Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

Kapitalfond går i gang med total gennemgang af EG - salg nærmer sig

Kapitalfonden Axcel, der ejer EG, går i gang med en total gennemgang af selskabet. Fonden vil sandsynligvis sælge EG i 2019.

Kapitalfonden Axcel går i gang med en total gennemgang af EG - et såkaldt strategisk review, som skal kaste lys over selskabets nuværende status fra a til z.

Det oplyser Axcel-partner Christian Bamberger Bro til ITWatch..

Kapitalfonde beholder typisk deres investeringer i en kortere årrække, hvor fokus er lagt på at trimme og værditoptimere, hvorefter de sælger investeringerne videre.

Axcel købte EG for fire år siden.

Og tiden nærmer sig nu, hvor kapitalfonden vil sælge EG videre. Det kommer sandsynligvis til at ske i 2019. Og mest sandsynligt er en børsnotering.

“Vi nærmer os at tænke exit. Vi har ikke lagt en decideret tidsplan, og vi har ikke travlt, for det går fint nu, efter vi har afviklet KY,” siger Christian Bamberger Bro til ITWatch.

KY står for Kommunernes Ydelsessystem. EG trak i 2017 i nødbremsen, efter det stod klart, at selskabet havde kurs direkte mod en ny offentlig it-skandale, og Kombit truede med at opsige samarbejdet på grund af voldsomme forsinkelser.

EG skulle ifølge aftalen have leveret Kommunalt Ydelsessystem til kommunerne i slutningen af i år, men indtil videre vil leverancen tidligst finde sted i midten af 2019.

Du kan læse mere om dette fejslagne EG-projekt her: Nyt stort underskud på 367 millioner kroner til EG: Rammes hårdt af katastrofalt kommunalt it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere