Artikel top billede

Stor international uenighed om at beskatte internationale tech-giganter

EU-landene kan ikke enes om at pålægge store internationale teknologivirksomheder en ny digital afgift. Spanien vil indføre sin egen afgift, mens en række lande ønsker en fælles global løsninger, men det har lange udsigter.

EU-Kommissionens forslag om at beskatte store internationale teknologivirksomheders overskud har mødt stor modstand.

Det skriver Reuters.

EU-Kommissionen har tidligere kritiseret de store internationale teknologiselskaber som Google, Facebook og Amazon for at flytte selskabernes skattebetalinger til lande med lav skattebetaling.

Derfor fremlagde EU-Kommissionen i forrige måned et forslag, som blandt andet indebærer, at de internationale teknolgigiganter skal betale en afgift på tre procent af selskabernes digitale omsætning.

Men det forslag kom lørdag i kraftig modvind på et møde i den bulgarske hovedstad Sofia i weekenden.

Her argumenterede en række af de mindre lande, herunder Malta og Luxembourg for, at der skal en fælles global løsning til, hvis skattesystemet skal ændres.

Tyskland vil ikke bekende kulør

Tyskland ønsker ikke at bekende kulør i diskussionen, og der spekuleres i, at tyskerne er imod den nye skat, da flere tyske virksomheder kan blive ramt af den.

Det anslås, at omkring 200 europæiske virksomheder vil blive ramt af den nye skat, som anslås at kunne øge de årlige indtægter til EU med omkring 5 milliarder euro, svarende til mere end 35 milliarder kroner.

Spanien vil indføre egen skat

EU-Kommissionen har slået fast, at den også foretrækker en fælles global løsning, men en sådan løsning har lange udsigter.

Derfor har EU-Kommissionen foreslået en midlertidig løsning, der på kort sigt kan sikre flere skattekroner i EU-kassen.

Løsningen går ud på, at der lægges en midlertidig afgift på store teknologiselskaber omsætning.

Selskaberne opkræves afgiften, hvis selskaberne præsterer et overskud, mens afgiften forsvinder hvis selskabet kommer ud med underskud.

Spanien, der ligesom Frankrig og Italien, støtter den nye digitale afgift, har allerede meldt ud, at landet planlægger at indføre sin egen digitale afgift for virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere