Artikel top billede

Så mange penge bruger det offentlige på it

Der bliver brugt milliarder af kroner på it i det offentlige. En ny opgørelse fra Udbudsvagten viser hvor mange. Se tallene her.

13,6 millarder kroner brugte det offentlige på it i 2017.

Det viser tal fra Udbudsvagten, der løbende indsamler tal for pengestrømmen mellem det offentlige og det private.

I 2016 lå det beløb på 13,4 milliarder kroner, men det kan dog ikke sammenlignes, da Roskilde og Sorø Kommuner endnu ikke er inkluderet i tallene fra 2017.

Faktum er dog, at det offentlige på et år har brugt minimum 200 millioner kroner mere på it i 2017 end i 2016.

Læs mere: Slår alle rekorder: Så meget omsætter den danske it-branche for

Flest penge på it-konsulenter

Opgørelsen over, hvor mange penge det offentlige bruger på it, er fordelt over de fire kategorier:

  • It-konsulenter.
  • Udgivelse/udvikling af software.
  • Engroshandel med it-udstyr.
  • Informationstjenester.
Langt de fleste offentlige kroner bliver kastet efter kategorien it-konsulenter, hvor det offentlige i 2017 brugte omkring 9,5 milliarder kroner.

Den næststørste post indtager Engroshandel med it-udstyr, som står for omkring 3,3 milliarder kroner i 2017. Det marked er domineret af Atea, der sidste år sendte fakturaer for omkring 1,34 til det offentlige.

Det kan du læse mere om her: Så tungt sidder Atea på det offentlige hardware-marked: Er fire gange større end den næststørste leverandør

Herefter følger henholdsvis Informationstjenester, der koster det offentlige 432 millioner kroner, og Udgivelse/udvikling af software, der koster det offentlige 390 millioner kroner.

Det offentlige har 5.327 it-leverandører

Udbudsvagten oplyser desuden, at ikke mindre end 5.327 it-firmaer leverer produkter til det offentlige.

Klart størst er antallet af it-konsulentfirmaer. Ikke mindre end 3.085 konsulentfirmaer blev nemlig i 2017 hyret ind af det offentlige.

Det samme gælder 1.265 software-firmaer, 535 hardware-forhandlere og 442 leverandører af såkaldte ‘informationstjenester.’

“Vi ser et bredt felt af it-virksomheder, hvor alt fra de helt store til de små og fra generalisterne til de meget specialiserede firmaer byder ind med løsninger til det offentlige. Det viser om noget, at det i den grad summer af digitalisering i hele samfundet,” lyder det fra Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen.

Læs mere her: Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere