Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor taber 34.000 kunder men sparer sig til større overskud

Telenor har tabt 34.000 kunder i Danmark, heraf 28.000 mobilkunder. Til gengæld betyder nedskæringer på 10 procent af medarbejderstaben, at selskabet øget sit overskud i Danmark.

Telenor har tabt 34.000 kunder i Danmark.

Det er den nedslående bemærkning for selskabet, efter Telenors seneste kvartalsrapport er på gaden.

Værst står det til blandt mobilkunderne. Dem har Telenor tabt 28.000 af, mens selskabet derudover har mistet 5.000 fastnetkunder og 1.000 bredbåndskunder.

Meldingen om Telenors tab af mobilkunder kommer efter, at Computerworld fredag kunne berette, at Danmarks fjerdestørste teleskab, 3 er godt i gang med at indhente sin nærmeste konkurrent, Telia, på kundefronten.

Det kan du læse mere om her: Mobilselskabet 3 haler ind på Telia: Har hentet 19.000 nye kunder i 2018

Mens Telia tabte 24.000 kunder i årets tre første måneder, har 3 fået 19.000 nye kunder siden nytår.

Telenor har omkring 1,8 mio. mobilkunder i Danmark, 137.000 bredbåndskunder og 59.000 fastnetkunder.

Det kan du læse mere om her: Telia har tabt 24.000 mobilkunder og tusindvis af bredbåndskunder i Danmark i første kvartal

Sparer sig til øget overskud

Men ikke alt står skidt til i den danske gren af Telenor.

Selskabet har nemlig sparet sig til at øge overskuddet i første kvartal 2018.

Det sker primært, fordi selskabet har skåret 10 procent af medarbejderstaben sammenlignet med første kvartal 2017.

Driftsoverskuddet før særlige poster er løftet fra 222 millioner norske kroner i første kvartal 2017 til 248 millioner norske kroner, svarende til lidt over 190 millioner kroner i 2018. Det er en stigning på omkring 5 procent.

Den samlede Telenor-koncern, der dækker en stor del af verden, kom ud af første kvartal med et driftsoverskud før særlige poster på 11,3 milliarder norske kroner svarende til næsten 9 milliarder kroner.

I samme periode sidste år lå det tal på 10,5 milliarder norske kroner, svarende til omkring 8 millioner kroner.

Hele koncernens kvartalsrapport kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere