Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Tre gode råd til alle it-leverandører: Disse ting skal du have styr på, hvis du vil ind på det lukrative kommunale it-marked

Det er ikke nemt at levere it til en kommune, mener Hvidovre Kommunes it-chef. "Der er få leverandører, der har en fuld forretningsforståelse, hvilket også kan gøre det svært at købe ind til en kommune." Han kommer her med tre gode råd til leverandørerne.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Det skal man kunne for at levere it til danske kommuner
  • Derfor er det svært at levere til kommuner
  • Sådan kan mindre leverandører komme til fadet i det offentlige
1.286
6:30 min
Kombits arbejde med at bryde KMD's monopol på det kommunale it-området har åbnet et ellers lukket marked for endnu flere spillere.

Men det er nok at strække den, hvis man derfra siger, at der skulle være et hav af leverandører, når kommunerne går i udbud på it-området.

"Der er få leverandører, der har en fuld forretningsforståelse, hvilket også kan gøre det svært at købe ind til en kommune. Jeg ved, at det er svært at være leverandør. En kommune dækker simpelthen over så mange forskellige arbejdsopgaver fra myndighedsfunktioner til serviceproduktion," siger Søren Ladefoged, centerchef for digitalisering, kommunikation og erhverv, og til dagligt it-chef hos Hvidovre Kommune

Der er ellers nok af kommunale it-opgaver at tage fat på indenfor alt fra folkeskoler, børnepasning og ældrepleje til arbejdsmarked, miljø og teknik, biblioteker og mange steder også forsyning af el, vand og varme.

Man kunne have en forestilling om, at det ville skabe en situation, hvor it-leverandørerne flokkedes og sloges indædt om en flok kommunale it-opgaver.

Sådan forholder det sig ikke

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Vælg it-sikkerhed, hvis du gerne vil tjene mange penge: Disse cheftitler scorer de højeste lønninger i it-branchen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

CIO hos Alm. Brand rydder op i legacy-systemer og skaber en ny it-arkitektur: Stripper alt ned til standardkode for at sikre fremtiden

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kunderne har talt: Disse tre selskaber har de bedste produkter og ydelser i den danske it-branche

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Aarhusiansk it-firma tjener millioner på digitale billedrammer: Overskuddet vokser med vanvittige 460 procent

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Han har branchens hvideste kondisko, 110.000 ansatte og vil have kunderne i gang med mere cloud og AI