Artikel top billede

Bill Gates modtog for en måneds tid siden et noget særligt jobtilbud af den amerikanske præsident Donald Trump.

Gates afviser tilbud om at blive Trumps rådgiver: "Det vil ikke være god udnyttelse af min tid"

Donald Trump har tilbudt Bill Gates en stilling som videnskabsrådgiver i Det Hvide Hus. Tilbuddet kom under et møde mellem den amerikanske præsident og Microsoft-stifteren for en måneds tid siden. Bill Gates afviste tilbuddet, men ved stadig ikke om, tilbuddet rent faktisk var seriøst. Stillingen har været ledig siden Obama-administrationen stoppede.

For en måneds tid siden fik Bill Gates et noget kuriøst tilbud helt ud af det blå.

Her blev han tilbudt stillingen som Donald Trumps videnskabsrådgiver.

Det skete under et 40-minutter langt møde mellem amerikanske præsident Donald Trump og Microsoft-stifteren. Det skriver Statnews.

Her foreslog Bill Gates den amerikanske præsident at udpege en videnskabsrådgiver.

Ordvekslingen lød ifølge, Bill Gates, således:

"Måske skulle vi have en videnskabsrådgiver," spørger Microsoft-stifteren.

"Vil du være videnskabsrådgiveren," lyder svaret fra Donald Trump.

Det var ikke lige den reaktion, Bill Gates havde forventet, og han afviste da også tilbuddet ved at gøre det klart, at "det ikke vil være god udnyttelse af min tid."

Testede aldrig Trump

Over for mediet gør Bill Gates det klart, at udmeldingen fra den amerikanske præsident tog ham så meget på sengen, at han ikke kunne regne ud, om Donald Trump var seriøs vedrørende jobtilbuddet.

Derfor fik han aldrig testet, hvad der var sket, hvis han havde takket "ja" til jobtilbuddet.

"Jeg afprøvede ham ikke for at finde ud af, om det var et seriøst tilbud eller ej. Sandsynligvis ved han ikke engang selv, om det var seriøst," lyder det fra Bill Gates, der understreger, at Donald Trump var venlig over for ham.

Bill Gates har mødtes med den omdiskuterede amerikanske præsident tre gange, siden han vandt valget i november 2016.

Baggrunden, for at Bill Gates bragte emnet op, er, at Det Hvide Hus ikke har haft en chef for det såkaldte White House Office of Science and Technology Policy, siden John Holden trådte tilbage, da Donald Trumps forgænger, Barack Obama, fratrådte som amerikanske præsident.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere