Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Kapitalfond går i gang med total gennemgang af EG - salg nærmer sig

Kapitalfonden Axcel, der ejer EG, går i gang med en total gennemgang af selskabet. Fonden vil sandsynligvis sælge EG i 2019.

Kapitalfonden Axcel går i gang med en total gennemgang af EG - et såkaldt strategisk review, som skal kaste lys over selskabets nuværende status fra a til z.

Det oplyser Axcel-partner Christian Bamberger Bro til ITWatch..

Kapitalfonde beholder typisk deres investeringer i en kortere årrække, hvor fokus er lagt på at trimme og værditoptimere, hvorefter de sælger investeringerne videre.

Axcel købte EG for fire år siden.

Og tiden nærmer sig nu, hvor kapitalfonden vil sælge EG videre. Det kommer sandsynligvis til at ske i 2019. Og mest sandsynligt er en børsnotering.

“Vi nærmer os at tænke exit. Vi har ikke lagt en decideret tidsplan, og vi har ikke travlt, for det går fint nu, efter vi har afviklet KY,” siger Christian Bamberger Bro til ITWatch.

KY står for Kommunernes Ydelsessystem. EG trak i 2017 i nødbremsen, efter det stod klart, at selskabet havde kurs direkte mod en ny offentlig it-skandale, og Kombit truede med at opsige samarbejdet på grund af voldsomme forsinkelser.

EG skulle ifølge aftalen have leveret Kommunalt Ydelsessystem til kommunerne i slutningen af i år, men indtil videre vil leverancen tidligst finde sted i midten af 2019.

Du kan læse mere om dette fejslagne EG-projekt her: Nyt stort underskud på 367 millioner kroner til EG: Rammes hårdt af katastrofalt kommunalt it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere