Artikel top billede

Bill Gates modtog for en måneds tid siden et noget særligt jobtilbud af den amerikanske præsident Donald Trump.

Gates afviser tilbud om at blive Trumps rådgiver: "Det vil ikke være god udnyttelse af min tid"

Donald Trump har tilbudt Bill Gates en stilling som videnskabsrådgiver i Det Hvide Hus. Tilbuddet kom under et møde mellem den amerikanske præsident og Microsoft-stifteren for en måneds tid siden. Bill Gates afviste tilbuddet, men ved stadig ikke om, tilbuddet rent faktisk var seriøst. Stillingen har været ledig siden Obama-administrationen stoppede.

For en måneds tid siden fik Bill Gates et noget kuriøst tilbud helt ud af det blå.

Her blev han tilbudt stillingen som Donald Trumps videnskabsrådgiver.

Det skete under et 40-minutter langt møde mellem amerikanske præsident Donald Trump og Microsoft-stifteren. Det skriver Statnews.

Her foreslog Bill Gates den amerikanske præsident at udpege en videnskabsrådgiver.

Ordvekslingen lød ifølge, Bill Gates, således:

"Måske skulle vi have en videnskabsrådgiver," spørger Microsoft-stifteren.

"Vil du være videnskabsrådgiveren," lyder svaret fra Donald Trump.

Det var ikke lige den reaktion, Bill Gates havde forventet, og han afviste da også tilbuddet ved at gøre det klart, at "det ikke vil være god udnyttelse af min tid."

Testede aldrig Trump

Over for mediet gør Bill Gates det klart, at udmeldingen fra den amerikanske præsident tog ham så meget på sengen, at han ikke kunne regne ud, om Donald Trump var seriøs vedrørende jobtilbuddet.

Derfor fik han aldrig testet, hvad der var sket, hvis han havde takket "ja" til jobtilbuddet.

"Jeg afprøvede ham ikke for at finde ud af, om det var et seriøst tilbud eller ej. Sandsynligvis ved han ikke engang selv, om det var seriøst," lyder det fra Bill Gates, der understreger, at Donald Trump var venlig over for ham.

Bill Gates har mødtes med den omdiskuterede amerikanske præsident tre gange, siden han vandt valget i november 2016.

Baggrunden, for at Bill Gates bragte emnet op, er, at Det Hvide Hus ikke har haft en chef for det såkaldte White House Office of Science and Technology Policy, siden John Holden trådte tilbage, da Donald Trumps forgænger, Barack Obama, fratrådte som amerikanske præsident.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere