Artikel top billede

Atea Danmark lander dundrende underskud: Omsætning falder - har fjernet otte procent af medarbejderne

Ateas omsætning og indtjening falder kraftigt. Selskabet lander dundrende underskud i første kvartal.

Ateas omsætning i Danmark er faldet med hele 6,6 procent i årets første kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor, og selskabet lander et dundrende underskud på driften på otte millioner kroner i kvartalet.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab, at omsætningen for Atea i Danmark i kvartalet lander på 1,56 milliarder kroner.

Dermed fortsætter nedgangen for Atea, der i forrige kvartal på samme måde måtte melde om faldende omsætning - dengang på 8,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her: Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet.

I forhold til sidste års fjerde kvartal er omsætningen i første kvartal faldet med hele 19,7 procent.

Værst ramt i første kvartal er omsætningen i hardware-forretningen, der er faldet med 13,4 procent - primært på grund af faldende salg af datacenter- og netværks-løsninger, lyder det fra selskabet.

I forrige kvartal faldt hardware-salget med 16,3 procent.

Til gengæld er omsætningen på software-området steget kraftigt med 26,9 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Området bliver især trukket frem af salg af løsninger til den offentlige sektor.

Ifølge Atea er omsætningen inden for det vigtige services-området faldet med 17,3 procent - ikke mindst på grund af faldende efterspørgsel samt reduktion af mandskab.

Samlet set har det faldende salg trukket Ateas danske forretning i rødt.

Den vigtige driftsindtjening for den danske forretning (EBIT) lander på et underskud på otte millioner kroner. I samme kvartal i fjor landede EBIT på et plus på syv millioner kroner.

Pres på indtjeningen

Atea indførte i fjor ansættelsesstop for at reducere mandskab og nedbringe omkostningerne.

Det har betydet, at der i første kvartal har været 124 færre medarbejdere i den danske forretning, end det var tilfældet i samme kvartal i fjor. Det svarer til 7,8 procent af den samlede medarbejderstab.

Topchef Morten Felding meddelte fornylig, at Atea nu igen var i færd med at ansætte nye folk.

Det kan du læse mere om her: [b]Atea-direktør åbner for ansættelser efter langt ansættelsesstop: “Vi er øjeblikket ved at rekruttere mere end 60 nye medarbejdere"[/b]

Og den manøvre er lykkedes, lyder det fra Atea, der meddeler, at omkostningerne er blevet reduceret med 8,6 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Men gevinsten er endnu ikke fuldt høstet af det, som Atea kalder for den ‘store kundeorienterede organisations-ændring,’ som selskabet har sat i gang.

“Vi er lykkedes med at reducere vores omkostninger, men vi har endnu ikke set den fulde effekt af vores langsigtede strategi på top- og bundlinje. En strategi, som tydeligt har vist sin værdi i vores øvrige Atea-lande, og som klart ses i koncernens stærke samlede resultat,” lyder det fra administrerende direktør i Atea A/S, Morten Felding.

Du finder Atea-koncernes kvartalsregnskab her: Q1 2018 interim report.

Læs også:

Så tungt sidder Atea på det offentlige hardware-marked: Er fire gange større end den næststørste leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere