Artikel top billede

Stor international uenighed om at beskatte internationale tech-giganter

EU-landene kan ikke enes om at pålægge store internationale teknologivirksomheder en ny digital afgift. Spanien vil indføre sin egen afgift, mens en række lande ønsker en fælles global løsninger, men det har lange udsigter.

EU-Kommissionens forslag om at beskatte store internationale teknologivirksomheders overskud har mødt stor modstand.

Det skriver Reuters.

EU-Kommissionen har tidligere kritiseret de store internationale teknologiselskaber som Google, Facebook og Amazon for at flytte selskabernes skattebetalinger til lande med lav skattebetaling.

Derfor fremlagde EU-Kommissionen i forrige måned et forslag, som blandt andet indebærer, at de internationale teknolgigiganter skal betale en afgift på tre procent af selskabernes digitale omsætning.

Men det forslag kom lørdag i kraftig modvind på et møde i den bulgarske hovedstad Sofia i weekenden.

Her argumenterede en række af de mindre lande, herunder Malta og Luxembourg for, at der skal en fælles global løsning til, hvis skattesystemet skal ændres.

Tyskland vil ikke bekende kulør

Tyskland ønsker ikke at bekende kulør i diskussionen, og der spekuleres i, at tyskerne er imod den nye skat, da flere tyske virksomheder kan blive ramt af den.

Det anslås, at omkring 200 europæiske virksomheder vil blive ramt af den nye skat, som anslås at kunne øge de årlige indtægter til EU med omkring 5 milliarder euro, svarende til mere end 35 milliarder kroner.

Spanien vil indføre egen skat

EU-Kommissionen har slået fast, at den også foretrækker en fælles global løsning, men en sådan løsning har lange udsigter.

Derfor har EU-Kommissionen foreslået en midlertidig løsning, der på kort sigt kan sikre flere skattekroner i EU-kassen.

Løsningen går ud på, at der lægges en midlertidig afgift på store teknologiselskaber omsætning.

Selskaberne opkræves afgiften, hvis selskaberne præsterer et overskud, mens afgiften forsvinder hvis selskabet kommer ud med underskud.

Spanien, der ligesom Frankrig og Italien, støtter den nye digitale afgift, har allerede meldt ud, at landet planlægger at indføre sin egen digitale afgift for virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere