Artikel top billede

Atea Danmark lander dundrende underskud: Omsætning falder - har fjernet otte procent af medarbejderne

Ateas omsætning og indtjening falder kraftigt. Selskabet lander dundrende underskud i første kvartal.

Ateas omsætning i Danmark er faldet med hele 6,6 procent i årets første kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor, og selskabet lander et dundrende underskud på driften på otte millioner kroner i kvartalet.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab, at omsætningen for Atea i Danmark i kvartalet lander på 1,56 milliarder kroner.

Dermed fortsætter nedgangen for Atea, der i forrige kvartal på samme måde måtte melde om faldende omsætning - dengang på 8,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her: Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet.

I forhold til sidste års fjerde kvartal er omsætningen i første kvartal faldet med hele 19,7 procent.

Værst ramt i første kvartal er omsætningen i hardware-forretningen, der er faldet med 13,4 procent - primært på grund af faldende salg af datacenter- og netværks-løsninger, lyder det fra selskabet.

I forrige kvartal faldt hardware-salget med 16,3 procent.

Til gengæld er omsætningen på software-området steget kraftigt med 26,9 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Området bliver især trukket frem af salg af løsninger til den offentlige sektor.

Ifølge Atea er omsætningen inden for det vigtige services-området faldet med 17,3 procent - ikke mindst på grund af faldende efterspørgsel samt reduktion af mandskab.

Samlet set har det faldende salg trukket Ateas danske forretning i rødt.

Den vigtige driftsindtjening for den danske forretning (EBIT) lander på et underskud på otte millioner kroner. I samme kvartal i fjor landede EBIT på et plus på syv millioner kroner.

Pres på indtjeningen

Atea indførte i fjor ansættelsesstop for at reducere mandskab og nedbringe omkostningerne.

Det har betydet, at der i første kvartal har været 124 færre medarbejdere i den danske forretning, end det var tilfældet i samme kvartal i fjor. Det svarer til 7,8 procent af den samlede medarbejderstab.

Topchef Morten Felding meddelte fornylig, at Atea nu igen var i færd med at ansætte nye folk.

Det kan du læse mere om her: [b]Atea-direktør åbner for ansættelser efter langt ansættelsesstop: “Vi er øjeblikket ved at rekruttere mere end 60 nye medarbejdere"[/b]

Og den manøvre er lykkedes, lyder det fra Atea, der meddeler, at omkostningerne er blevet reduceret med 8,6 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Men gevinsten er endnu ikke fuldt høstet af det, som Atea kalder for den ‘store kundeorienterede organisations-ændring,’ som selskabet har sat i gang.

“Vi er lykkedes med at reducere vores omkostninger, men vi har endnu ikke set den fulde effekt af vores langsigtede strategi på top- og bundlinje. En strategi, som tydeligt har vist sin værdi i vores øvrige Atea-lande, og som klart ses i koncernens stærke samlede resultat,” lyder det fra administrerende direktør i Atea A/S, Morten Felding.

Du finder Atea-koncernes kvartalsregnskab her: Q1 2018 interim report.

Læs også:

Så tungt sidder Atea på det offentlige hardware-marked: Er fire gange større end den næststørste leverandør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere