Artikel top billede

Atea Danmark lander dundrende underskud: Omsætning falder - har fjernet otte procent af medarbejderne

Ateas omsætning og indtjening falder kraftigt. Selskabet lander dundrende underskud i første kvartal.

Ateas omsætning i Danmark er faldet med hele 6,6 procent i årets første kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor, og selskabet lander et dundrende underskud på driften på otte millioner kroner i kvartalet.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab, at omsætningen for Atea i Danmark i kvartalet lander på 1,56 milliarder kroner.

Dermed fortsætter nedgangen for Atea, der i forrige kvartal på samme måde måtte melde om faldende omsætning - dengang på 8,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her: Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet.

I forhold til sidste års fjerde kvartal er omsætningen i første kvartal faldet med hele 19,7 procent.

Værst ramt i første kvartal er omsætningen i hardware-forretningen, der er faldet med 13,4 procent - primært på grund af faldende salg af datacenter- og netværks-løsninger, lyder det fra selskabet.

I forrige kvartal faldt hardware-salget med 16,3 procent.

Til gengæld er omsætningen på software-området steget kraftigt med 26,9 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Området bliver især trukket frem af salg af løsninger til den offentlige sektor.

Ifølge Atea er omsætningen inden for det vigtige services-området faldet med 17,3 procent - ikke mindst på grund af faldende efterspørgsel samt reduktion af mandskab.

Samlet set har det faldende salg trukket Ateas danske forretning i rødt.

Den vigtige driftsindtjening for den danske forretning (EBIT) lander på et underskud på otte millioner kroner. I samme kvartal i fjor landede EBIT på et plus på syv millioner kroner.

Pres på indtjeningen

Atea indførte i fjor ansættelsesstop for at reducere mandskab og nedbringe omkostningerne.

Det har betydet, at der i første kvartal har været 124 færre medarbejdere i den danske forretning, end det var tilfældet i samme kvartal i fjor. Det svarer til 7,8 procent af den samlede medarbejderstab.

Topchef Morten Felding meddelte fornylig, at Atea nu igen var i færd med at ansætte nye folk.

Det kan du læse mere om her: [b]Atea-direktør åbner for ansættelser efter langt ansættelsesstop: “Vi er øjeblikket ved at rekruttere mere end 60 nye medarbejdere"[/b]

Og den manøvre er lykkedes, lyder det fra Atea, der meddeler, at omkostningerne er blevet reduceret med 8,6 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Men gevinsten er endnu ikke fuldt høstet af det, som Atea kalder for den ‘store kundeorienterede organisations-ændring,’ som selskabet har sat i gang.

“Vi er lykkedes med at reducere vores omkostninger, men vi har endnu ikke set den fulde effekt af vores langsigtede strategi på top- og bundlinje. En strategi, som tydeligt har vist sin værdi i vores øvrige Atea-lande, og som klart ses i koncernens stærke samlede resultat,” lyder det fra administrerende direktør i Atea A/S, Morten Felding.

Du finder Atea-koncernes kvartalsregnskab her: Q1 2018 interim report.

Læs også:

Så tungt sidder Atea på det offentlige hardware-marked: Er fire gange større end den næststørste leverandør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere