Telenor taber 34.000 kunder men sparer sig til større overskud

Telenor har tabt 34.000 kunder i Danmark, heraf 28.000 mobilkunder. Til gengæld betyder nedskæringer på 10 procent af medarbejderstaben, at selskabet øget sit overskud i Danmark.

Telenor har tabt 34.000 kunder i Danmark.

Det er den nedslående bemærkning for selskabet, efter Telenors seneste kvartalsrapport er på gaden.

Værst står det til blandt mobilkunderne. Dem har Telenor tabt 28.000 af, mens selskabet derudover har mistet 5.000 fastnetkunder og 1.000 bredbåndskunder.

Meldingen om Telenors tab af mobilkunder kommer efter, at Computerworld fredag kunne berette, at Danmarks fjerdestørste teleskab, 3 er godt i gang med at indhente sin nærmeste konkurrent, Telia, på kundefronten.

Det kan du læse mere om her: Mobilselskabet 3 haler ind på Telia: Har hentet 19.000 nye kunder i 2018

Mens Telia tabte 24.000 kunder i årets tre første måneder, har 3 fået 19.000 nye kunder siden nytår.

Telenor har omkring 1,8 mio. mobilkunder i Danmark, 137.000 bredbåndskunder og 59.000 fastnetkunder.

Det kan du læse mere om her: Telia har tabt 24.000 mobilkunder og tusindvis af bredbåndskunder i Danmark i første kvartal

Sparer sig til øget overskud
Men ikke alt står skidt til i den danske gren af Telenor.

Selskabet har nemlig sparet sig til at øge overskuddet i første kvartal 2018.

Det sker primært, fordi selskabet har skåret 10 procent af medarbejderstaben sammenlignet med første kvartal 2017.

Driftsoverskuddet før særlige poster er løftet fra 222 millioner norske kroner i første kvartal 2017 til 248 millioner norske kroner, svarende til lidt over 190 millioner kroner i 2018. Det er en stigning på omkring 5 procent.

Den samlede Telenor-koncern, der dækker en stor del af verden, kom ud af første kvartal med et driftsoverskud før særlige poster på 11,3 milliarder norske kroner svarende til næsten 9 milliarder kroner.

I samme periode sidste år lå det tal på 10,5 milliarder norske kroner, svarende til omkring 8 millioner kroner.

Hele koncernens kvartalsrapport kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.