Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Så mange penge bruger det offentlige på it

Der bliver brugt milliarder af kroner på it i det offentlige. En ny opgørelse fra Udbudsvagten viser hvor mange. Se tallene her.

13,6 millarder kroner brugte det offentlige på it i 2017.

Det viser tal fra Udbudsvagten, der løbende indsamler tal for pengestrømmen mellem det offentlige og det private.

I 2016 lå det beløb på 13,4 milliarder kroner, men det kan dog ikke sammenlignes, da Roskilde og Sorø Kommuner endnu ikke er inkluderet i tallene fra 2017.

Faktum er dog, at det offentlige på et år har brugt minimum 200 millioner kroner mere på it i 2017 end i 2016.

Læs mere: Slår alle rekorder: Så meget omsætter den danske it-branche for

Flest penge på it-konsulenter

Opgørelsen over, hvor mange penge det offentlige bruger på it, er fordelt over de fire kategorier:

  • It-konsulenter.
  • Udgivelse/udvikling af software.
  • Engroshandel med it-udstyr.
  • Informationstjenester.
Langt de fleste offentlige kroner bliver kastet efter kategorien it-konsulenter, hvor det offentlige i 2017 brugte omkring 9,5 milliarder kroner.

Den næststørste post indtager Engroshandel med it-udstyr, som står for omkring 3,3 milliarder kroner i 2017. Det marked er domineret af Atea, der sidste år sendte fakturaer for omkring 1,34 til det offentlige.

Det kan du læse mere om her: Så tungt sidder Atea på det offentlige hardware-marked: Er fire gange større end den næststørste leverandør

Herefter følger henholdsvis Informationstjenester, der koster det offentlige 432 millioner kroner, og Udgivelse/udvikling af software, der koster det offentlige 390 millioner kroner.

Det offentlige har 5.327 it-leverandører

Udbudsvagten oplyser desuden, at ikke mindre end 5.327 it-firmaer leverer produkter til det offentlige.

Klart størst er antallet af it-konsulentfirmaer. Ikke mindre end 3.085 konsulentfirmaer blev nemlig i 2017 hyret ind af det offentlige.

Det samme gælder 1.265 software-firmaer, 535 hardware-forhandlere og 442 leverandører af såkaldte ‘informationstjenester.’

“Vi ser et bredt felt af it-virksomheder, hvor alt fra de helt store til de små og fra generalisterne til de meget specialiserede firmaer byder ind med løsninger til det offentlige. Det viser om noget, at det i den grad summer af digitalisering i hele samfundet,” lyder det fra Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen.

Læs mere her: Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere