Artikel top billede

Bill Gates modtog for en måneds tid siden et noget særligt jobtilbud af den amerikanske præsident Donald Trump.

Gates afviser tilbud om at blive Trumps rådgiver: "Det vil ikke være god udnyttelse af min tid"

Donald Trump har tilbudt Bill Gates en stilling som videnskabsrådgiver i Det Hvide Hus. Tilbuddet kom under et møde mellem den amerikanske præsident og Microsoft-stifteren for en måneds tid siden. Bill Gates afviste tilbuddet, men ved stadig ikke om, tilbuddet rent faktisk var seriøst. Stillingen har været ledig siden Obama-administrationen stoppede.

For en måneds tid siden fik Bill Gates et noget kuriøst tilbud helt ud af det blå.

Her blev han tilbudt stillingen som Donald Trumps videnskabsrådgiver.

Det skete under et 40-minutter langt møde mellem amerikanske præsident Donald Trump og Microsoft-stifteren. Det skriver Statnews.

Her foreslog Bill Gates den amerikanske præsident at udpege en videnskabsrådgiver.

Ordvekslingen lød ifølge, Bill Gates, således:

"Måske skulle vi have en videnskabsrådgiver," spørger Microsoft-stifteren.

"Vil du være videnskabsrådgiveren," lyder svaret fra Donald Trump.

Det var ikke lige den reaktion, Bill Gates havde forventet, og han afviste da også tilbuddet ved at gøre det klart, at "det ikke vil være god udnyttelse af min tid."

Testede aldrig Trump

Over for mediet gør Bill Gates det klart, at udmeldingen fra den amerikanske præsident tog ham så meget på sengen, at han ikke kunne regne ud, om Donald Trump var seriøs vedrørende jobtilbuddet.

Derfor fik han aldrig testet, hvad der var sket, hvis han havde takket "ja" til jobtilbuddet.

"Jeg afprøvede ham ikke for at finde ud af, om det var et seriøst tilbud eller ej. Sandsynligvis ved han ikke engang selv, om det var seriøst," lyder det fra Bill Gates, der understreger, at Donald Trump var venlig over for ham.

Bill Gates har mødtes med den omdiskuterede amerikanske præsident tre gange, siden han vandt valget i november 2016.

Baggrunden, for at Bill Gates bragte emnet op, er, at Det Hvide Hus ikke har haft en chef for det såkaldte White House Office of Science and Technology Policy, siden John Holden trådte tilbage, da Donald Trumps forgænger, Barack Obama, fratrådte som amerikanske præsident.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere