner.

Mest udbredt er Marshmallow (28 procent) og Nougat (22 procent).

Ifølge Google findes der i alt omkring to milliarder Android-enheder i verden.

Selskabet arbejder ifølge sikkerhedsrapporten på at få gjort flere Android-telefoner sikre - blandt andet med det såkaldte Project Treble og de nye Pixel-telefoner.

Google fremhæver også de ‘rene’ versioner af Android, nemlig Android One og Android Go, som ikke gennemgår tilretninger hos de enkelte smartphone-producenter.

Et af de store sikkerhedsproblemer har været Androids app-verden.

Her spiller Google Play Store en vigtig rolle.

Opdateret

Google opdaterede i fjor butikkens sikkerheds-foranstaltninger med indførelsen af Google Play Protect, der automatisk sikkerheds-tjekker apps, før de downloades til brugernes enheder.

Ifølge Google har det ført til, at risikoen for at downloade inficerede apps fra Google Play Store er halveret i forhold til 2016 - fra 0,4 procent til 0,2 procent.

Det betyder, at risikoen for at downloade en inficeret app ifølge nu er “mindre end risikoen for at en asteroide rammer jorden.”

Mest alvorligt har tidligere været muligheden for at downloade apps fra tredjeparts-udbydere til Android-telefonerne.

Her har mange steder været berygtede for at være hjemsted for alverdens malware-inficerede og skadelige apps.

Google peger da også selv på, at den måske største forskel i Android 8 er netop håndteringen af apps fra app stores uden for Google Play.

Tidligere har Android-brugerne ret nemt kunne give permant grønt lys til installation af fremmede apps. I Oreo bliver det noget sværere og kræver specifik tilladelse fra gang til gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere