Artikel top billede

Brugerne siver fra Firefox efter kæmpe-release af Quantum - markedsandel falder faretruende

Brugerne fortsætter med at vende ryggen til Firefox, selv om Mozilla for fire måneder siden lancerede kæmpe-opgraderingen Quantum.

Mozillas forsøg på at tilbage-erobre markedsandele på browser-markedet ser ud til at være slået fejl.

I hvert fald fortsætter brugerne med at sive væk fra Firefox fire måneder efter, at Mozillla lancerede en af selskabets hidtil største opgraderinger af Firefox, den såkaldte Quantum-version.

Den kan du læse mere om her: Mozilla klar med Firefox Quantum: Største release i 14 år - men har Firefox overhovedet en chance mod Chrome?

Nye tal fra Net Applications viser imidlertid, at Firefox har tabt markedsandele i marts.

Ifølge tallene anvendte blot 10,3 procent af verdens pc-brugere Firefox i marts efter det største fald for Firefox i de seneste to år. Det svarer til et fald på 1,1 procent.

Brugerandelen nærmer sig nu Firefox hidtil laveste punkt, der ramte selsakbet i sommeren 2016, hvor den røg helt ned på otte procent.

Firefox ramte den største brugerandel i april 2010, hvor mere end en fjerdedel af verdens pc’er kørte med browseren.

Mozilla havde ellers håbet at vende nedturen med lanceringen i november af Quantum, som selskabet dengang kaldte for ‘den største release i 14 år.’

Quantum indeholdte markante hastigheds-forbederinger, nyt brugerinterface og forbedret sikkerhed, men løb fra begyndelsen ind i forskellige problemer - blandt andet herhjemme.

Det kan du læse mere om her: 11 danske netbanker blokeret i ny Firefox-browser: Overbelaster Bankdatas servere

Fortsætter brugerne med at sive væk fra Firefox, kan det blive kritisk for Mozilla, der tjener hovedbestanddelen af sine penge på browseren.

91 procent af Mozillas indtjening kommer fra søgerelaterede royalties for brug af Firefox - eksempelvis fra Google, der betaler for at være default-søgemaskine i Firefox.

Fortsætter markedsandelen med at falde, er det højst sandsynligt, at disse selskaber ikke længere vil betale samme summer for positionen.

Fortsætter udviklingen vil Firefox droppe til under 10 procent i denne måned og til under ni procent i august.

Tallene fra Net Applications viser iøvrigt, at under halvdelen af verdens Mac-brugere nu anvender Apples Safari-browser.

Istedet vender Mac-brugerne sig i stor stil mod Googles Chrome.

Både Chrome samt Microsofts IE og Edge vinder således frem for tiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere