Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle: Snart slut med gratis opdateringer til Java SE 8 for virksomheder og organisationer

Efter januar 2019 skal alle virksomheder købe en kommerciel licens af Oracle for at modtage opdateringer til Oracle Java SE-produkter.

Fra januar 2019 skal alle virksomheder og organisationer, der vil modtage opdateringer til deres Java SE-løsninger, skulle investere i en kommerciel Java-licens.

I dag udsender Oracle opdateringer til Java SE 8 til fri afbenyttelse. Men det slutter altså for virksomhederne til januar.

“Offentlige [public, red] opdateringer til Oracle Java SE 8 frigivet efter januar 2019 vil ikke være tilgængelige for virksomheder, kommerciel brug eller produktionsmæssig brug uden en kommerciel licens,” lyder det fra Oracle i en releasenote, som du finder her.

Oracle vil fortsat udsende gratis opdateringer til Java SE 8, som anvendes af privat-personer og lignende til i hvert fald udgangen af 2020.

Det skyldes blandt andet, at de fleste privat-brugeres brug af Java allerede er licenseret via andre selskaber - eksempelvis spil-producenter.

“Disse applikationer kører eventuelt på Java-platformen og bygger på Oracle Java SE 8-opdateringer også efter 2020. Derfor anbefaler Oracle dig at kontakte din applikations-leverandør,” lyder det fra selskabet.

Selskabet opfordrer alle it-afdelinger til at kaste et blik på Oracle Java SE Support Roadmap for at få klarhed over planerne for fremtiden.

Anvender man Java SE som del af et andet Oracle-produkt, kan man fortsat anvende Java SE 8 til disse produkter, hedder det.

Oralce har tidligere forlænget den periode, hvor selskabet vil udsende gratis opdateringer til udviklings-kittet JDK 8, der blev lanceret i marts 2014.

Det var oprindeligt planen, at den sidste gratis opdatering skulle udsendes i september, men det kommer nu til at ske i januar 2019.

Oracle lancerede i JDK 9 i september 2017 og JDK 10 for en måneds tid siden. JDK 11 ventes klar til september.

Læs også:

Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere