Artikel top billede

Kapitalfond går i gang med total gennemgang af EG - salg nærmer sig

Kapitalfonden Axcel, der ejer EG, går i gang med en total gennemgang af selskabet. Fonden vil sandsynligvis sælge EG i 2019.

Kapitalfonden Axcel går i gang med en total gennemgang af EG - et såkaldt strategisk review, som skal kaste lys over selskabets nuværende status fra a til z.

Det oplyser Axcel-partner Christian Bamberger Bro til ITWatch..

Kapitalfonde beholder typisk deres investeringer i en kortere årrække, hvor fokus er lagt på at trimme og værditoptimere, hvorefter de sælger investeringerne videre.

Axcel købte EG for fire år siden.

Og tiden nærmer sig nu, hvor kapitalfonden vil sælge EG videre. Det kommer sandsynligvis til at ske i 2019. Og mest sandsynligt er en børsnotering.

“Vi nærmer os at tænke exit. Vi har ikke lagt en decideret tidsplan, og vi har ikke travlt, for det går fint nu, efter vi har afviklet KY,” siger Christian Bamberger Bro til ITWatch.

KY står for Kommunernes Ydelsessystem. EG trak i 2017 i nødbremsen, efter det stod klart, at selskabet havde kurs direkte mod en ny offentlig it-skandale, og Kombit truede med at opsige samarbejdet på grund af voldsomme forsinkelser.

EG skulle ifølge aftalen have leveret Kommunalt Ydelsessystem til kommunerne i slutningen af i år, men indtil videre vil leverancen tidligst finde sted i midten af 2019.

Du kan læse mere om dette fejslagne EG-projekt her: Nyt stort underskud på 367 millioner kroner til EG: Rammes hårdt af katastrofalt kommunalt it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere