Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Programmet Your Phone er en af de funktiioner, som Microsoft lover kommer i en fremtidig Windows-version.

Microsoft afslører: Her er de fede funktioner i de kommende versioner af Windows 10

Microsoft har netop løftet sløret for tre funktioner, som du vil få i din kommende version af Windows. Glæd dig til bedre integration med telefoner, bedre overblik og smarte sets.

Build 2018: Microsofts CEO Satay Nadella brugte ikke meget tid på Windows i sin keynote mandag på udviklerkonferencen Build i Seattle.

Men det ændrede sig da Windows-chef Joe Belfiore holdt tale tirsdag morgen amerikansk tid. For Joe forsikrede ikke bare de 5.000 forsamlede udviklere om, at Microsoft fortsat står bag Windows, men løftede også sløret for en tre store nyheder, som kommer i den kommende opdateringer af Windows.

Timeline: Kommer til både iOS og Android

I forbindelse med den seneste april-opdatering lancerede Microsoft værktøjet Timeline, som holder øje med hvad du senest arbejde med og gør det let tilgængeligt at scrolle igennem og genoptage senere.

Timeline er en af de funktioner, som man lige skal vænne sig til, men som til gengæld er enormt nyttig når først man får det ind som en rutine.

Imidlertid understregede Joe Belfiore, at Microsoft godt er klar over at du arbejder på mange forskellige enheder i løbet af en dag - og mange af de enheder ikke anvender Windows som styresystem.

Microsoft lancerer derfor Timeline til både iOS og Android-enheder. På den måde kan du nemt følge op på dine arbejdsopgaver på dine mobile enheder.

Belfiore fortalte desuden, at Microsoft arbejder på at anvende Cortana-assistenten til at analysere hvad du normalt arbejder med hvornår og derfor præsentere de muligheder for dig direkte i Windows.

Your Phone: Din telefon direkte på din pc´s skrivebord

En anden kommende funktion, som Microsoft annoncerede er programmet ”Your Phone”, som lader dig vise notifikationer og hente data fra din telefon direkte på dit skrivebord.

Som Microsoft viste i sin demo så er en af de store problemer ved at tage telefonen frem er at du mister fokus. Men samtidig er du bang for at overse en besked.

Microsofts løsning er, at du med Your Phone-programmet i stedet kan få beskederne direkte på din pc – og samtidig svare på dem fra computeren. Af sikkerhedshensyn flyttes beskederne kun mellem telefonen og computeren og passerer ikke cloud-servere undervejs.

Microsoft viste desuden hvordan det med Your Phone er muligt at trække billeder direkte fra telefonen ind på skrivebordet eller i et program som PowerPoint.

Your Phone kan desuden ville alle notifikationerne på telefonen på din pc´en og samtidig forbinde dem med de apps eller webtjenester som matcher på pc´en eller på nettet.

Får du derfor beskeder via Facebook Messenger eller lignende, skiftes der over til den tjeneste så du kan arbejde videre på din pc uden at tage din telefon frem.

Sets: Få styr på de omfattende arbejdsopgaver

Den sidste nyskabelse som Joe Belfiore lovede var Sets. Sets er en funktion målrettet folk, som arbejder med opgaver, der kan involvere web-research, Word-dokumenter, programmer og Excel-ark.

Ideen med Sets er at du mens du arbejder med research kan du markere at disse tabs og dokumenter hænger sammen.

På den måde bliver det nemmere at springe mellem de tilknyttede elementer når du arbejder. Og samtidig husker computeren hvad du arbejder på når du vender tilbage senere.

I demoen viste Microsoft blandet andet hvordan en bruger åbnede et Word-dokument, som var del af et sæt - og brugeren blev derefter spurgt om vedkommende ville åbne de tilknyttede tre browser-tabs og et time-regnskab tilknyttet opgaven.

Fælles for de tre løsninger er dog at Microsoft ikke at sat en lanceringsdato på nogle af dem. Joe Belfiore ville kun sige at ”funktionerne kommer når vi synes det er godt nok”.

Ud fra demoerne at dømme ser det dog ud til at især Timeline og Your Phone virker til at være ret tæt på lancering, mens Sets er noget længere ude i fremtiden.

Læs mere om den seneste Windows 10 april-opdatering: Microsoft slipper ny Windows 10 løs: Disse funktioner vil give dig mere tid og overblik i hverdagen

Computerworld er inviteret til Build 2018 i Seattle af Microsoft. Læs mere om Computerworld og presseture her.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.