Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Stor international uenighed om at beskatte internationale tech-giganter

EU-landene kan ikke enes om at pålægge store internationale teknologivirksomheder en ny digital afgift. Spanien vil indføre sin egen afgift, mens en række lande ønsker en fælles global løsninger, men det har lange udsigter.

EU-Kommissionens forslag om at beskatte store internationale teknologivirksomheders overskud har mødt stor modstand.

Det skriver Reuters.

EU-Kommissionen har tidligere kritiseret de store internationale teknologiselskaber som Google, Facebook og Amazon for at flytte selskabernes skattebetalinger til lande med lav skattebetaling.

Derfor fremlagde EU-Kommissionen i forrige måned et forslag, som blandt andet indebærer, at de internationale teknolgigiganter skal betale en afgift på tre procent af selskabernes digitale omsætning.

Men det forslag kom lørdag i kraftig modvind på et møde i den bulgarske hovedstad Sofia i weekenden.

Her argumenterede en række af de mindre lande, herunder Malta og Luxembourg for, at der skal en fælles global løsning til, hvis skattesystemet skal ændres.

Tyskland vil ikke bekende kulør

Tyskland ønsker ikke at bekende kulør i diskussionen, og der spekuleres i, at tyskerne er imod den nye skat, da flere tyske virksomheder kan blive ramt af den.

Det anslås, at omkring 200 europæiske virksomheder vil blive ramt af den nye skat, som anslås at kunne øge de årlige indtægter til EU med omkring 5 milliarder euro, svarende til mere end 35 milliarder kroner.

Spanien vil indføre egen skat

EU-Kommissionen har slået fast, at den også foretrækker en fælles global løsning, men en sådan løsning har lange udsigter.

Derfor har EU-Kommissionen foreslået en midlertidig løsning, der på kort sigt kan sikre flere skattekroner i EU-kassen.

Løsningen går ud på, at der lægges en midlertidig afgift på store teknologiselskaber omsætning.

Selskaberne opkræves afgiften, hvis selskaberne præsterer et overskud, mens afgiften forsvinder hvis selskabet kommer ud med underskud.

Spanien, der ligesom Frankrig og Italien, støtter den nye digitale afgift, har allerede meldt ud, at landet planlægger at indføre sin egen digitale afgift for virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere